A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2017. augusztus 23., szerda
Gyorsasági Hírek
/ 41 oldal

Zólyomi Andrea | 2017.08.11, 12:19:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.11, 12:19:00

Cimkék:

Gyutai Adrián csütörtökön folytatta felkészülését az új kategóriában, a Superbike-ban egy BSB-ben szereplő csapat a MAR Kawasaki segítségével. Ezúttal a Hungaroringen tesztelte a Kawasaki ZX 10-et, amelyre a csapat és Adrián partnere, a K-Tech új futóművet, és elektronikai alkatrészeket biztosított. 
 
Újabb lépést tett álmai megvalósítása felé Gyutai Adrián (220 Volt H-Moto Team), aki a brit Superbike-bajnokságban érdekelt MAR Kawasaki csapat és technikai partnere, a K-Tech által felkészített Superbike motorral (Kawasaki ZX 10) tesztelt a Hungaroringen. A 26 éves paksi motoros, aki eddigi pályafutása során csupán néhány kört tett meg 1000 köbcentis motorral, a Pannoniaringen már versenykörülmények között is kipróbálta magát a királykategóriában - rögtön a pontszerző 12. helyen zárt a 32 fős nemzetközi mezőnyben -, és a mostani gyakorlással folytatódott a közös munka. Amennyiben Adrián megfelel a brit csapat által előírt teszteken és versenyeken, úgy az idei év végén rajthoz álhatna a BSB utolsó versenyén, Brands Hatch-ben, illetve jövőre teljes szezont teljesítsen a brit bajnokságban.
 
 
"Nagyon hasznos volt a csütörtöki nap, annak ellenére, hogy a fellépő technikai gondok miatt nem tudtam annyi kört megtenni, amennyit akartam. Kipróbáltam néhány új alkatrészt és néhány eltérő futómű-beállítást, ami bevált. A következő verseny előtt még szükségünk lesz egy tesztre, hiszen nekem is rengeteg tanulnivalóm van. Végre már kezdem komfortosan érezni magam a motoron, és elkezdtem a vezetéstechnikámat a Kawasakihoz igazítani. Pontosan látjuk, hogy mik a feladataink a jövőben, most azokra koncentrálunk, hiszen lépésről lépésre kell megfelelnem a csapat (MAR Kawasaki) és a K-Tech elvárásainak. Eddig minden rendben van, elégedettek a teljesítményemmel, és már most nagyon várom a következő alkalmat, hogy ismét motorra ülhessek. Nagyon köszönöm minden szponzoromnak – Paks városa, az MVM Paksi Erőmű, a Mohai Ágnes Ásványvíz, a Losonczi Kft, a Motostar, az Euromotor, az Opel Gyulai és az NCT – segítséget, valamint a MAR Kawasaki csapatnak a KTech-nek a belém vetett hitet és az általuk biztosított lehetőséget" - jelentette ki Gyutai Adrián, aki legközelebb augusztus végén teszteli a Kawasakit.
 
 

Fotó: Pole Positions Communications Kft.

Zólyomi Andrea | 2017.08.11, 09:09:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.11, 09:09:00

Cimkék:

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka a gyorsasági motorversenyzés szentélyében áll rajthoz, míg Kakuszi Ádám ismét a Moto GP-sztárok előtt bizonyíthat
 
A hétvégén folytatódik a német nemzeti bajnokság, az IDM, ahol Györfi Alen képviseli a 220 Volt H-Moto Team csapatát. A korábbi Európa-bajnok ezúttal a motorozás szentélyében, Assenben próbál meg minél több pontot szerezni, míg a csapat ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám a Red Bull Ringen gurul pályára, ahol ismét a Moto GP betétfutamaként rendezik meg az ADAC Junior Cup következő versenyét.
 
A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ezúttal a gyorsasági motorozás szentélyében, Assenben gurul pályára, ahol korábban már számos sikert ért el. Györfi Alen a múltkor Schleizben, utcai pályán gyűjtött értékes pontokat az IDM mezőnyében, így összetettben a 6. helyen várja a folytatást az eddig megszerzett 47 pontjának köszönhetően. Alen természetesen készen áll az újabb próbatételre, és úgy véli, a tavalyi IDM versenyhétvége tapasztalatai alapján akár a legjobbak küzdelmeibe is bele tud majd szólni.
 
