A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zúzódások, horzsolások, de már a hét végi Mami Kupára gondol

Zólyomi Andrea | 2016.05.04, 09:38:00 | Utolsó módosítás: 2016.05.04, 09:38:00

Cimkék:

A Cottbushoz közeli Lausitzringen találkozott a KTM német juniorbajnokság mezőnye a versenysorozat második futamán. Az egy héttel korábbi, nagyon ígéretes hollandiai szezonkezdet után nagy reményekkel érkezett az MW Performance csapata a Berlin – Brandenburg autópálya mellett fekvő, a pályára, s optimizmusuk tovább izmosodott, amikor Máté a szabadedzésen a harmadik legjobb mért időt motorozta. Akkor még semmilyen jel nem utalt a rémálom-szerű befejezésre.

 

 

Miután szombatra elvégezték a pályageometriához szükségesnek ítélt beállításokat, elkezdődött az időmérő edzés, amelyen aztán az addig sem ritka mezőny , még jobban besűrűsödött. Jellemző, hogy az ötödik helyet megszerző Máté és az első helyen végzett között mindössze négy tizedmásodperc volt. Éppen ezért nem is idegeskedtek, sem Máté, sem a csapat, még akkor sem, amikor a második időmérőn senki, így Máté sem tudott javítani az eredményén. Ennek megfelelően a vasárnapi futamon a szombat délelőtti sorrendben foglalták el a rajtrácsot, majd elindult a mezőny. A korábbiakhoz hasonlóan nagyon kemény küzdelem folyt minden centiméterért, Méténak sikerült az élbolyban maradni, sőt már pozíciót is javított, amikor megtörtént a baj.
 
Máté így emlékszik a történtekre:
-          Nagyon együtt volt a mezőny, senki nem tudott elmenni a többiektől. Mi a negyedik helyért meccseztünk a 10-es számú versenyzővel (Robin Nickellel) akit a negyedik körben, az egyik kanyarban megelőztem. Sikerült azonban rám tapadnia és a szélárnyékban fel is gyorsult, vissza akart előzni, és amikor balról mellém ért, meglökte a kormányom… Nem feltételezem a szándékosságot, de vigyázhatott volna jobban. A kontaktustól én kisodródtam, ő viszont ment tovább. Máig sem tudom hogyan és hová, de beleakadt a lábam a motorba, ami vonszolt magával, hasra fordulva, tehetetlenül. A térdemnél kilyukadt a védőruhám, tenyérnyi felületen lejött a bőr, ahogyan a vállamról is, beütöttem az állam és a nyakam, de az eszméletemet nem vesztettem el. Mentővel vittek el a közeli kórházba, ahol megvizsgáltak, ellátták a horzsolásokat, s miután szállíthatónak ítéltek, helikopterrel átvittek a cottbusi kórházba. Ott megröntgeneztek, CT-vizsgálat volt, másnap még hasi ultrahang is, szóval nagyon gondos ellátást kaptam. És barátit: a röntgenorvosnő és a segítője is magyar volt… Szerencsére nem találtak semmit, a vasárnap éjszakát viszont bent kellett töltenem, ilyenkor ez az előírás.
 
Hétfőn délben Máté megkapta a zárójelentést, elhagyhatta a kórházat, a csapat pedig elindult haza. De, ha valaki a Mátéval történt szörnyűségeket olvasva arra gondolna, hogy most kicsit hosszabb pihenőt tervez, azt meg kell nyugtassuk: csütörtökig valóban pihenteti a térdét, de ha akkor nem érez jelentős fájdalmat, akkor a hét végén, Máriapócson a Mami Kupa idénynyitóján már rajthoz áll. A KTM juniorjai most egy kicsit megfeledkezhetnek egymásról, csak másfél hónap múlva, július 15-én találkoznak ismét, a Sachsenringen.
 
 
MW Performance
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.