A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. április 25., szerda
Hírek
/ 84 oldal

Az április 22.-én lezajlott Kecskés Bence idei első, olaszországi versenye, a Lombardia régióban található cervesina-i pályán

Zólyomi Andrea | 2018.04.24, 12:26:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.24, 12:26:00

Cimkék:

A két napos FMI által rendezett, a CIV Junior szárnya alatt futó esemény szombati napsütéses, és délutánra igen nyáriasra forduló napján edzések zajlottak.Négy felmenetel állt rendelkezésére, melyek alatt Bence visszajelzései szerint immár az edzőmotorjától eltérő versenygépét még jobban az ő igényeire hangolták. Az edzések során jelentős technikai ellenőrzés alatt volt a fiatal tehetség , illetve a motorja is. A szubjektív élményein kívül a csapat szerelői a technikus elmondásaira is támaszkodtak, aki a telemetriai elemzések alapján pontosan látta a pálya minden szektorában történteket. Ez alapján Bencének a szombati napon több „briefing” is jutott, a kötelező, pálya által kötött megbeszélésen felül – melynek elmulasztását pénzbírsággal sújtják-, a csapatfőnökkel Luca Pasinivel, és a technikussal is folyamatos kommunikáció folyt. A felmenetelek során B körideje folyamatosan javult, a csapat által kért laza, szabad edzésstílust követte, mely kiválóan alkalmas volt a további finomításokra.
 

Már ezen a napon látszott, hogy minden csapat versenyzője felkészült és edzett, az élbolyban motorozó fiatalok némelyike évek óta ebben a kategóriában indulva ér el folyamatosan dobogós helyezéseket.
 
A vasárnapi versenynapra szintén remek időjárás alakult, délelőtt két időmérő, délután két verseny várta a miniGP kategóriában versenyző fiatalokat. Bence igyekezett a csapat által kért taktikát követni, de nehéz dolga volt. Nem sikerült maradéktalanul olyan pozícióba kerülnie, ami kiváló időeredményt adott volna neki. Huszonhat versenyző közül az első időmérőn tizenkettedik, a közel két órával később kezdődőn egy helyet javítva a tizenegyedik helyet biztosította magának a rajtrácson, olasz csapattársa mögött. Az olasz csapata elégedett volt a teljesítményével, újabb tanácsokat kapott a versenyre az elemzések után.
 
 
Az első verseny az időmérőhöz képest későn, kora délután kezdődött. Hat kör állt a versenyzők rendelkezésére bizonyítani tudásukat, a majdnem három kilométer hosszú pályán. Bence remekül elkapta a rajtot, de valamiért a motorerő visszaesett és pár kanyar szükséges volt ahhoz, hogy összeszedje magát. Végig próbált előrébb jutni. A végén -óriásit hajrázva a célegyenes előtti utolsó kanyarban-, a nyolcadik helyen, csapattársa előtt ért célba. Mindenki nagyon örült az elért eredménynek.
 

Este hatkor kezdődő utolsó futamon a fiatal tehetség ismét a tizenegyedik helyről vágott neki a megmérettetésnek. A rajt és az utána következő első kanyar olyan jól sikerült, hogy három helyet javított azonnal, majd ezt a pozíciót folyamatos csatázásokkal próbálta tartani. Előretört a hetedik helyre is, amit végül elvesztett. A csapat és a szülei is nagyon büszkék rá, hogy magyarként ebben az erős mezőnyben, ilyen kiváló teljesítményt nyújtva bizonyított.
 
 
Nagyon jól éreztem magam mindkét nap során, jó volt végre versenyezni és csatázni igazán komolyan. Nagyon sütött a nap, de nem zavart, igazi nyár lett. A csapatban sokat segítettek a szerelők, mindig kérdeztek és én is szóltam, ha valami változást szerettem volna a motoron. A magyar csapatomból szurkoltam a fiúknak akik Spanyolországban voltak versenyen. Az időmérőn próbáltam jól menni, egész jól sikerült. Mindkét versenyen figyeltem és igyekeztem előre jutni, ami sikerült is.   Dobogóra sajnos nem tudtam állni, de következő hétvégén is igyekszem a legtöbbet kihozni magamból és az élbolyban csatázni.” –  Osztotta meg élményeit Kecskés Bence.

Zólyomi Andrea | 2018.04.24, 11:36:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.24, 11:36:00

Cimkék:

A H-Moto Team fiatal tehetsége megjavítva tavalyi időeredményét a 12. és a 13. helyen zárt a Superbike-világbajnokság betétfutamán, az ADAC Junior Cup-ban
 
A H-Moto Team újabb fiatal tehetsége kezdte meg idei szereplését a nemzetközi mezőnyben. Kakuszi Ádám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz Assenben a Superbike-vb betétfutamaként, és megjavítva tavalyi legjobb köridejét, mindkét futamon pontszerzőként zárt: a 18. rajthelyről indulva előbb a 12., majd a 13. helyen végzett.
 
