A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 26., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.07.11, 10:05:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.11, 10:05:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén, két helyszínen is remekeltek a Forty Racing tehetséges fiataljai. A Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság (RFME) következő fordulójában a Moto 5-ös kategóriában a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zoli ismét a legjobb tízben végzett mindkét futamon, míg Varga Tibi is helyt állt, ugyanakkor a Kakucsringen megrendezett magyar és cseh utánpótlás bajnokság versenyhétvégéjén Vincze Hanna a futamgyőzelme mellé további értékes pontokat gyűjtött.
 
Továbbra is remekel a Forty Racing ifjú tehetsége, Kovács Zoli a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokságban – az eddigi négy versenyhétvégén mindannyiszor pontszerző végzett –, és a mostani Zuerában rendezett futamon ismételten a legjobbak között végzett, miután előbb a 10., majd utána a 8. helyen végzett – a 13. pozícióból rajtolva –, így összetettben a nagyon előkelő 9. helyen várja a folytatást. Ezúttal csapattársa, Varga Tibi is ott volt a Moto 5-ös kategória rajtrácsán, és az első futamon ő is pontszerzőként zárt (15.), így minden dicséretet megérdemel.
 
Kovács Zoli motorversenyző: „Első ránézésre nehéz pályának tűnt, de szerencsére gyorsan megtanultam a pálya vonalvezetését. Edzésről edzésre tudtam gyorsulni, és élveztem az összes felmenetelt. Az időmérő edzésen a 13. rajthelyet sikerült megcsípnem a huszonkettes mezőnyből, mindkétszer jól kaptam el a rajtot, és a versenyeket végigcsatázva, kanyarról kanyarra változott  a pozícióm egészen a leintésig. Az első versenyen végül a tízedik helyen értem be, míg a másodikon nyolcadik lettem. Nagyon élveztem a csatákat, és örülök, hogy már a tanulóévemben  fel tudom venni a kesztyűt a leggyorsabbakkal!”
 
 
Varga Tibi motorversenyző: „Nagyon vártam már a versenyhétvégét, hiszen itthon nagyon sokat edzettem. A pálya igen nehéznek tűnt, de az edzések után megbirkóztam vele. Sajnos egész hétvégén  elektronikai problémák hátráltattak, ami a versenyen is végigkísért. Így az időmérőn huszonkettedik lettem, de a versenyre sikerült állítani a motoron. Mindkét futam rajtját jól kaptam el, sokat csatáztam végig, és sikerült az első viadalon a pontszerző tizenötödik pozícióig előre jönnöm, míg a másodikon tizenhetedikként intettek le.  Bízom abban, hogy legközelebb már nem kell technikai gondokkal küzdenem.”
 
 
Az elmúlt hétvégén folytatódtak a bajnoki küzdelmek a MAMS-SMF-JIMC nemzetközi bajnokságban is, ezúttal a Kakucsringen gurultak pályára a fiatalok, ahol a Forty Racing és a MIR Hungary csapatát Vincze Hanna képviselte. Az ifjú hölgy annak ellenére remekelt, hogy az egész hétvégét szemgyulladással küzdve teljesítette. A Mini GP Ohwale kategóriában a 6. helyről indulva szerzett egy 7. és 78. helyet, míg a pitbike juniorban az első futam feladását követően a másodikban rajt-cél győzelmet aratott.
 
Vincze Hanna motorversenyző: „Az edzések jól sikerültek, hiszen a pitbike juniorban is és a Mini Gp Ohwale kategóriában is sikerült megjavítanom  a legjobb köridőmet. Sajnos a hétvégén egy szemgyulladással küzdöttem, ami egy pár kör után mindig előjött, de szerintem így is sikerült helytállnom. Kifejezetten örülök a futamgyőzelmemnek, és abban bízom, hogy legközelebb már nem lesznek egészségügyi gondjaim.
 
 
A csapatfőnök abszolút elégedett volt versenyzői teljesítményével, és úgy véli, lépésről lépésre fejlődnek, így egyre közelebb kerülnek az év elején kitűzött céljaik megvalósításához.
 
 
Györfi Alen csapatfőnök: „Nagyon örülök annak, hogy több, erős bajnokságban is helyt állnak fiataljaink. Fokozatosan javulnak a teljesítményeik, és a rengeteg munka meghozza majd a gyümölcsét. Zolika a világ egyik, ha nem a legerősebb utánpótlás bajnokságában folyamatosan ott van a legjobb tíz között, és Tibivel együtt képesek ilyen jól szerepelni a tanulóévükben. Hanna sokadszor bizonyítja be, hogy nagyon sok van benne, ráadásul ezúttal a begyulladt szeme sem tudta megakadályozni abban, hogy futamot nyerjen. Ha a fiatalok ilyen kitartóan és szorgalmasan dolgoznak tovább, biztos vagyok abban, hogy a kemény munkának meglesz a gyümölcse.” 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.