A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

A fiatal motoros nemrég a Pannónia-Ringen gyakorolt.

Zólyomi Andrea | 2017.04.10, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2017.04.10, 09:26:00

Cimkék:

Kezdetét vette Csányi Gergő felkészülése a 2017-es versenyszezonra. A német Triumph-Challenge-ben edződő motoros nemrég a Pannónia-Ringen gyakorolt, ezen a hétvégén pedig az Euro-Ringen száll nyeregbe az országos nyílt bajnokság első futamának keretében.
 
Gergő tavaly teljesítette első szezonját a rangos német szériában, ahol folyamatosan ott tudott lenni a pontszerzők között, az idény végén pedig a dobogóra is felállhatott. Annak ellenére, hogy az év elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt, a fiatal tehetség bekerült a legjobb öt közé.
 
 
Pályafutását idén is ebben a bajnokságban folytatja, a cél pedig a lendület átmentése, valamint egy erős év végi eredmény megszerzése lesz. A cél elérése érdekében a holtszezonból is szeretné kihozni a maximumot, hogy minél felkészültebben vágjon neki a szezonnak. Első komolyabb tesztjére a Pannónia-Ringen került sor, ahol szerencsére minden a legnagyobb rendben zajlott.
„Nagyon boldog vagyok, hogy idén ilyen hamar el tudtam kezdeni a felkészülést” – mondta a gyakorlás után. „Februárban már krosszozhattam is egy kicsit, most pedig sor került az első igazán komoly pályaedzésre. Végig szép időn volt, és jó sok kört tudtam teljesíteni, szóval elégedett vagyok a napunkkal. Biztos, hogy lesznek még tesztek, azt viszont még nem tudom megmondani, hol ülhetek majd motorra” – tette hozzá, majd a szezonjáról is szólt.
 
 
„Az idény számomra május végén indul Hockenheimben. Már nagyon várom a futamot, hiszen tavaly megismerhettem a pályát, szóval most sokkal több tapasztalattal kezdünk majd. Sok munka vár még ránk a kezdésig, és most minden erőmmel azon vagyok, hogy minél több kilométert teljesítsek az előttünk álló hetekben” – zárta gondolatát.
 
A fiatal motoros előszezoni programja ezen a hétvégén folytatódik a Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupa első fordulóján. Az eseményre az Euro-Ringen kerül sor, ahol Gergő mellett több nagy név – mint például :Magda Attila is tiszteletét teszi.
 
szöveg és fotó: Csányi Gergő
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.