 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az elmúlt hétvégén kezdte meg szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye a Superbike-világbajnokság betétfutamaként szerepelt Assenben. A 15 éves motoros nem vallott szégyent a legendás aszfaltcsíkon: a népes mezőnyben – technikai hiba miatt – a 18. pozícióba kvalifikálta magát. A versenyen aztán jól és hiba nélkül teljesítette a 13 kört, és mindkét futamon jelentősen előre lépve végül a pontszerző 12. és a 13. helyen zárta a szezonnyitót. Ádám elégedett volt a hétvégi teljesítményével, ugyanis a rajtpozíciójához képest sikerült mindkétszer előrébb lépnie, ráadásul folyamatosan gyorsult minden felmenetelkor.
 
 
„Fantasztikus érzés volt, amikor a tavalyi verseny után ismét felgurultam a legendás asseni pályára. Sajnos a második időmérőn fékproblémák miatt elestem, így csak a 18. pozícióból vághattam neki mindkét futamnak. A szombati versenyen sikerült az addigi legjobb időmet két másodperccel megjavítanom, így már 2:03 állt a nevem mellett. Nagyot küzdöttem, és egy körrel a vége előtt kihasználva a szélárnyékot egyszerre két embert is meg tudtam előzni, így hat helyet javítva végül a 12. helyen zártam. Vasárnap is jól sikerült a rajtom, előrébb tudtam jönni, és egy ötös bollyal végigversenyezve teljesítettem a futamot. Az utolsó kör ismét izgalmasra sikeredett, az egyik vetélytársammal oda-vissza előzgettük egymást, ám végül sikerült magam mögött tartani. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, köszönöm Kis Viktóriának, hogy a tanácsaival segített” –mondta Kakuszi Ádám, aki összetettben hét ponttal várja az oscherslebeni folytatást.
 
 
 
Fotók: H-Moto Team

Zólyomi Andrea | 2018.04.24, 10:01:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.24, 10:01:00

Cimkék:

Túl vannak az idei év első versenyén a Laller Racing Dakar Team versenyzői, a hétvégén Bugacon az Adrenalin kupa regisztrált futamával kezdetét vette az szezon. A csapatból Horváth Lajos és Kárpáti Péter veselkedett neki a hétvégének, nem is eredménytelenül!
 
Szombaton 204 kilométer, míg vasárnap kétszer 68 várt a mezőnyre. Laller ezúttal letámasztotta a Dakaros technikát, és edzőmotorjával indult:
 
„Ezzel a motorral sokkal technikásabb az élet, kisebb a súlya, de lóerők tekintetében is szerényebb, sok mindent lendületből kell vele megoldani. Szombaton a kezdéskor szuper volt a talaj alattunk, de Bugacra visszamenet már jóval mélyebb és kellemetlenebb út várt bennünket. A vasárnap erre még rátett egy lapáttal, a kamionok egy rakás gyökeret termeltek a felszínre. Ilyen körülmények között nem tudtam az igazi tempómat menni, ez pedig kicsit a kedvem is szegte. Később aztán sikerült magamra találni, (elvégre ez a tereprali, amiért szeretjük ezt a sportágat) és elhozni az összetett harmadik helyet. Nagyon jólesett a hétvégi motorozás, minden rendben van, remek rendezvény volt az Adrenalin Kupa, köszönet a szervezőknek a hibátlan, zökkenőmentes lebonyolításért és a vendéglátásért.”- zárt Horváth Lajos.
 
 
Kárpáti Péter is másik motorral állt rajthoz, ő a vadiúj KTM Six Days-t dobta be a mély vízbe - persze csak képletesen:
 
„Ez a gép teljesen más, mint az Africa Twin volt, iszonyat erő van benne. Keményen lehet hasítani vele, ugyanakkor a technikámon még itt-ott csiszolni kell. Jól felkészítettük a motort, ezért minden pályán töltött perc igazi élvezet volt. Egyedül csak azt sajnálom, hogy egy szombati hiba miatt elbuktam néhány percet, és ezzel tulajdonképp meg is pecsételtem a sorsom. Ám panaszra semmi ok, a téli felkészülésem beérni látszik, fizikálisan jobb a helyzet, mint eddig bármikor. Lajossal jól össze tudunk dolgozni, sokat segített nekem, és a tempóm is fejlődőképes. A vasárnapi szakaszok során egy második és harmadik helyet sikerült motoroznom, úgy gondolom, következő alkalommal lőtávolban lehet a dobogó!” - foglalta össze tapasztalatait a negyedik helyezett Kárpáti Péter.
 
