A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 16., kedd
Hírek

Két korábbi támogatója, a Bioextra Zrt. és a Garzone R.O.P. is visszatér a Korda Racing versenyzője mellé, akinek már megérkezett az új motorja

Zólyomi Andrea | 2016.11.21, 14:38:00 | Utolsó módosítás: 2016.11.21, 14:38:00

Cimkék:

Javában készül már a decemberben rendezendő spanyolországi edzőtáborra a 2017-ben a német nyílt nemzetközi bajnokságban, az IDM-ben versenyző Gyutai Adrián. A 26 éves paksi motoros jövő évi Yamaha R6-osa már megérkezett, jelenleg az edzőmotorjával együtt az utolsó ellenőrzéseken esik túl, hiszen Almeirában mindkét versenygéppel száguldani fog. A Korda Racing pilótájának anyagi háttere is egyre biztosabb, ugyanis két korábbi támogatója, a Bioextra Zrt. és a Garzone R.O.P. visszatért a motoros mellé.
 
Sokáig úgy tűnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzői pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fős mezőnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt. Azonban mára biztossá vált, hogy folytatja a versenyzői karrierjét, mégpedig egy hároméves terv első ütemében jövőre a német nyílt nemzetközi bajnokság, az IDM Superstock 600-as kategóriájában, majd 2018-ban a Supersport világbajnokság európai futamain venne részt a paksi versenyző, míg 2019-ben már egy teljes szezont teljesítene a Supersport világbajnokságon. Persze ehhez az is kellett, hogy olyan korábbi támogatói, mint a Bioextra Zrt. és a Garzone R.O.P. visszatérjenek Adrián mellé.
 
 
„Évekkel ezelőtt már felfigyeltünk Adrián tehetségére és eredményeire, és most jött el az ideje annak, hogy ismételten mellé álljunk. Mindig fontos volt a számunkra, hogy olyan fiatal magyar sportolókat támogassunk, akik nemcsak itthon, hanem a nemzetközi mezőnyben is eredményesen szerepelnek. Bízunk abban, hogy ez a második együttműködés is legalább olyan sikereket hordoz magába, mint a 2013-as és a 2014-es esztendők, és az egyik legkeményebb nemzetközi sorozatban képes lesz Adrián a tehetségéhez méltó eredményt elérni” – jelentette ki Garamvölgyi Zoltán, a Garzone R.O.P. ügyvezető igazgatója.
 
Jó hír, hogy a Korda Racing 26 éves versenyzőjének megérkezett az új Yamaha R6-os motorja, amit gondos kezek készítenek fel a december 3. és 13. között a spanyolországi Almeirában tartandó edzőtáborra, ahol Adrián már az új versenygépével közösen rója majd a köröket a nagypályás teszteken, míg a kispályán a saját, felújított Kawasaki edzőmotorjával fog tréningezni.
 
„Nagyon várom már az első edzőtábort, köszönöm a támogatóimnak a lehetőséget. Rengeteget tudok majd motorozni, kis és nagy pályán egyaránt, és ez nagyon fontos lépcső lesz a 2017-es szezonra való felkészülésemben. A köridők és a motorbeállítások most másodlagosak, előbb magamat kell felépítenem, majd a februári-márciusi tesztidőszakban fogunk a motor felkészítésével foglalkozni. Láttam már a Yamahát, szerelem volt ez első látásra, és bízom abban, hogy a pályán száguldva remek párost alkotunk majd” – mondta Gyutai Adrián, aki az utazásig sem tétlenkedik, hanem amikor csak teheti, futóedzéseken vesz részt és krosszmotorjával száguld.
 
 
Fotó: Molnár Ádám (Pole Positions Communications Kft.)
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.