A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. május 25., péntek
Hírek
/ 90 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.05.23, 13:43:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.23, 13:43:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén megkezdődtek a bajnoki küzdelmek a MAMS-SMF-JIMC nemzetközi bajnokság szlovákiai első fordulójában, Dlha-ban ahol a Forty Racing és a MIR Hungary öt ifjú tehetsége is rajthoz állt. A szezonnyitón Vincze Hanna IMR 110 ccm-ben és Mini GP 110-ben, Varga Tibi az IMR Motard 155 ccm-ben, Kecskés Tomi az IMR 90 ccm-ben, Kecskés Bence az IMR 140 ccm-ben, míg Viktor Csemez a Mini GP 110-ben szerepelt.
 
 
Ezúttal a fiatalok által jól ismert szlovákiai Dlha aszfaltcsíkján ültek motorra az ifjú tehetségek, és a szereplésükkel minden várakozást felülmúltak. Csapatunk ifjú amazonja, Vincze Hanna ráadásul két kategóriában is megmérette magát, és amíg a Pitbike junior kategóriában az IMR 110 ccm-ben mindkét futamot megnyerte, addig a Mini GP 110-ben éppen csapattársa, Viktor Csemez mögött – akit ötödikként intettek le – a 6. helyen végzett. Varga Tibi a beállítási gondjaitól függetlenül végül megnyerte az IMR Motard 155 ccm-es kategória versenyét, míg a Kecskés-testvérek közül Bence első lett az IMR 140 ccm-ben, addig Tomi az IMR 90 ccm első futamán bukott, a másodikon azonban a 2. helyen végzett. A versenyen Györfi Alen csapatfőnök is jelen volt, aki nagyon elégedett volt kis mentoráltjainak eredményes szereplésével.
 
 
Vincze Hanna: „Nagyon  vártam már az első futamot, hiszen erre készültem nagyon keményen egész télen. Az IMR 110-es kategóriában már az edzéseken és az időmérőn is a leggyorsabb voltam, így ennek megfelelően sikerült rajt-cél győzelmet aratnom. Ugyanakkor a Mini GP 110-ben egész hétvégén technikai gondokkal küzdöttem, ráadásul estem is egy nagyot, ennek ellenére a nyolcadik helyre kvalifikáltam magam a versenyre, ahol aztán szinte végigcsatáztam a futamot. Sikerült előrébb jönnöm, és hatodikként zárnom. Nagyon élveztem az egész hétvégét!”
 
Varga Tibi: „Edzésképpen indultam el ezen a versenyen, hiszen most hogy nem volt spanyol futam ezen a hétvégén. Sajnos végig szenvedtük a motor futóművének beállítási problémái miatt az egész hétvégét, és bizony nem sokon múlt, hogy néhány esetben nem estem el. Az időmérő éppen a fentieknek köszönhetően nem sikerült, ám a versenyekre sikerült egy jó beállítást találnunk, és két jó rajtot követően végül mindkét futamot sikerült megnyernem. Örülök az eredményeknek, jó felkészülés volt ez a következő spanyol megmérettetésre.”
 
 
Kecskés Tomi: „Kifejezetten örültem annak, hogy a pitbike junior kategóriában indulhattam, ugyanis lassan áttérek a váltós motorokra, és ezt remekül szolgálta ez a megmérettetés. Az egész hétvégét nagyon élveztem, csak azt sajnáltam, hogy az első futamon a pole pozícióból indulva vezettem, amikor elment a motorom hátulja, és emiatt elestem. A második futam rajtjánál túl nagy gázt húztam, és ameddig én egykerekeztem, addig a többiek bizony ott hagytak. Összeszedtem rögtön vagy fél kör hátrányt, ám sikerült magam visszaküzdeni a második helyre. Úgy érzem, ha lett volna még egy kör a versenyből, akkor képes lettem volna megnyerni a futamot. Mindennek ellenére nagyon jól éreztem magam.”
 
Kecskés Bence: „Mivel nekem sem volt olasz bajnoki futamom, így indulni tudtam ezen a versenyen. A hétvégét végigmotoroztam jó hangulatban, és egyetlen eseményt leszámítva, amikor az egyik vetélytársammal összeakadva elhagytuk a pályát, hiba nélkül teljesítettem. Az összetett első hellyel elégedett vagyok, hiszen egyrészt megint motorozhattam, másrészt olyan tapasztalatokat is gyűjthettem, melyeket majd az olasz bajnoki futamokon tudok majd hasznosítani.”
 
