A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

A Korda Racing 25 éves motorosa mellé állt Paks Város Önkormányzata, így már a jövő hétvégén visszatérhet a versenypályára

Zólyomi Andrea | 2016.09.16, 10:58:00 | Utolsó módosítás: 2016.09.16, 10:58:00

Cimkék:

Úgy tűnik, elhárult az akadály, így folytatni tudja a versenyzői pályafutását Gyutai Adrián. A 25 éves motoros éppen szülővárosától kapott anyagi segítséget, és Paks Város Önkormányzatának köszönhetően már a jövő héten visszatér a versenypályákra. A Korda Racing pilótája az Alpok Adria sorozat záró fordulójában, a Slovakiaringen, a Supersport kategóriában áll rajthoz, ám ezzel még koránt sem ér véget idei szezonja.  
 
Sokáig úgy tűnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzői pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fős mezőnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt. A 25 éves mérnök végzettségű motoros ugyanis idén a májusi, Vallelungában rendezett olasz bajnoki idénynyitón olyan súlyosan bukott több alkalommal, hogy mind a verseny, mind pedig a tartalékmotorja összetört, így az okozott kár kifizetéséig fel kellett függesztenie indulását az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában.
 
A Korda Racing versenyzőjének azonban nem várt segítséget nyújtott a 220 Volt H-Moto Team, és a csapat Yamaha R6-os versenygépével többször is rajthoz állhatott: előbb második helyen zárt a Magyar Kupa hungaroringi futamán a 600-as géposztályban, majd megnyerte a Román Superbike Bajnokság Supersport futamát. Most pedig végre megoldódni látszik minden, ugyanis Adrián szülővárosa segítő kezet nyújtott számára, és Paks Város Önkormányzatának támogatásával visszatérhet a versenypályára. Elsőként a jövő hétvégén, a Slovakiaringen rendezendő Alpok Adria sorozat záró futamain áll rajthoz Supersport kategóriában, mégpedig az immár jól ismert Yamaha R6-os nyergében, amely erős blokkot valamint néhány új fejlesztést kapott erre a versenyre.
 
 „Számunkra nem volt kérdéses, hogy amennyiben Adrián folytatni tudja a karrierjét, akkor ismét segítünk neki. Ez a motor más lesz, mint amelyikkel eddig versenyzett, hiszen az új kategóriájában is erős blokk, illetve jónéhány fejlesztés került fel a Yamahára, így bízom abban, hogy emlékezetesre sikeredik majd a számára ez a visszatérés” – jelentette ki Kelemen Krisztián, a 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa.
 
Paks Város Önkormányzata hosszú évek óta támogatja Gyutai Adriánt, aki számtalan szép eredménnyel hálálta meg mindezt. Most is úgy gondolta a városvezetés, lehetőséget kell adniuk a település egyik legismertebb sportolójának.
 
 
„Adrián a legtehetségesebb magyar motoros, meggyőződésünk, hogy a jövő egyik nagy bajnoka. Jóban-rosszban mellette állunk, és büszkék vagyunk, hogy városunk jó hírét kelti. Drukkolunk neki a cseh pályán, a város, ahol nevelkedett nem engedi el a kezét.” – fogalmazott Süli János, Paks polgármestere.
 
A Korda Racing 25 éves motorosa végig bízott menedzsmentjében, hogy lesz visszaút a számára, hiszen a háttértárgyalások alapján ez a jövő hétvégi verseny nem az utolsó megmérettetés lesz az ősszel. Ám egyelőre Adrián most kizárólag a Slovakiaringen rendezendő futamokra koncentrál, és szeretne minél jobb eredményt elérni egyik kedvenc pályáján.
 
„Szeretnék köszönetet mondani Paks Város Önkormányzatának, hogy ismét mellém állt, és a bajban nem hátat fordított nekem. Évről évre egyre több segítséget kapok tőlük, már szinte erejük felett segítik a pályafutásomat, például a tavalyi vb-szereplésemkor is mindent megtettek azért, hogy ott lehessek a mezőnyben, valóra válthassam az álmom. Rengeteg mindent köszönhetek nekik valamint a városnak, és jó eredményekkel szeretném meghálálni a tőlük kapott bizalmat. Fantasztikus tett az a H-Moto Team részéről, hogy újra versenyezhetek a motorjukkal, amit erre a dupla futamos hétvégére alaposan felkészítettek a számomra. A Yamahával már összebarátkoztam, nagyon jó motornak tartom. Egyelőre most kizárólag erre a Slovakiaringen rendezendő hétvégére koncentrálok. Tudom, hogy nagyon nehéz dolgom lesz, de a legjobb tudásom szerint megteszek mindent a jó eredmény elérése érdekében” – mondta Gyutai Adrián, aki 2014-ben éppen ezen a pályán szerepelt utoljára az Alpok Adria sorozatban.
 
 
Fotó: Molnár Ádám (Pole Positions Communications Kft.)
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.