A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 25., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2015.01.15, 10:57:00 | Utolsó módosítás: 2015.01.15, 10:57:00

Cimkék:

Még csak január közepe van, de Kis Viktória számára máris megkezdődik a száguldás, a hétvégén rendezik ugyanis a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös idényének negyedik állomását. A H-Moto Team hölgyversenyzője, aki az összetett második helyéről várja a szombati versenyeket, szeretné két futamgyőzelemmel indítani az évet.
 
Nem sok motorversenyzőnek adatik meg a lehetőség, hogy decemberben és januárban is éles körülmények között mutathassa meg, mire képes, ám Kis Viktória közéjük tartozik: a H-Moto Team színeit képviselő pilóta a karácsony előtti kiruccanást követően ismét Katar felé veszi az irányt, a hétvégén kerül sor ugyanis a Losail Ázsia Bajnokság idei negyedik fordulójára. A fiatal motoros legutóbb két futamgyőzelemmel térhetett haza az arab államból – igaz, pontot nem kapott érte, mivel kategóriájában nem indultak elegendően ahhoz, hogy értékelhessék a versenyeket.
 
Wicca most is úgy készül, hogy bármennyi ellenfele is lesz a pályán, újfent szeretne mindkét szombati viadal után a dobogó legfelső fokán ünnepelni. A pilóta egyébként még az összetett elsőségről sem tett le: jelenleg 26 pont a hátránya szerb riválisával szemben, ám a mostani versenyeken kívül március elején is rendeznek egy fordulót, így még összesen négy futam van hátra az évadból, amely alatt könnyedén megfordulhat az állás a két éllovas között. Wicca mindenesetre azon lesz, hogy ez megvalósuljon, és szombat délután ismét felcsendüljön Katarban a magyar himnusz.

 


 
Kis Viktória
„Kivételes szezon előtt állok, kivételes évkezdéssel. A téli felkészülésem idén már nem csak az edzőterembe járásról szól, hanem a katari Losail Ázsia Bajnokság negyedik fordulójáról is! Nem kis dolog, hogy decemberben és januárban is versenykörülmények között motorozhatok, hiszen mindig ez a lehető legjobb edzés. Bízom benne, hogy a mostani hétvégén meglesz az elegendő létszám a kategóriánkban ahhoz, hogy értékelni lehessen a futamokat, hiszen hiába nyertem meg legutóbb mindkét versenyt, pontokat nem kaptam érte, így egyelőre továbbra is második vagyok a bajnokságban. Nagyon várom, hogy újra motorra ülhessek, és bizony két első helyért járó kupával, valamint a magyar himnusszal szeretném nyitni a 2015-ös évet!”
 
Kelemenné Szilágyi Noémi, menedzser
„Számunkra gyakorlatilag egybefolyik a 2014-es és a 2015-ös, tulajdonképpen nem volt szünet! Ismét csak hangsúlyozni tudom, hogy a technikai sportokban is mekkora jelentősége van annak, ha folyamatos versenyzéssel telik egy-egy szezon. Természetesen mi is emberek vagyunk, és a folyamatos utazással járó fáradtság el tudna uralkodni rajtunk, de közeledve a verseny napjaihoz már el is felejtjük, hogy nyűgösebbek is szoktunk lenni. A decemberi forduló tapasztalatai alapján semmi sem kizárt, sajnos nem tudjuk még a mezőny összetételét, így azt sem, hogy elegendően leszünk-e ahhoz, hogy értékeljék a futamokat. Mindenesetre a cél továbbra is az, hogy Wicca önmagához képest folyamatosan javuljon és maximumon teljesítsen. Abban pedig biztos vagyok, hogy akármilyenek is lesznek a körülmények, ő úgy fog versenyezni, ahogy azt tőle megszokhattuk: győzni akar! Az összesített ponttáblázaton is az ő nevét szeretném látni az első helyen a kategóriájában, amire minden esély meg is van. Készülünk a női Európa-kupára, és ezek a katari fordulók ideális alapot adnak ehhez. Minden szempontból nagyszerű lehetőség számunkra, hogy itt lehetünk, hiszen az itt tartózkodásom alatt sikerült olyan kapcsolatokat kiépítenem, amelyek csak segítik Wicca és az egész csapat további előrehaladását. Ezúton szeretnék sikerekben és benzingőzben gazdag új évet kívánni minden motorversenyzőnek, és előre is köszönöm a folyamatos szurkolói támogatást!”

 

H-Moto Team

fotó: Derek Killian

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.