 
Viktor Csemez: „Vártam már nagyon a hazai versenyem, de sajnos az első edzésen elestem, ami miatt egész hétvégén gondunk volt a motorral. Ennek ellenére végig nagyokat harcoltam, és végül mindkét futamon sikerült az ötödik helyen befutnom. Amennyiben a motoromat összerakjuk rendesen, biztos még előrébb tudok majd végezni ebben az erős mezőnyben.”
 
Győrfi Alen csapatvezető: „Ezen a  versenyen mar én is végig a gyerekek mellett lehettem, és nagy örömmel láttam, hogy szinte a teljes csapat elindult a szlovákiai szezonnyitón. Nagyot küzdöttek a fiatalok, jó volt látni, ahogy körről körre fejlődnek, többen is emlékeztetnek arra az időkre, amikor én is ekkora gyerekként bontogattam a szárnyaimat. Fantasztikus, hogy már az első versenyhétvégén ilyen eredményeket értek el a Forty Racing és a MIR Hungary színeiben ezek a tehetségek. Abban bízok, hogy nemcsak eredményes, hanem tanulságos is volt mindenki számára ez a hétvége, és azt remélem, soha nem érünk el rosszabb eredményt a továbbiakban.”
 
 
 
Forty Racing Média

Zólyomi Andrea | 2018.05.16, 09:04:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.16, 09:04:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén folytatódtak a bajnoki küzdelmek a gyorsasági motoros Spanyol Nemzeti utánpótlás bajnokságban (RFME), ahol 2018-ban a Forty Racing és a MIR Hungary három ifjú tehetsége is rajthoz állt. A tavaly a junior Európa-bajnokságon összetettben második Kovács Zoli és Varga Tibi a Moto5 kategóriában, míg Viktor Csemez a Mini GP-ben teljesíti idén a teljes szezont Spanyolországban.
 
Ezúttal az andalúziai Circuito Campillos aszfaltcsíkján ültek motorra a fiatalok. Kovács Zoli új blokkal gurulhatott pályára, és összesen öt edzésen ismerkedhetett a technikás ringgel. Az időmérő előtt áttételt cseréltek a versenygépén, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 8. rajthelyet sikerült megcsípnie, majd nagy csatákban mindkét futamon sikerült megtartania ezt az előkelő pozíciót. Varga Tibi számára is az ismerkedéssel telt valamennyi edzés, ám neki nem sikerült az időmérő, és a 22. helyről vághatott neki mindkét futamnak, melyeken végül előrelépve a 20 helyen intették le. A szlovák Viktor Csemez sem vallott szégyent, nagyokat csatázva végül a 25. helyen zárta a futamokat. Folytatás két hét múlva Barcelonában.
 
Kovács Zoli: „Hamar sikerült megszoknom az új blokkal felszerelt 250 köbcentis motoromat, ráadásul a pályaismerettel sem volt gondom, így az edzések végére már egész közel kerültem az élbolyhoz. Folyamatosan gyorsultam az időmérőkön is, és ebben a nagy létszámú, erős mezőnyben kifejezetten elégedett voltam a nyolcadik rajthellyel, főleg annak ismeretében, hogy ezelőtt sosem menten még ezen a pályán. Az első futam meglehetősen sima volt, hiszen egy jó rajtot követően stabil motorozással sikerült a nyolcadik pozíciót megtartanom. A második futam már nem volt ilyen egyszerű, hiszen ezúttal gyengén rajtoltam, visszaestem pár helyet, ám sikerült a visszazárkózás, és nagy csatákat vívva végül ismét nyolcadikként zártam. Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy megint a legjobb tízben végeztem.”
 
 
Varga Tibi: „Ahogy ebben az évben mindig, most is egy számomra új pályán versenyeztem, így az első edzéseken az ívek megtanulása volt a fő feladatom. Igencsak technikás volt a pálya vonalvezetése, így időbe telt, mire sikerült megtanulnom. Sajnos az időmérőkön rosszul jött ki a lépés, és csak a 22. helyről vághattam neki mindkét futamnak. A rajtjaim jól sikerültek, mindkét versenyen nagyokat csatáztam azzal a bollyal, amelyikkel haladtam, és mindkétszer sikerült előrébb lépnem a huszadik helyre. Mivel ez a tanulóévem itt a spanyol bajnokságban, nem lehetek elégedetlen a teljesítményemmel, izgalmas hétvégét hagytam magam mögött. Számomra egy a lényeg, hogy a további pályafutásomra kellő tapasztalatot gyűjtsek.”
 
 
Viktor Csemez: „Nagyon élveztem ezt az újabb spanyol pályát, amin eddig még sosem motorozhattam, éppen ezért izgatottan vártam, mi fog történni velem. Fokozatosan ismerkedtem meg az ideális ívekkel és a vonalvezetéssel, ennek köszönhetően folyamatosan gyorsultam az edzéseken. Az időmérő jól sikerült számomra, és a futamokon élveztem a többiekkel vívott csatákat. Az elért 25. helyemmel elégedett vagyok, úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot.”
 
