A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 25., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2015.10.06, 10:46:00 | Utolsó módosítás: 2015.10.06, 10:46:00

Cimkék:

A H-MOTO Team női versenyzője, Kis Viktória eséssel búcsúzott az idei EJC kupasorozattól Magny-Cours-ban. A női értékelésben sokáig az első helyezéséért küzdött, de a balszerencsék sorozata miatt ez sajnos elúszott.

 

Kis Viktória hétvégén a Magny Cours-i pályán állt rajthoz. Mivel a pálya új volt számára, így a terv az volt, hogy a lehető legtöbb kört megtegye az edzések alatt. Sajnos azonban ez nem sikerült, mert alig pár kör után technikai gondok adódtak, majd a piros zászló és némi eső is nehezítette a pálya megismerését, valamint a motor beállítását. A verseny is hamar véget ért a magyar lány számára, ugyanis a 11-es rajtszámú Picciuto a pálya elhagyása után figyelmetlenül jött vissza, és szó szerint kilökte Wiccát, aminek hatalmas bukás lett a vége, a motor több szaltó után ért földet. A fiatal versenyző szerencsére horzsolásokkal megúszta, és elszántan készül a következő megmérettetésre.

 

“Nem egészen így képzeltem el az EJC szezonzáró futamát. Az első szabadedzésen 5 kör után technikai gond miatt kellett kiállnom, az időmérőket pedig előbb piros zászló, majd eső szakította meg, így nem sok kört tudtam menni a pályán. Sebaj - gondoltam - majd a versenyen! A rajt jól sikerült, a kezdéshez képest 5 helyet javítottam. A svájci lánnyal meccseltünk, majd a 3. kör elején gyakorlatilag kibombázott az egyik olasz versenyző. Ahhoz képest, hogy mekkora bukás volt (a Magny-Cours-i pálya első kanyarja igen tempós) szerencsére kisebb karcolásokkal, zúzódásokkal megúsztam. Picciuto a versenyigazgatóságtól büntetést kapott az eset miatt, nekem pedig egy újabb nullázással elúszott a bajnokság. Szomorú vagyok miatta, de már nincs mit tenni. Jövő hét végén Katar, már azon van a fókusz. Nagyon örülök viszont, hogy részese lehettem ennek a sorozatnak, rengeteg tapasztalatot szereztem, és sok jó embert ismertem meg. Hálás vagyok a csapatomnak, főként Szilágyi Noéminek, Kelemen Krisztiánnak, és támogatóinknak, hogy lehetővé tették számomra az indulást. Golyónak (Gaylhoffer Gábor) pedig az egész éves segítséget a motor körül! Köszönöm H-MOTO Team! Nagyon köszönöm az otthonról szurkolóknak is azt a rengeteg pozitív energiát, amit kaptam. Igyekszem a jövőben jobbnál jobb eredményekkel meghálálni a belém vetett bizalmat! Folytatás következik.” – nyilatkozta Kis Viktória.

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.