A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2015.04.20, 11:32:00 | Utolsó módosítás: 2015.04.20, 11:32:00

Cimkék:

Az egész hétvégét szinte csak szereléssel és problémák megoldásával töltő BMW Racing Team Tóth felemás szerepléssel zárta az idei negyedik versenyhétvégét Hollandiában. Még a bemelegítő edzés alatt is az optimális elektronikai beállításokat kereste a csapat Imre motorján, míg Rizmayer Gábor alatt valamelyest összeállt a BMW.

 

Ifj. Tóth Imre első futam utáni nyilatkozata:
„Még mindig folyamatosan az ECU-val szenvedünk. A bemelegítő edzésen egy másikat használtunk, a futamra pedig megint cseréltünk, de ez lett a vesztünk. A motor egy szimpla visszaváltás során egyszerűen leállt. Fogalmunk sincs milyen okból kifolyólag. A második futamra megint egy másikkal fogunk kimenni. Meglátjuk, hogy lesz-e eredménye.”

 

Imre a 10. körben az ötös kanyarban, az említett problémák miatt kénytelen volt feladni a futamot.
 
Rizmayer Gábor valamivel jobb futamot zárt, de ő sem volt teljesen felhőtlen véleménnyel a futam során történtekről.
 
Rizmayer Gábor első futam utáni nyilatkozata:
„Sikerült a versenyen gyorsabb időket mennem mint az edzéseken. Azok a beállítások amiket próbáltunk, lényegesen kezesebbé és gyorsabbá tették a motort. A dolog egyetlen negatívuma az, hogy nem a versenyen kellene ezeket próbálgatnunk. A jó tempó a verseny elején megvolt, de sajnos a sérülésemből kifolyólag elfáradt a kezem, így folyamatosan lassultam. Remélem a második futamon megint sikerül valamit találnunk, amivel még gyorsabbak lehetünk.”
 
Gábor a 18. helyen ért célba, egy kör hátrányban.
 
A második versenyre időben elkészült ugyan Ifj. Tóth Imre motorja, de 15 kör után ismét lecsapott a technika ördöge.
 
Ifj. Tóth Imre második futam utáni nyilatkozata:
„Különösebb változás nélkül ért véget a második futam. Borzalmasan csalódott vagyok. Reméljük Imolára épkézláb elektronikát biztosít a BMW. Meglátjuk hogyan tovább.”
 
Öröm az ürömben, hogy Rizmayer Gábor idei legjobb versenyét zárta, ismét a 18. helyen célba érve, de sokkal erősebb futamot teljesített mint reggel.
 

 

Rizmayer Gábor második futam utáni nyilatkozata:
„Sikerült picit fejlődnünk a beállításoknak köszönhetően. Talán ha egy kicsit bátrabban választok gumit és a puhább keverékkel megyek mint néhány versenyző, akár jobb tempóra is képes lehettem volna. A verseny közepe nagyon nehéz volt, teljesen egyedül köröztem és nem is tudtam azokat a köridőket hozni amiket kellett volna. A verseny végére lőtávolba került néhány vetélytársam, akik meghozták a kedvem a versenyzéshez. Sajnos ez már egy kicsit későn jött, de nagyon remélem, hogy Imolában tudunk javítani.”
 
Rizmayer Gábor megismételte első futamban elért 18. helyét, de sokkal jobb versenytempót és egyéni köridőt futott mint az első futamon.
 
BMW Racing Team Tóth
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.