 
 
Győrfi Alen csapatvezető: „Nincsenek könnyű helyzetben a versenyzőim, hiszen versenyhétvégéről versenyhétvégére új pályákkal kell megismerkedniük. Éppen ezért én minden apró eredményt megbecsülök és értékelem az akarásukat. Mindhárman megtették azt, amit vártunk tőlük, hiszen a pályájuk elején vannak, és most a tapasztalatok gyűjtése a legfontosabb. Ez az év mindhármójuknak tanulóév, és majd jövőre láthatjuk meg a mostani munka eredményét. Gratulálok valamennyi versenyzőmnek, és hatalmas eredménynek tartom, hogy Zoli ebben a mezőnyben újoncként már a legjobb tíz tagja.”
 
Forty Racing Media

Hugyecz Erik (26) menetel hetedik magyar bajnoki címe felé. A HTS Team motokrosszosa két versenyből kettőt nyert idén a hazai bajnokságban. Kiskunlacházán sem talált legyőzőre.

Zólyomi Andrea | 2018.05.15, 13:11:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.15, 13:11:00

Cimkék:

Hugyecz Erik nem lassít a magyar motokrosszbajnokságban. A nyáregyházi nyitányt magabiztos fölénnyel nyerte az élsportolók MX2-es kategóriájában, Kiskunlacházán, a sorozat második állomásán pedig tovább növelte előnyét. Az egykori Európa-bajnoki résztvevő, világbajnoki pontszerző krosszos szédületes tempót diktál, még az MX Open kategória erősebb motorjaival versenyző ellenfelei is nehezen kerülnek elé.
 
 
“Tavaly én nyertem meg az MX Open kategória bajnoki címét, de idén újra a kisebb kategóriában indulok, hogy helyettesítsem a sérülés miatt versenyezni nem tudó csapattársamat, a kategória címvédőjét, Varga Mimót. Szerintem jót tett nekem a váltás, a kisebb teljesítményű MX2-es motoron sokkal gyorsabbnak érzem magam. Idén a célom, hogy a HTS Team-nél tartsuk ennek a kategóriának a bajnoki címét. Eddig minden terv szerint alakul.” - mondta Hugyecz.
 
Hugyecz-re nagy nyomás hárul az évben, hiszen csapata sérülés miatt két ütőképes versenyzőt is elveszített rövid idő alatt, így neki kell a hátán vinni az istállót. Varga egy edzésen szenvedett nagy balesetet, Szvoboda Bence, az MX Open kategória bajnoki címének várományosa pedig csuklótörés miatt hiányzik a mezőnyből. Hugyecz-nek maradt tehát egyedül esélye idén, hogy az elmúlt években egyeduralkodó peresztegi székhelyű HTS Team-nek szállítsa a bajnoki aranyat.
 
 
Bár Hugyecz mutat egyedül bajnoki formát a bajnokcsapatban, a többi HTS-es versenyző is szépen teljesít. Jakob Kristóf - a peresztegiek legifjabb tagja a maga 15 évével - felnőtteket megszégyenítő tempót diktál, és jelenleg az MX2-es pontvadászat harmadik helyét foglalja el. Kiss Márk, a juniorok tavalyi bajnoka az ötödik helyről várja a folytatást az MX2-eseknél, az MX Open kategória veteránja, a 36 éves Kerese Gábor pedig jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el.
 
A nyári szünet előtt már csak egy fordulót rendeznek a magyar motokrosszbajnokságban, június 3-án Kaposvár látja vendégül a mezőnyt.
 
 
A kiskunlacházi verseny végeredménye, MX2:
1. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) - 50 pont
2. Denis Polas (Szlovákia, KTM) - 44 pont
3. Déczi Balázs (Magyarország, KTM) - 40 pont
4. Jakob Kristóf (Magyarország, HTS team) - 33 pont
5. Samuel Struk (Szlovákia, KTM) - 32 pont
 
Az MX2-es magyar bajnokság állása 2 forduló után
1. Hugyecz Erik - 100 pont
2. Déczi Balázs - 84 pont
3. Jakob Kristóf - 69 pont
4. Tomas Windisch - 62 pont
5. Kiss Márk - 61 pont

Zólyomi Andrea | 2018.05.14, 14:57:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.14, 14:57:00

Cimkék:

A salak szakági tanács 2018. május 11-i üésének jegyzőkönyve a http://mams.huhttp://mams.hu/hu/emlekeztetok-szakagi-tanacs-ules oldalon megtalálható. 

/ 90 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.