 
„Már nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen sokszor jártam már ezen a pályán, ahova számos szép emlék fűz. Nagyon különleges ez a helyszín, mindig feldob, ha Assenben versenyezhetek. Annak ellenére, hogy mostanában szenvedtünk a Yamaha beállításaival, bízom abban, hogy az itteni tapasztalataim alapján ezúttal jó eredményt érek el. Úgy tűnik, hogy ráleltünk a helyes útra, és amennyiben az időjárás is a kegyeibe fogad, képes leszek a legjobbakkal is felvenni a versenyt” – jelentette ki Györfi Alen.
 
Persze a hétvégén nemcsak a korábbi Európa-bajnokért szurkolhatunk, hiszen a 220 Volt H-Moto Team fiatal tehetsége, Kakuszi Ádám a Red Bull Ringen folytatja szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban, melyben a 13. helyen áll az eddig megszerzett 24 pontjának köszönhetően.Ádám immár harmadszor mutathatja meg a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt, hogy mit tud. Mindenesetre a hangulatával nincs gond, ugyanis mind példaképével, Marc Marquezzel, illetve Valentino Rossival és Maverick Vinalesszel is sikerült közös képet készítenie a paddock területén.
 
 
„Így még egyik verseny előtt sem voltam feldobódva, hiszen a motorozás jelenlegi legjobbjaival találkozhattam személyesen, sőt, közös képet is készíthettem velük. Ezek után az csak természetes, hogy a lehető legjobb teljesítményt szeretném kihozni magamból. Mivel ez a pálya nincsen Xboxon, így YouTube-on néztem a pályáról több videót, hogy tanulmányozzam az ideális íveket. Nagyon fontos, hogy most lesz egy szabadedzésünk az időmérők előtt, ugyanis így több időm lesz megismerni a pályát. Biztos vagyok abban, hogy ennek köszönhetően jobb időt fogok menni, mint szabadedzés nélkül. Érzem, hogy egyre jobb formában vagyok, így talán sikerülhet a célom, hogy a legjobb hatban végezzek a futamon” – mondta Kakuszi Ádám.

Zólyomi Andrea | 2017.08.09, 09:50:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.09, 09:50:00

Cimkék:

A Tomracing Motorsport versenyzői hétvégén a Magyar Kupa/Országos Bajnokság kiírásában húzták a gázt, méghozzá nem is eredménytelenül. Babonics Márk egy remek ötödik hellyel és eddigi legjobb Hungaroringes köridejével vétette magát észre, de Érsek Dánielnek sem kell szégyenkeznie.
 
Babonics Márk számára nem az eredmény volt a fontos, ettől függetlenül a fiatalember büszke arra, hogy mentora, a Supersport világbajnokságon szereplő Sebestyén Péter közelében tudott végezni:
 
„A futam előtt az volt a cél, hogy motorozzak egy jót, mindezt eredménykényszer nélkül. A rekkenő hőségben már a versenytávot is kihívás volt teljesíteni, mivel a szombati eseményen ötször is pályára gurultunk. Három időmérő edzés alapján dőlt el a rajtsorrend kérdése, mindenkinél az egyéni legjobbját nézték. Én a 7. helyről indulhattam, de a jó rajtot követően hamar sikerült előrébb lépnem. Két körön át ádáz csaták dúltak és végig mentek az oda-vissza előzgetések, de sikerült megtartanom az 5. pozíciót.” - mondta jókedvűen a fiatal pilóta.
 
 
Érsek Dánielnek nem jött ki igazán a lépés, de így sok tapasztalatot merített a kupafordulóból:
 
„Magda Attila személyében erre a futamra egy segítőt is kaptam magam mellé. Attila instruált a motorral kapcsolatos technikai kérdésekben, de versenyzési tanácsokkal is ellátott, amit ezúton is nagyon köszönök! A múltkori bukásom után most egy kicsit elfinomkodtam a dolgokat és biztonságosba mentem át, ez sajnos meglátszott az időeredményemen is. A kvalifikáción csak a 16. helyet tudtam megszerezni, de a 8 körös verseny során azért javítottam néhány pozíciót. Egy nagyobb bolyban harcoltam szinte végig, és ha az utolsó kanyart nem rontom el, lehetett volna jobb is a vége.” - foglalta össze a konklúziókat a 12. helyen végző Érsek.
 
