A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Somosi Alexander pódiumon élete első 600-as versenyén

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 10:47:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 10:47:00

Cimkék:

A Talmácsi Racing versenyzője, Somosi Alexander várakozásokon felül teljesítette élete első versenyhétvégéjét 600-as motorral. Talmácsi Gábor elérkezettnek látta az időt arra, hogy 15 éves versenyzőjét, Somosi Alexandert a további fejlődése érdekében egy HondaCBR 600-as nyergébe ültesse. A kellő alapokkal rendelkező fiatal motoros, óvatosan, de magabiztosan kezdte meg első köreit a mogyoródi pályán, majd egyre inkább ráérzett új versenygépére, ami időeredményein is megmutatkozott. A Talmácsi Racing versenyzője a csütörtöki motoros nyílt napon 6szor 20 percet töltött a pályán, majd pénteken az Alpok-Adria sorozat hungaroringi versenyére hangolva további négy húszperces szabadedzéssel folytatta. Az egyes tréningeken Talmácsi Gábor is motorra ül, hogy egészen testközelből tudja mentoráltját megfigyelni a pályán és észrevételeivel, tanácsaival méginkább segíteni tudja őt.
 
A tudatos felkészülés eredményes volt, hiszen Alex szombaton az összetett 11. rajthelyet szerezte meg, majd az első versenyen egy kevésbé jó rajt után nagy csatát vívva a 12. helyen ért célba. Vasárnap a második időmérő edzést a 10. helyen nyitotta és 12:55 órakor kezdődő második futamon nem kellett sokat várni, hogy a legjobb tíz közé küzdje fel magát. Majd a versenytáv felénél sikerült neki még inkább rákapcsolnia és végül a 8. helyen intette le a kockás zászló. Ez az eredmény pedig a Magyar Bajnokság értékelése alapján egyben a dobogót érő harmadik helyet is jelentette számára.
 
 
Talmácsi Gábor, csapatfőnök:
“Minden téren igyekszek tudatosan felépíteni Alexander sportkarrierjét, hiszen versenyzőként saját tapasztalatból tudom, hogy milyen lépések segíthetnek a fejlődésben. Alexander elég érett már ahhoz, hogy felüljön egy 600 köbcentis gépre és lépésről lépésre megismerkedjen ezzel a kategóriával is, ahol már önmagában nem elég a tehetség, hanem már minden apró részlet, visszajelzés számít, hogy valaki gyors tudjon lenni. Büszke vagyok Alexanderra, végig alázattal és nagyon keményen dolgozott és várakozáson felül teljesített a hétvégén. Az elvártnál jobb időeredményeket ért el, de sok munka vár még ránk, mert ezzel a motorral még sok kilométert és versenytapasztalatot kell hogy szerezzen. Most kipróbálta a Talmácsi Racing 600-as Hondáját, de a fő célunk az, hogy az októberi RedBull Rookies Cup Moto3 sorozatába kvalifikálja magát. Ezzel állandó résztvevője lehetne a MotoGP sorozatnak. Úgy érzem, jó úton haladunk, és mindent megteszek annak érdekében, hogy Alexander megfelelő technikai háttérrel fejlődhessen.
 
Somosi Alexander:
“A leginkább azzal a hasonlattal tudnám jellemezni az első benyomásomat a HondaCBR600-as nyergében, mintha egy Trabantból beülne az ember egy Ferrariba. Ez egy egészen másik dimenzió, először szükségem volt néhány körre, hogy megszokja a szemem a sebességet. Gábor tanácsai nagyon sokat segítettek a motorral történő ismerkedés során és mindenegyes újabb bemeneten még több részletre próbáltam odafigyelni, aminek hatására egyre inkább jobb és jobb köröket sikerült összeraknom. Sokat kell még tanulnom és sokat kell még motoron ülnöm ahhoz, hogy elmondhassam teljes mértékben én uralom a technikát, de az utat ezzel megkezdtem. Mentálisan és fizikálisan is elfáradtam a versenyek végére, de nagyon boldog vagyok, hogy elsőre ilyen teljesítményt sikerült felmutatnom és ezzel sikerült kiérdemelnem a további bizalmat. Nagyon köszönöm a Talmácsi Racingnek és személyes támogatómnak, Thomas Breitlingnek és a további szponzorainknak, hogy lehetővé tették számomra az indulást. Köszönöm a csapatom minden tagjának a munkáját, nélkülük nem ment volna.”
 
Talmácsi Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.