A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.10.27, 09:10:00 | Utolsó módosítás: 2017.10.27, 09:10:00

Cimkék:

 

A 2017-es szezon utolsó állomásához érkezett a Romanian Superbike Championship (ROSBK) sorozat. Az idényzáró futamnak a horvát tengerparthoz közel fekvő Grobnik néven közismert versenypálya adott otthont. Az október második felére eső verseny tartogatott kérdéseket időjárás tekintetében. A Carcover Racing Team pilótái közül Chrobák Jani már többször járt a rijekai pályán, míg Vígh György, Cristian Ghitea és Silvio Muzzalupo először találkoztak a világbajnoki futamnak is otthont adó aszfaltcsíkkal. A csapat négy versenyzőjéből egynek, Chrobák Janinak volt csak igazán tétje ennek a hétvégének, hiszen ő csupán 7 ponttal vezette a bajnokságot Papp Béla előtt, így hibázni nagyon nem szabadott. Cristian a 600-as Rookie kategória bajnokságát már az előző hétvégén megnyerte, így itt örömmotorozás várt rá. Silvio a Supersport 600 negyedik helyén áll a bajnokságban, ahonnan vissza már nem tud esni, előrébb meg a csillagok együttállásával tudna csak lépni. Vígh Gyuri pedig a Superbike kategória bajnoki címét szintén már az előző bukaresti fordulón bebiztosította magának.
 
 
A csapat pénteken a szabadedzéseken gurulhatott először a pályára. Az időjárás előrejelzés péntekre és szombatra napsütéses időt ígért, vasárnapra viszont óriási esőzést. A szervezők ennek tudatában átvariálták a programot és péntekre, illetve szombat délelőttre tették az időmérőket és szombat délutánra pedig a versenyeket. Folyamatosan gyorsult mindenki és végül Chrobák Jani a pole pozícióból várhatta a rajtot a 600-as kategóriában, Silvio Muzzalupo a tizennegyedik, míg Cristian Ghitea a huszonharmadik helyről várhatta a piros lámpák kialvását a 40 fős mezőnyből. A szombat délután rajtoló versenyen Chrobák már az első kör végén megnyugtató előnyre tett szert, azonban a harmadik körben egy kettős bukás miatt piros zászlóval intették le a futamot. A mentők elfoglaltsága miatt erre a napra ezt a futamot törölték, majd később elindulhattak az ezresek. Vígh Gyuri a szokásos jó rajtját követően a mezőny hetedik helyéért csatázott, amit sikerült is neki megtartani. Ez az eredmény a ROSBK értékelésben az első helyet jelentette, amivel csak tovább növelte az előnyét a bajnoki táblázatban.
 

A 600-as kategória futama viszont vasárnapra tolódott át. Az időjárás jelentők most nem lőttek mellé, hiszen vasárnap ködös, szitáló esős időjárásra ért ki a csapat a pályára. Rövid esős edzések, majd következett a Supersport verseny újbóli rajtja. Az időjárás ekkor már eléggé rossz arcát mutatta, hiszen nagyon intenzív eső és maximum 10 fok nehezítette a versenyzők feladatát. Chrobák Jani rögtön a futam elején az élre állt és előnyét folyamatosan csak növelte, majd a kockás zászló mellett is elsőként haladt el. Silvio nagy csatában volt végig a második, harmadik helyért, végül azonban egy tizeddel lemaradt a dobogóról. Cristian pedig hatodik helyen ért célba a Supersport mezőnyben.
 
 
Chrobák János: „Vártam ezt az utolsó hétvégét, hiszen szeretem a rijekai pályát. Többször jártam már itt, nagyon jó a vonalvezetése, bár az idei évre ígért újraaszfaltozás már ráférne. Sajnos ki kellett hagynom egy hétvégét, ami ráadásul egy másik kedvenc pályámon, a Szlovákia ringen volt. Így 7 pont előnnyel érkeztem Horvátországba a záró hétvégére. Időjárás tekintetében volt már jobb versenyem is itt, sőt, csak jobb volt, de eredmény tekintetében pedig ez volt a legsikeresebb, hiszen itt még nem álltam a dobogó legfelső fokán. Ezzel megszereztem a ROSBK bajnokság bajnoki címét is, aminek nagyon örülök. Köszönöm a csapatnak, a szerelőknek az egész éves munkát, illetve a csapat összes támogatójának a segítséget, hogy végig tudtuk csinálni a szezont.”
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.