A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2018.06.08, 11:18:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.08, 11:18:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén a Forty Racing egyik legeredményesebb ifjú motorosa, a tavaly a junior Európa-bajnokságon összetettben második Kovács Zoli élete első nagypályás versenyén vett részt Barcelonában, ahol a gyorsasági motoros Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság (RFME) harmadik fordulóját rendezték meg. Zoli ismét parádésan szerepelt, hiszen a hatodik helyen ért célba. Ugyanakkor a csapat többi tagja Györfi Alennel készült a Kakucsringen az év további feladataira.
 
 
Nagyon úgy tűnik, hogy a Forty Racing ifjú tehetsége, Kovács Zoli idén igazolja, nem volt véletlen, hogy tavaly összetettben második lett a junior Európa-bajnokságon. A fiatal motoros idén a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokságban versenyez – az eddigi két versenyhétvégén mindkétszer a legjobb tízben végzett –, és a mostani Barcelonában rendezett futamon pályafutása első nagypályás versenyét teljesítette. Az időmérőkön még akadoztak a dolgok, hiszen Zoli motorja technikai gondokkal küzdött – az egyenesekben alig volt erő a versenygépben –, ám ennek ellenére a 11. rajthelyet sikerült megszereznie. A warm up már tökéletesen sikerült, hiszen megtalálták és kijavították a motor hibáját, majd a futamon remekül rajtolva végül a 6. helyen intették le, ami az eddigi legjobb eredménye Zolinak a spanyol bajnokságban. Csapattársai – Vincze Hanna, Varga Tibi, Kecskés Bence és Tomi – sem pihentek ez idő alatt, és a Forty Racing főnöke, Györfi Alen vezetésével a Kakucsringen készültek a közeli jövő feladataira.
 
 
Kovács Zoli versenyző: „Barcelonában tartották meg a Cuna de Campeones 3. fordulóját, ami számomra azért is volt fontos, hiszen életem első nagypályás versenyén vehettem részt. A szabadedzés jól sikerült, de már ekkor láttuk, hogy a motorral volt egy kis probléma. Az időmérőre sem sikerült a problémát orvosolni, hiszen a motorom nem volt elég gyors, a kerekem rázott, így sajnos csak a 11. helyre tudtam kvalifikálni magam. A vasárnap reggeli warm up-ra a motor összeállt, és már ekkor látszódott, ha jól elkapom a rajtot, akkor fel tudom venni a versenyt akár az élbollyal is. Kifejezetten jól kaptam el a startot, és a 6. helyen fordultam el az első kanyarban. A futamon végigi egy kilencfős bolyban motoroztam, ahol folyamatosan cserélődtek a helyezések, én is hol a negyedik, hol pedig a kilencedik pozícióban haladtam, óriási csatákat vívtunk a versenytársaimmal. A vége előtt két körrel a nagy csatában négyen összeakadtunk, és csak én maradtam talpon, ám a versenyt a bukás miatt piros zászlóval megszakították, és én a hatodik helyen végeztem. Nagyon élveztem, fantasztikus élmény volt, és már izgatottan várom a következő versenyt. Köszönöm mindazoknak, akik szurkoltak és támogattak!”
 
 
Győrfi Alen csapatfőnök: „Zolika nagyszerűen teljesített egy olyan ismeretlen aszfaltcsíkon, főleg úgy, hogy életében először ment nagypályán. Külön öröm, hogy leküzdötték a felmerült akadályokat, és sikerült az eddigi legszebb eredményt elérnie. A többiekkel remek hangulatú tréningen vettünk részt Kakucson, ahol olyan technikákat tanítottam nekik, melyek a versenyeken majd hasznosak lesznek a számukra. Azt vallom, az alapok tökéletes elsajátítása után lehet csak a következő feladatra koncentrálni. Elhatároztuk, hogy amikor csak alkalom nyílik rá, hasonló edzésekkel készülünk az év további feladataira.”
 
 
fotó: Forty Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.