A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2016.05.09, 12:14:00 | Utolsó módosítás: 2016.05.09, 12:16:00

Cimkék:

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon. Györfi Alen, a komoly, IDM bajnokság Superstock 600 kategóriájában, míg Csányi Gergő szintén Németországban, ám egy másik pályán, a Triumph Challenge első fordulójában koptatta térdvédőjét!
 
 
„Az első etapban egy kisebb gumi probléma miatt nem tudtunk pályára menni, de szerencsére sikerült korrigálnunk a következőig. A kimaradt alkalom nagy hátrányt jelentett, mivel még nem mentem a Nürburgring ezen vonalvezetésen. A begyűjtetlen kilométerek ellenére a többi edzésen folyamatosan javultam, gyorsultam. Az első időmérő kifejezetten jól alakult, hiszen a kilencedik helyre tudtam behozni a motort, ezt a csekély pályaismeret fényében sikernek könyveltem el. A második idomerőt kicsit eltaktikáztuk gumi választás szempontjából, így nem tudtam magam feljebb tornászni, sőt visszacsúsztam tizediknek a rajtrácson. Az első versenyen remekül kaptam el a rajtot, az első kanyarban már a negyedik voltam, amikor is a belső ívről megjelent egy pilóta és szinte elvitte az első kerekem. Sikerült menteni a helyzetet, de visszacsúsztam a középmezőny végére. Innen indítottam meg a küzdelmes felzárkózásomat, ami egészen a nyolcadik helyig repített. A másnapi warm up-on kipróbáltunk egy új beállítást, amivel hirtelen sokat gyorsultam. Sajnos a verseny itt sem volt felhőtlen, egy jól elkapott rajt után sokáig az élbolyban mentem, amíg váratlanul el nem kezdtek melegedni a gumik és leromlott a stabilitás. Ennek köszönhetően sajnos visszajött három pilóta. Próbáltam menni velük, de a kigyorsításoknál, ahogy gázt adtam, egyből megindult a gép hátulja, így a kilencedik pozícióban intett le a kockás zászló. Összességében nagyon jól ereztem magam ebben a magas színvonalú közegben, nagyon gyors pilóták között, az ellenünk dolgozó körülményektől függetlenül is helyt tudtam állni. Köszönöm a csapatomnak, a szerelőimnek, irány Assen!” - mesélte Györfi Alen.
 
 
 
Csányi Gergő a Triumph Challenge-ben kezdte meg idei bajnoki szereplését a Lausitzringren:
 
„Már a hivatalos edzéseket megelőzően pályára gurultam, hogy lehetőség szerint minél jobban betanuljam a számomra még ismeretlen pályát - ez egy endurance versenyen történt részvétellel úgy érzem sikerült is. Az ott gyűjtött tapasztalatok alapján pontról pontra haladtunk előre a futómű beállításokkal. Három edzés állt rendelkezésemre, hogy kellően felgyorsuljak. A kvalifikációra ez megvalósult, hiszen egészen a hetedik helyig tudtam magam feltornászni. A hétvége előtt feltett célom volt az első ötbe jutni, és ez az első, szombati versenyen majdnem összejött. Hatodik lettem, és a tapasztalatok alapján az összes pályán töltött nap alatt gyorsultam, így nagy várakozásokkal tekintettem a vasárnapi futam elé, ahol további fejlődést vizionáltam. A versenyt megelőző warm up-on sikerült egy 3. helyet elérni, ami nagyon jó érzés volt, annak tekintetében főleg, hogy sokáig a második helyen álltam.
A második futamot végül a hetedik helyen fejeztem be, sajnos kuplung problémáim adódtak, ami miatt visszaestem, de keményen harcolva felzárkóztam az élbolyba. Szerettem volna a top ötben végezni a harmincfős rajtrácsról indulva, ami most még nem sikerült, de nem vagyok csalódott. Remélem az oscherslebeni fordulón az elsők között tudok majd befutni, ám addig még sok munka vár ránk - de nagyon jó úton haladunk. Köszönöm a segítséget Magda Attilának, és a csapatomnak!” - értékelt Csányi Gergő.
 
 
 
Kiadja: H-MOTO Team és Publicity Aim Kft
Szerző: Tóth Krisztián Márk
Képek: H-MOTO Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.