 
A fiúk egy rövid pihenő után Görögországban folytatják, hiszen következik a Hellas Rally, majd rögtön utána a pokoli tereppel megtűzdelt Albán verseny.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
Fotók: Pataky Péter
 

Futamgyőzelemmel kezdte meg a szereplését az idei quad bajnoki szezonban a Pro Racers versenyzője

Zólyomi Andrea | 2018.04.23, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.23, 09:48:00

Cimkék:

Túl van az idei quad bajnoki szezonnyitón Kazár Miklós, aki a 450+ kategóriában rajt-cél győzelmet aratva az első helyen végzett. A Pro Racers pilótája a hatodik bajnoki címét szeretné megszerezni a sportágban, de nem titkolja, a mostani siker igencsak motiválóan hatott rá a hétvégi Miskolc Rallye előtt. Kazár Miklós elárulta, bízik abban, hogy a számára az év versenyének számító viadalon képes lesz még az egri teljesítményét is felülmúlni.
 
 
Úgy tűnik, visszatértek a szép napok a versenypályákon Kazár Miklósra. A Pro Racers versenyzője ugyanis újra rajthoz állt Miskolcon régi sikereinek színterén, a quadosok országos bajnokságának szezonnyitó futamán. A sportág többszörös bajnoka fantasztikusan teljesített, rutinosan elkerült minden veszélyes összecsapást, és a 450+ kategóriában végül rajt-cél győzelmet aratva az első helyen végzett – a második helyen Régi István, míg a harmadikon Kunkli Tivadar zárt –, így az összetettben is az élen várja a május végi folytatást.
 
 
– Nem titok, egyértelműen a hatodik bajnoki címemre hajtok, amihez az első komoly nagy lépést a szezonnyitón sikerült is megtennem. Nagyon jó hangulatú verseny volt sok nézővel, és ami igazán lényeg, hogy sok versenyzővel. A KTM-be is új motor került, így nagyon bizakodva vártam a hétvégét, és nem is kellett csalódnom. Nagyon jó a hangulatom, sikeréhes vagyok ismételten, és úgy tűnik, 2018 talán ismét a győzelmek éve lehet számomra – árulta el Kazár Miklós.
 
 
A versenyző a hétvégén ismét rajthoz áll majd Miskolcon, igaz ezúttal a rallye-bajnokság második fordulójában. A Pro Racers pilótája remekül kezdte ebben a sportágban is az idei szezont, hiszen új autóval (Skoda Fabia R5) és új navigátorral (Tóth Zsolt) abszolútban a harmadik helyen végzett Egerben, ám az összetettben a sok megszerzett segédpontnak köszönhetően a második helyen áll Miskolc előtt. És Kazár a lehető legjobban szeretne szerepelni hazai pályán.
 
 
Fotók: Galadriel Sportfotó (Szegedi Gabriella)

Zólyomi Andrea | 2018.04.23, 09:46:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.23, 09:46:00

Cimkék:

Április 21-22-én két helyen is harcba szálltak a Korda Racing pilótái.
 
Az első enduro bajnoki futamnak Lisov városa adott otthont Szlovákiában. Népes mezőny gyűlt össze tobb,mint 200 indulóval! Az időjárásra nem lehetett panasz,hiszen szikrázó napsütésben húzhatták a gázt a fiúk. De azért az endurózás sava borsa el volt rejtve a pályában. Nagy lefelék-fölfelék,patakok egyaránt nehezítették a versenyzők dolgát.
 
A 4 tagú Korda különítmény tisztességgel helytállt. Németh Ferenc élete első versenyén,szenzációs motorozással a szombati napot megnyerve az összesített második helyen zárta a futamot. Havrán Attila tavalyi bajnok hozta a formáját és nem adott esélyt a többieknek,így Ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Pribula Adrián stabil motorozással a tizedik helyre hozta be a motorját míg Mária Gyuri szombaton a 4. helyen motorozva egy szerencsétlen esést követően kénytelen volt feladni a viadalt.
 
 
A fiúk élményekben gazdagon,mosollyal az arcukon tértek haza,és várják a következő futamot mely Cereden kerül megrendezésre Május 19-21-én.
 
A crossos pilóták sem ültek otthon tétlenül,és Pannonhalmán forgatták a földet versenygépeikkel.
 
Szintén népes mezőnyben tisztességes közdelemben volt részük. Tóth Attila,és Linninger Patrick a senior kategóriában álltak rajthoz. A super seniorban Attila a 7. poziciót a seniorban Patrick a 4. helyezést érte el.
 
 
Igazán remek páyát,és jó szervezést kaptak a versenyzők,így már csak a nap melegével kellett megküzdeni. A következő megmérettes számukra a május 13-án megrendezésre kerülő bajnoki futam lesz Kiskunlacházán.
 
 Korda Racing go forever!
/ 84 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.