A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2016.07.12, 11:57:00 | Utolsó módosítás: 2016.07.12, 11:57:00

Cimkék:

A Förch Junior Team versenyzője Számadó Máté Dunaszerdahelyen nagy küzdelemben mindkét futamon megszerezte a harmadik helyet!


Máténak nem volt egyszerű feladata, mert az új váz motorblokk kombinációval még nem motorozott ezen a pályán. Ráadásul eddig ez az aszfaltcsík nem tartozott a kedvencek közé!


Az első szabadedzésen még jelentős hátrányban voltunk az élmezőnyhöz képest. Áttételcserék, motorhangolás után a mért edzésre sikerült egy kitűnő időt futni, de ez is csak a negyedik pozícióhoz volt elég. Hét századon múlt a jobb rajtpozíció, ami talán teljesen más versenyt hozott volna. Az első futamon Máté beragadt a legjobb hazai versenyző mögé, aki nem adta olcsón a bőrét, mindent megtett, hogy megtarthassa a dobogós helyezését. Volt itt oda-vissza előzés, féktávon lökdösődés, mindkét versenyző a maximumot adta! Máté a verseny 2/3-nál egy parádés előzés után lassan lerázta ellenfelét és saját tempóban megindult a vezető kettős után. Ez olyan jól sikerült, hogy megfutotta a verseny leggyorsabb körét és a befutóra utolérte a második helyen motorozó Oláh Barnust. A megtáltosodott Görbe Soma nyerte a futamot, megérdemelte.


A második verseny forgatókönyve hasonlóan zajlott, annyi kivétellel, hogy Kacaba mellé megkaptuk a másik szlovák tehetséget Havlint, aki a mezőny leggyorsabb motorját lovagolta meg.


Ők ketten minden szöget zártak Máté előtt és úgy nézett ki, hogy be jön a hazai páros taktikája. A mi kis versenyzőnk azonban nem adta fel és a verseny utolsó köreiben fogvicsorgatva küzdött. Az utolsó kanyarban amolyan Moto 3 stílusban aláfordult Kacabának és kb. 30 centivel bejött a dobogóra!


Máté véleménye a versenyekről: Jobban örülök ezeknek a harmadik helyezéseknek, mint sok korábbi győzelmemnek, mert éreztem, hogy gyors vagyok és meg tudom csinálni. Ha a rajt után el tudok menni Somával és Barnabással, velük is csatázhattam volna!


Szabó János /edző bá/ véleménye: Máté nagyon jól teljesített, küzdött keményen, egyre gyorsult, mindezt stabilan és annak ellenére, hogy a 4 fokozatú váltó ezen a pályán hátrányt jelentett, a lehető legjobban oldotta meg a feladatot.


 

 

Förch Junior Team

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.