A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.04.12, 09:58:00 | Utolsó módosítás: 2017.04.12, 09:58:00

Cimkék:

A Förch Junior Team célja egy olyan versenysorozat kiválasztása volt, ahol Máté rengeteget fejlődhet, harcolhat, hogy a legjobbak közé érve – a jövőben - akár világbajnoki sorozaton is helyt álljon. Az első versenyhétvége benyomása alapján a MiniGP under kategória jó választásnak bizonyult.
 
 
A rajtlista 29 főt számlál, az Adria Raceway mindkét futamán 24 fő állt rajthoz. Máté a pénteki és szombati szabadedzéseken rengeteg kört tett meg, hogy egyedüli külföldi versenyzőként felzárkózzon az olasz ellenfelekre. Edzésről edzésre gyorsulva a bolyban motorozást, az állandó adok-kapok játékot hamar megszokta a 12 éves versenyző. A vasárnapi időmérőn a kilencedik rajtpozíciót szerezte meg.
 
Az első futamon folyamatosan előzte meg versenytársait, az ötödik helyen motorozott, mikor bukás miatt piros zászlóval leintették a mezőnyt. A szabályok furcsa értelmezése során az új rajtot követően ismét teljes versenytávot motorozott a mezőny. Ekkor a pontszerző kilencedik helyen ért be. A második futamon is tartotta rajthelyét az első körökben és folyamatosan utolérve az előtte motorozókat a 7-8. helyért harcolt, mikor kisebb műszaki probléma miatt kiállni kényszerült.
 
 
Szabó János Bregyó elégedett versenyzője teljesítményével: „Máté élete eddigi legjobb formáját motorozta, nem csak a köridők, hanem versenystílus tekintetében is. A megbeszélt előzési pontokat kiválóan használta és nem riadt vissza a kemény előzésektől sem. A kategóriába hátsó keréken 14 lőerős lehet a gép, így van még lehetőségünk erősíteni a következő fordulóig.”  
 
A következő megmérettetés május 14-én Pomposában lesz, addig is rengeteg edzésmunka vár a csapatra. Ezúton is köszönjük, hogy sokan követtétek az eseményeket és szurkoltatok Máténak!
 
szöveg és fotó: Förch Junior Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.