A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Németországban és Magyarországon bizonyítana hazánk egyik legnagyobb gyorsaságimotoros csapata

Zólyomi Andrea | 2018.03.19, 10:57:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.19, 10:57:00

Cimkék:

Immár lehullott a függöny minden titokról, így pontosan tudható, hogy kikből áll 2018-ban a H-Moto Team, valamint az, miszerint versenyzői mely bajnokságokban állnak rajthoz az idei szezonban. A csapat ebben az évben több fronton fog bizonyítani: Györfi Alen visszatér egykori sikereinek helyszínére, az Alpok-Adria sorozatba, Kovács Bálint és Kakuszi Ádám Németországban, a nagy visszatérő Kis Viktória a hazai pályákon, míg a legifjabb korosztály képviseletében Szilárd Zalán, valamint a szlovák Misko Bem és Jakub Mazsar a magyar-cseh-szlovák kispályás utánpótlás bajnokságban húzzák majd a gázt. Jó hír, miszerint ettől az évtől kezdve a H-Moto Team egyre nagyobb szerepet vállal a környezettudatos elektromos motorozásban is.
 
Lassan befejeződik a H-Moto Team versenyzőinek idei felkészülése, és az utolsó nagy nekirugaszkodás előtt a csapat tagjai a Bara Hotelben tartott sajtótájékoztató keretein belül mutatkoztak be a nyilvánosságnak. Ezúttal változtattak a téli alapozáson, hiszen Spanyolország helyett volt, aki a távoli Katarban, versenyekkel, míg mások a hazai edzőtermekben és terepen készültek az idei megmérettetésekre. Amíg tapasztaltabbak közül Győrfi Alen ismét visszatér Közép-Kelet-Európa legerősebb sorozatába, az Alpok-Adria Bajnokságba, ahol a Supersport 600-as kategóriában szeretné megszerezni a bajnoki címet, addig Kovács Bálint ismételtena német nemzeti bajnokság, az IDM futamaival együtt rendezendő GSXR Suzuki Cup futamain indul.
 
 
A tavalyi szezonhoz hasonlóan Kakuszi Ádám a szintén német szervezésű ADAC KTM Cup sorozatban igyekszik minél jobb eredményt elérni, míg Kis Viktória a Magyar Bajnokság és Kupa 600-as kategóriájában tér vissza az aszfaltra egy Yamaha R6 nyergében. A fiatalok közül Szilárd Zalán, a szlovák Misko Bem és Jakub Mazsar pedig a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság cseh-szlovák-magyar sorozatának különböző kategóriáiban áll majd rajthoz.
 
 
 
 
 
Kelemen Krisztián, a csapat tulajdonosa elárulta, a 2010 óta íródó történetük most egy újabb irányt vesz, és a különböző életkorú motorosok versenyeztetése mellett ismét valami új útra szeretnének lépni a magyar motorsportban. Fájó szívvel, de tudomásul vette, hogy a tavalyi csapatból többen immár máshol folytatják, ám természetesen sok sikert kívánva nekik, immár előre tekint.
 
 
„Folyamatosan a megújuláson dolgozunk, éppen ezért átalakítottuk az úgynevezett Speed-Up programunkat, melynek végső célja egy olyan motoros generáció kinevelése lett volna, akiknek esélye lehetne a különböző világbajnokságokig eljutni, és inkább a motorozás jövője, a környezettudatos elektromos motorok világa felé szeretnénk nyitni. Ám ez a jövő, és nekünk a jelennel is foglalkoznunk kell, hiszen a mellettünk kitartó versenyzőket a lehető legjobb tudásunkkal szeretnénk a lehető legjobb szerepléshez segíteni. Egyrészt bízom abban, hogy a versenyzéshez idén visszatérő Kis Viktória az általunk épített Yamaha nyergében bizonyíthatja a hazai versenyeken, hogy egyáltalán nem felejtett el motorozni, másrészt az egész telet a katari nemzetközi bajnokságban végigversenyző Kovács Bálint képes lesz a rendkívül erős német mezőnyben kellemes meglepetést okozni az ezresek között. Ha minden összeáll, akkor közel harminc futamon indulhat, amivel megszerezheti azt a rutint, hogy egy-két éven belül ott lehessen az IDM Superbike kategóriájának mezőnyében” – jelentette ki Kelemen Krisztián.
 
A szakmai munka irányítása a tavalyi évhez hasonlóan idén is Rizmayer Gábor kezében lesz. A H-Moto Team sportigazgatója – aki korábban versenyzőként Európa-, és világbajnoki futamokon is szerepelt – úgy véli, a kisebb létszámnak is meg lesznek a maga előnyei 2018-ban.
 
 
„Sok minden változott a csapatnál erre a szezonra, de abban biztos vagyok, hogy idén jobban előtérbe kerülhetnek az egyéni képzések, mivel kevesebb versenyzőre kell odafigyelni. A másik nagy változás, hogy a tavalyi alkalmi spanyol edzőtáborok helyett idén Kovács Bálint például a téli hónapok alatt gyakorlatilag egy egész szezont tudott teljesíteni a katari bajnokságban. Az ott megszerzett önbizalom, valamint a tapasztalat, ami a sok kilométerrel jön meg a számára, mindenképpen meg fog az idei teljesítményén látszódni. De a többi versenyzőnknek sem lesz oka panaszra. Hamarosan Olaszországba látogatunk, ahol az ADAC KTM Cup felkészítő tábora lesz, ahol Kakuszi Ádám is felveheti a tempóját, illetve a kicsik is kapnak még lehetőséget a szezon előtt formába lendülni. Terveink szerint a szezon során idén is edzővel pályázhatnak a futamok között, ami egyértelműen segíti majd, hogy tovább fejlődjenek. Kisebb csapattal, de nagy reményekkel vágunk bele a 2018-as idénybe, és a csapatvezetés nevében megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy versenyzőink elérhessék az idei szezonra megálmodott céljaikat” – fogalmazott Rizmayer Gábor.
 
Fotók: Molnár Ádám
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.