A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A Tomracing Motorsport stuntridere Kunmadarason ismét dobogóra állhatott a második bajnoki fordulóban

Zólyomi Andrea | 2016.05.03, 15:07:00 | Utolsó módosítás: 2016.05.03, 15:07:00

Cimkék:

Kunmadarason rendezték meg az elmúlt hétvégén a 2016-os Stunt Riding Bajnokság második fordulóját, amelyről természetesen nem hiányzott Kulman Miklós sem. A Tomracing Motorsport stuntridere ezúttal is kitett magáért, és a szezonnyitó verseny után most is felállhatott a dobogóra: ugyan a kvalifikációban még a negyedik helyen jutott a döntőbe, ám a fináléban a jól sikerült gyakorlata után végül előre lépett a harmadik helyre. Kulman Miklós ezzel összetettben feljött a második helyre.
 
A Tomracing Motorsport versenyzője remekül kezdte az idei szezont, hiszen a Hungexpón rendezett versenyen harmadikként zárt a Stunt Riding Bajnokság első fordulójában. Az elmúlt hétvégén a kunmadarasi pályán folytatódott a bajnoki küzdelem, és Kulman Miklós ismét dobogóra állhatott. Előbb a negyedik helyen zárta a kvalifikációt, majd a döntőben remekül sikerült, új elemekkel kibővített gyakorlatával feljött a harmadik helyre. Mindezt úgy érte el, hogy a könyöksérülése még mindig nem gyógyult meg száz százalékosan. Az idei két dobogós helyezés pedig azt jelenti, hogy a Tomracing stuntridere összetettben feljött a második helyre.
 
 
„A könyöksérülésem sajnos még erre a versenyre sem lett a múlté, de az orvosi kezelések hatására már sokat javult. Így kicsivel ugyan, de jobban éreztem magam a motoron a kunmadarasi fordulóban. Az edzéseken főleg a kvalifikációs elemeket gyakoroltam, így az első keréken való gurulást és a lassú egykereket. Elégedett zártam a verseny eme szakaszát, mert a negyedik helyen jutottam be a döntőbe, ahol a hatperces bemutatóm elég dinamikusra sikerült. Sok driftes elemet mutattam most be, illetve a szokásos trükkökön túl egy újat is láthatott a közönség, ami egy száznyolcvan fokos farolós motor megforgatás, lábletétel nélkül. Nagyon örülök, hogy hibátlanul sikerült, mert talán ennek is volt köszönhető, hogy egy helyet előrelépve, ismét felállhattam a dobogóra, ráadásul ezzel az összetettben is előztem, így a második helyen állok két fordulót követően”- mondta Kulman Miklós.
 
 
Természetesen a Tomracing Motorsport csapatvezetője is örül versenyzője teljesítményének, és bízik abban, hogy Miki a jövőben is képes lesz hozni a dobogós helyezéseket.
 
„Miki idén már a második versenyére érkezett sérülten, ám ez a teljesítményén szerencsére egyáltalán nem látszódott meg. Most a biztosra ment a kvalifikáció során, míg a döntőben egy remekül összerakott gyakorlattal ismét a dobogón végzett. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt az idén, és ennek köszönhetően összetettben is előre lépett a második helyre. Bízunk abban, hogy a könyöke végre rendbe jön, és a további versenyeken nem fogja gátolni a még jobb eredmények elérésében” – fogalmazott Biel Richárd.
 
fotó: Gémesi Balázs
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.