A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.04.06, 10:43:00 | Utolsó módosítás: 2017.04.06, 10:43:00

Cimkék:

Ott folytatta a 25 éves motoros, ahol tavaly abbahagyta. A cseh nemzetközi motokrossz bajnokságban győzelemmel zárta, és most győzelemmel kezdte az évet. Csúcsformában van a kilencszeres magyar bajnok!
 
A legendás világbajnoki helyszín, Loket adott otthont a 2017-es Buksa/Ados Motokrossz Bajnokság első versenyének. Szvoboda Bence kellemes emlékekkel várhatta az összecsapást, a tavalyi idényzárón ugyanis szenzációs győzelmet aratott ugyanezen a pályán.
 
Az előszezoni viadalokon Szvoboda már jelezte, hogy jó formában van. A németországi Wintercrosson bravúros harmadik helyen zárt, Magyarországon pedig megnyerte az MXmánia Kupa első állomását a legnehezebb hazai pályán, Gyálon. Loketben is hasonlóan kezdett.
 
A reggeli szabadedzést megnyerte, az rajthelyekről döntő időmérő edzést a második helyen zárta legnagyobb riválisa, a francia Sulivan Jaulin mögött. A pálya sok áldozatot szedett, alig volt idő tiszta gyorskört futni. Egy gyors körrel viszont még senki sem nyert motokrossz versenyt. Ehhez jó állóképességre van szükség, hogy fél órán keresztül, maximális pulzuson, egyenletes tempót tudjon diktálni a motoros.
 
 
„Az első futamban nagy csatát vívtam a csapattársammal, aki az elmúlt években legyőzött a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Nagyon együtt voltunk, de nem tudtam robbantani, így második lettem. A második futamra módosítottunk a futóműbeállításokon és az áttételen, így sikerült komfortosabban éreznem magam a motoron. Meg is lett az eredménye, majdnem fél perccel nyertem a futamot, és két futam alapján az összetett értékelést. Nagyon jó érzés az első helyen várni a második fordulót. Tele vagyok önbizalommal, idén meg fogom nyerni ezt a bajnokságot! Nincs B-terv!” – értékelte a futamokat a loketi győztes.
 
 
Szvoboda Bence számára a németországi ADAC MX Masters nyitóversenyével folytatódik a versenyszezon, aztán Ausztriában és újra Csehországban kell bizonyítania. A loketi derbi sajnos egybeesett a magyar bajnokság első fordulójával, így a kilencszeres bajnoknak nem nyílik lehetősége, hogy megvédje tavalyi elsőségét a hazai sorozatban. Az idei évben nemzetközi viadalokra koncentrál elsősorban, és ha ideje engedi, pár magyar viadalon is láthatja majd a közönség.
 
Végeredmény, Loket (MX2)
1. Szvoboda Bence, Magyarország (2-1, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
2. Jaulin Sulivan, Franciaország (1-3, Buksa / Ados KTM Team, KTM)
3. Krč Martin, Csehország (3-2, SZA Stav Racing Team, KTM)
4. Drdaj Dušan, Csehország (4-8, Yamaha Čepelák Racing Team)
5. Chetnicki Gabriel, Lengyelország (5-7, PZM, KTM)
 
A bajnokság állása 1 forduló után
1. Szvoboda Bence, 47 pont
2. Jaulin Sulivan, 45 pont
3. Krč Martin, 42 pont
4. Drdaj Dušan, 31 pont
5. Chetnicki Gabriel, 30 pont
 
szöveg: HTS Team
fotó: Radek Lavicka
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.