 
Biel Richárd csapattulajdonos/koordinátor is levonta következtetéseit a verseny végeztével:
 
„A nagy hőség mindenkiből extra erőket vett ki, de szépen helytálltak a srácok. Büszke vagyok Márk teljesítményére, a helyezésére és a két perc alatti időeredményére egyaránt. 14 esztendősen remek bemutatkozó évet produkál a sorozatban. Daninak a múltkori bukásából adódóan még voltak nehézségei, de úgy látom, hogy szépen megbirkózik a feladattal. Természetesen sok gyakorlásra és motorozásra van még szükségük a fiúknak, azonban remek irányba haladunk!”
 
fotó: Kőházy Tamás

Zólyomi Andrea | 2017.08.08, 09:32:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.08, 09:32:00

Cimkék:

Görbe Somának szurkolhattunk ezen a hétvégén a Junior Európa - bajnokság franciacorta-i futamán. Erős mezőnyben a “Coppa Europa” (European Championship Cup) GP-0 110 és 160 összevont mezőnyében összetett 7. helyen zárta a hétvégét a fiatal magyar motoros.
 
Ezen a hétvégén a összesen 2 időmérőt és 3 versenyt kellett teljesítenie, a szombati nap fénypontja a második verseny volt, ahol a leggyorsabb kört teljesítette Stefano Favaro mentoráltja.
 
 
Természetesen ezen a hétvégén is vele volt Talmácsi Gábor világbajnok egykori managere, aki folyamatosan látta el a fiatal tehetséget tanácsokkal. “Soma egy rendkívül tehetséges és fegyelmezett versenyző fiatal kora ellenére. Ezen a hétvégén rettenetesen meleg volt, nagyon küzdöttek a versenyzők. Volt olyan tartomány, ahol vízkorlátozásokat vezettek be, ilyen körülmények között is bizonyította Soma, hogy technikája kezd kifinomulni. Kanyarokban szinte verhetetlen és remekül előz. Nagyon sokat motorozott a hétvégén, közel 160 kört ment, ezek a versenyek és lehetőségek mind - mind a fejlődését segítik elő. A tapasztalatok, a versenyrutin a kialakult csapatszellem mind nagyon fontos a jövőbeni siker eléréshez.”  - nyilatkozta Stefano Favaro, aki az idén ünnepli a tíz éves világbajnoki cím megszerzését egykori versenyzőjével.
 
FotoCredit: Sport&Events Management

Zólyomi Andrea | 2017.08.08, 09:27:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.08, 09:27:00

Cimkék:

Ezen a hétvégén a Magyar Kupa 4. fordulója került megrendezésre, az SSP Hungary by Pedercini Team versenyzője Sebestyén Peti tíz év után újra a Hungaroring aszfaltján versenyzett hazai közönség előtt. A Superbike Világbajnokság Supersport kategóriájának európai futamain induló versenyző a szezonja felénél tart. A másfél hónapos nyári “pihenője" alatt vett részt ezen a versenyen, ami kiegyensúlyozott és magabiztos győzelmet hozott számára.

“Boldog és büszke vagyok a csapatra. Az elmúlt hónapok munkái - hogy összeszokott és jól működő rendszert hozzunk létre, mostanra összeállt. A mostani verseny egy nagyon hasznos teszt és edzés volt a csapatnak éles felkészülésben az elkövetkezendő 4 világbajnoki futamunkra. Nagyon köszönjük a magyar szervezést és gratulálunk minden résztvevőnek.” - nyilatkozta a verseny után a csapat managere Várnai Andrea.
 

Az SSP Hungary by Pedercini Team felkészült csapatként vág neki a szezon utolsó 4 versenyének. Sebestyén Peti augusztus 20-ai hétvégén Németországban mutathatja meg tehetségét nemzetközi porondon. Ahol a most Hungaroringen bemutatkozott új festéssel, kiegészült csapattagokkal és egy kiegyensúlyozott versenyzés és pontszerzés a cél.

“Nagyon élveztem a hétvégi versenyt, jó érzés volt itthon lenni. Remek hangulat volt a közönség szuper volt. Gratulálok a többieknek, igazán nagy harcok voltak. Nekem remek edző verseny volt, nekik remélem hasznos küzdelem. Sok sikert kívánok mindenkinek a Magyar bajnokságban, én pedig Németországban kimotorozom magamból a legjobbat, ezzel a csapattal, ami a csapatfőnökünk, Andrea összerakott bízom benne, hogy sikeresek leszünk és céljainkat elérjük.” - tette hozzá Sebestyén Peti a hétvégéhez boldogan, amihez minden joga meg is volt, hiszen a dobogó legfelső fokán állt. Amire szüksége is volt a csapatnak, hogy bizalmat, erőt és kitartást merítsenek. A világbajnokságban egy igen kiélezett erős mezőny alakult ki, ahol mindennek a legtökéletesebbnek kell lennie a siker érdekében.

Sebestyén Peti Superbike Világbajnokság Supersport kategóriájának európai futamainak közvetítője a SpílerTV.

Fotocredit: Sport&Events Management
/ 41 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.