A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2015.01.12, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2015.01.12, 09:26:00

Cimkék:

Csányi Gergő első idényét teljesítette tavaly a H-Moto Team színeiben, egyúttal a 2014-es esztendő volt az első, amely során 600 köbcentis motorral versenyzett. A fiatal tehetség remekül helytállt a magyar bajnokságban, így elégedetten összegezte tavalyi szezonját, s egyúttal már nagyon várja a 2015-ös évadot is.
 
2014 elején két fiatal motorossal bővült a H-Moto Team csapata: az akkor még csak 12 éves Kovács Bálint mellett a most 19 esztendős Csányi Gergő csatlakozott az alakulathoz. Gergő 2013-ban az Alpok-Adria Bajnokság 125-ös géposztályában kiegyensúlyozott teljesítményének és dobogós helyezéseinek köszönhetően a pontverseny második helyén végzett, tavaly azonban egy új kihívás várt rá, ugyanis géposztályt váltott: immár a Superstock 600-asok mezőnyében kellett bizonyítania a pilótának.
 
„Első 600-as évem volt a tavalyi, ami az elején kicsit furcsa volt, mert 2013-ban még 125 GP-s motorral mentem, és össze sem lehet hasonlítani a két gépet – csak annyiban, hogy ennek is két kereke van!” – kezdte 2014-es idényének értékelését a legfőbb változással a fiatal motoros. Csányi Gergő azonban az új kategóriában is megállta a helyét: több alkalommal is dobogóra állhatott, az IMRC Cupban pedig futamgyőzelmet is szerzett – épp a Hungaroringen, amely így a legkedvesebb hétvége volt számára a tavalyi esztendőből:
 
„Elégedett vagyok a 2014-es évemmel, mert ahol el tudtunk indulni, ott mindig sikerült tapasztalatokat gyűjtenem. Dobogós helyezést is szereztem, ráadásul nem is egyet, hanem összesen hármat, aminek nagyon örülök. Legszebb emlékem a tavalyi szezonomból a hungaroringi verseny, mivel egész hétvégén tudtam gyorsulni annak ellenére is, hogy már nagyon régen mentem előtte azon a pályán” – összegezte az előző évadot a versenyző.

 


 
Bár az Alpok-Adria Bajnokság és a magyar bajnokság küzdelmei már szeptemberben véget értek, Gergő ezt követően sem maradt verseny nélkül, hiszen novemberben rajthoz állt a Kutyafogathajtó Európa-bajnokságon is, azóta pedig a folyamatos tréningek mellett az iskolapadban igyekszik megállni a helyét: „Télen sem unatkozom, hiszen idén érettségizem, így főként arra koncentrálok. Emellett természetesen erőnléti edzésekre is eljárok, futok, szóval egyáltalán nem állt meg az élet!” – mondta a motoros, aki egyébként immár hazánk utcai harcosával, Bitter Sándorral együtt edzve készül a következő szezonra.
 
A 2015-ös évével kapcsolatban egyelőre annyit árult el Gergő, hogy ismét szerepelni fog a magyar bajnokságban, ám a továbbiakról egyelőre nem beszélt: „Nagyon várom a 2015-ös évadot! Idén is a magyar bajnokságban fogok indulni, a többi azonban egyelőre titok” – fogalmazott sejtelmesen a pilóta, aki értékelése végén természetesen nem felejtett el köszönetet mondani csapatának sem: „Nagyon örülök annak, hogy a H-Moto Team tagja lehetek, mert ahol tudnak, ott segítenek nekem, ami nagyon fontos egy ilyen sportban. Remélem, a jövőben is folytatódhat ez a közös munka!”

szöveg és fotó: H-Moto Team

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.