A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2015.07.23, 09:22:00 | Utolsó módosítás: 2015.07.23, 09:22:00

Cimkék:

Ismét eredményes hétvégét zárt a magyar bajnokságban és az IMRC Kupában versenyző Csányi Gergő! A fiatal motoros Csehországban is több dobogós helyezést szerzett, az IMRC pontversenyében pedig átvette a vezetést.
 
Jó formában kezdte a 2015-ös versenyévadot az Alpok-Adria 125-ös géposztályának korábbi ezüstérmese, az első megmérettetéseken ugyanis rendre ott tudott lenni a legjobb három között. Úgy tűnik, Gergő állandósította formáját, hiszen Csehországban is eredményes hétvégét zárt, sőt az ott szerzett egységeknek köszönhetően átvette a vezetést az IMRC Kupa összetett pontversenyében; a magyar bajnokágban jelenleg a harmadik helyen áll.
 
„A hétvége a szokásoknak megfelelően a pénteki szabadedzésekkel startolt” – kezdi beszámolóját a fiatal motoros. „A gyakorlás kezdetén sokat taktikáztunk, hiszen hamar ki szerettük volna tapasztalni, melyik a legmegfelelőbb a rendelkezésünkre álló gumikeverékek közül. A harmadik próbálkozás során megtaláltuk a legjobbat, így a gumikkal már nem volt probléma. Szerencsére egy segítőkész osztrák szerelő a futómű beállításában is segített, ez a gesztus pedig rendkívül boldoggá tett, hiszen már az első napon megtaláltuk a legjobb beállításokat; szóval pénteken minden jól alakult!”
 
 
„A szombati nap az időmérő edzésekről szólt: az első sajnos nem sikerült túl jól, hiszen egy kicsit eltaktikáztuk magunkat, már ami a beállításokat illeti. Ez igazából nem jelentett volna gondot, hiszen az IMRC kvalifikációja fél hat előtt startolt volna, az SBK-kategóriában törént háromszoros újraindítás miatt elhalasztották, így csak vasárnap reggel került rá sor. Ekkor már minden jobban ment, és sikerült megszereznem a harmadik helyet. Nagyon jó csatát vívtunk az edzésen, hiszen a pozíciók sorsáról tizedmásodpercek döntöttek. Harmadik lettem, de egy kicsit sem voltam csalódott!”
 
„Sikerült jól elkapnom az IMRC futam startját, a motorom azonban nem volt túlságosan erős, így többen kikerült a célegyenesben. Szerencsére később sikerült a hetedik helyről visszazárkóznom a harmadikra! Nagyon nagy csatákat vívtam, egy kicsit mégis csalódott vagyok, hiszen meg szerettem volna nyerni ezt a futamot. Ez sajnos nem jött össze, de hat ponttal így is vezetem a pontversenyt, ami azért mindenképpen pozitív! Két helyszín vár még ránk: a Hungaroring és a Szlovákia-ring. Én mindkét pályán nyerni szeretnék. Ez a hétvége most három harmadik helyezéssel zárult. A segítségért szeretnék köszönetet mondani a 100 éves Kemencés Pékségnek és a Karl Cukrászdának, valamint édesapámnak és az ő barátjának; nélkülük most sem ment volna!” – zárta gondolatát.

forrás: www.motorsportal.hu

fotó: Háfra Zsolt

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.