A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2016.08.16, 12:49:00 | Utolsó módosítás: 2016.08.16, 12:49:00

Cimkék:

Györfi Alen a technikai gondok ellenére pozitív hétvégét zárt az IDM asseni fordulójában, míg a 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei Dunaszerdahelyen bizonyítottak
 
Az elmúlt hétvégén ismét valamennyi korosztályban pályára gurult a 220 Volt H-Moto Team. Amíg a Red Bull Ringen idei legjobb eredményét érte el Kovács Bálint az ADAC KTM kupában, addig Dunaszerdahelyen a legkisebbek is motorra pattantak – Vincze Hanna újabb futamgyőzelmet szerzett – a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság ötödik fordulójában. A csapat korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen pedig a rengeteg technikai probléma ellenére is képes volt a vasárnapi futamon a legjobb tíz között végezni az IDM asseni versenyhétvégéjén.
 
A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen ezúttal a motorsport Mekkájában, Assenben indult az IDM hétvégi versenyén. A Superstock 600-ban rajthoz álló motorosnak már a pénteki nap meggyűlt a baja a Yamaha R6-sával, ugyanis a négy tréningből kétszer nem is tudott felmenni a pályára. A nehézségek ellenére végül a negyedik sorból kezdhette meg a futamokat, ahol már a tartalékmotorral volt kénytelen elindulni. Amíg szombaton még nem sikerült a lehető legjobb beállítást megtalálni – a 13. pozícióban intették le –, addig vasárnap már gond nélkül tudott versenyezni és a 7. helyen zárt a nagyon erős mezőnyben.
 
 
– Noha rengeteg problémával kellett megküzdenünk, mégis azt mondom, mindenképpen megérte kiutaznunk és rajthoz állnunk. Aludni ugyan nem aludtunk sokat, hiszen minden éjszaka szereltünk, ám a vasárnapi futam mindenért kárpótolt. A tartalékmotorral olyan köridőkre voltam már képes, hogy a harmadik helyen végzett motorostól mindössze egy másodperc választott el. Nagyon bíztató mindez a továbbiakra nézve, és a technikai gondokkal együtt úgy vélem, a lehető legjobb felkészülés volt mindez a szeptemberi, mindent eldöntő Alpok Adria-futam előtt – jelentette ki Györfi Alen.
 
A legkisebbek is motorra pattantak, hiszen Dunaszerdahelyen rendezték meg a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság ötödik fordulóját. Vincze Hanna (PW50 Speciál) ezúttal is hozta önmagát, és a pole pozíció megszerzését követően az első futamot megnyerte, míg a másodikon 2. helyen végzett, így 25 pontra növelte előnyét összetettben.
 
– Annak ellenére, hogy jól végződött, nagyon nem indult jól ez a hétvége. Folyamatos technikai gondokkal küzdöttem, hiszen előbb a kuplung esett szét, majd a hengerfej tömítése ment tönkre, így édesapám szinte végigdolgozta a napot. De megérte, mert az időmérőt sikerült megnyernem, így mindkét futamot az élről kezdhettem. Az első versenyen minden tökéletesen működött, rajt-cél győzelmet arattam, ám a második futamon már újra előjöttek a gondok a motorommal, így inkább a biztos második helyet választottam. Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, örülök az elért eredménynek és az külön öröm számomra, hogy a verseny közben megfutott leggyorsabb köröm (1:03,8 mp) egyben pályarekord is a kategóriámban – mondta a nagyon boldog Vincze Hanna, aki már csak karnyújtásnyira van a bajnoki címtől.
 
A 220 Volt H-Moto Team ifjú reménysége, a 6 éves Szilárd Zalán – aki a PW50-es kategóriában áll rajthoz – egész hétvégén folyamatosan gyorsult, és a múltkori, dunaszerdahelyi versenyeken elért legjobb köridejéhez képest ezúttal nem kevesebb, mint 3 és fél másodperccel volt gyorsabb.
 
– Nagyon elégedettek vagyunk a javulással, és azzal, hogy a szombati időmérőn Zalán képes volt a hatodik helyet megszerezni. Vasárnap sajnos a nagy melegben nem volt képes ezt a pozíciót a futamokon megtartani, de a két nyolcadik hely így sem rossz. Főleg annak tükrében, hogy mi is technikai gondokkal küzdöttünk, ami miatt a motor nem húzott az egyenesekben, és Zalán is lassúnak érezte. Folyamatosan fejlődik, ami komoly másodpercekben jelentkezik immár versenyről versenyre, és megint közeledett a mezőny első feléhez – mesélte Zalán édesapja, Szilárd Zsolt.
 
 
Az idén első alkalommal indított kategóriában, a SSP300-ban versenyző 13 éves Kakuszi Ádám szintén sokat javított a múltkor ugyanitt futott legjobb köridején – majdnem négy másodperccel motorozott gyorsabban –, és mindkét futamon a hatodik helyen végzett, amivel bebiztosította, hogy összetettben már nem csúszhat le a dobogóról.
 
 
– Ezt a versenyhétvégét is elégedetten zártam, hiszen jelentősen sikerült megjavítanom a korábbi legjobb köridőmet. Végig örömmel és nagy kedvvel motoroztam, annak ellenére, hogy korábban nem tartozott a dunaszerdahelyi pálya a kedvenceim közé. Külön öröm a számomra, hogy az előző versenyhez képest is tudtam fejlődni, és ezúttal legyőztem azt az ellenfelemet, akivel a korábbi dunaszerdahelyi fordulóban még csatáznom kellett. Nagy dolognak tartom, hogy összetettben már mindenképpen a dobogón végzek, hiszen ez egy tanulóév a számomra, ráadásul az utolsó csehországi fordulóban még bármi megtörténhet – fogalmazott Kakuszi Ádám.
 
A MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság két hét múlva Csehországban zárul.
 
 
Fotó: Háfra Zsolt, 220 Volt H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.