A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2015.05.19, 09:51:00 | Utolsó módosítás: 2015.05.19, 09:51:00

Cimkék:

A H-Moto Team versenyzője, Győrfi Alen a múlt hétvégén az Alpok–Adria-versenysorozat olasz futamán állt rajthoz. A szombati verseny első féktávján Alen alól kiütötték a motort, ami miatt komolyan megsérült gerince és dereka is. Annak ellenére, hogy a lába mozgatása is komoly fájdalmakkal járt, a vasárnapi versenyen mindenképpen el akart indulni, hogy értékes pontokat szerezhessen. Vasárnap aztán Alen erőn felül teljesített, és az értékes hetedik helyen fejezte be a versenyt.

 
A fiatal motorversenyző nem ismerte a pályát, mert korábban még nem motorozott rajta, ezért az edzések és az időmérő is a motor és a futómű beállításával telt. Az időmérőre nem sikerült tökéletesen beállítani a futóművet, de így is megszerezte az elismerésre méltó negyedik helyet. A szombati versenyre azonban állítottak a futóművön, és Alen esélyesnek tartotta magát akár a dobogóra is. A lendület sajnos nem tartott sokáig, mert az első féktávon kiütötték alóla a motort, és emiatt a versenyző komolyan megsérült. A fájdalmak ellenére Alen mindenképpen el akart indulni a vasárnapi versenyen, hogy értékes pontokat szerezhessen. Vasárnap a H-MOTO Team versenyzője erőn felül teljesített, és hetedik helyen fejezte be a versenyt.
 
Győrfi Alen a következőképpen nyilatkozott a hétvégéről: „A szombat jól indult, hiszen az edzéseken folyamatosan tudtunk gyorsulni. Az időmérőn »csak« a 4. helyet sikerült elérni, mert a futóművünk nem volt tökéletes. A versenyre ismét állítottunk rajta, és bíztunk benne, hogy ott már úgy tudok menni, ahogyan szeretnék. A verseny kezdetekor sajnos már az első féktávon kiütöttek, így kiestem. A motoros motorja felugratott a hátamra és eltalálta a derekam, úgy lökött le. Ennek következtében a derekamon lett egy hatalmas folt, ráadásul még fájdalmaim is voltak, olyannyira, hogy alig bírtam felemelni és mozgatni a lábam. Remélem, vasárnap képes leszek mozogni vagy legalább használni a lábam, és minél több pontot szerezni.”
 
„A vasárnap nagyon nehezen kezdődött, mivel reggelre rosszabbodott a hátam állapota, így azonnal jelentkeztem a reggeli ébresztő injekcióimra. Az első edzésen még kerestem, hogyan tudok úgy motorozni, hogy a legkisebb terhelést kapja a derekam. Az időmérőre fogat összeszorítva mentem ki, mivel komoly tétje volt. Egy-egy gyors kört össze tudtam hozni – már amennyire az egészségi állapotom engedte –, és egy keveset így is javítottam az időmön, ezért azon az edzésen a 3. pozíciót szereztem meg. A versenyen összesített rajtrács volt, így a 10. kockából indulhattam. A rajtot sikerült jól elkapnom, de az első kanyarban ismét nekem sodródott egy motoros, és kivezetett a külső ívre, ezáltal visszaestem 6-7 pozíciót, onnan kellett felzárkóznom. Sajnos a derekam csak egy-két gyors kört bírt ki, utána az áttevéseknél és fékezéseknél iszonyatosan nagy fájdalmaim voltak, emiatt végül a 7. helyen zártam a futamot. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a hétvége, mert Bán Róbert szerelőmnek ma volt a születésnapja, és meg szerettem volna ajándékozni egy jó versennyel, de sajnos nem sikerült. A pannónia-ringi futamon azonban kárpótolni szeretném. Addig a gyógyulásé a fő szerep, és hogy visszanyerjem azt a formámat, amellyel idejöttem. Szeretném itt is megköszönni a sok üzenetet, amit a sérülésem után kaptam, részben ezek segítettek abban, hogy felüljek a motorra és végigcsináljam a versenyt.”
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.