A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.08.09, 09:50:00 | Utolsó módosítás: 2017.08.09, 09:50:00

Cimkék:

A Tomracing Motorsport versenyzői hétvégén a Magyar Kupa/Országos Bajnokság kiírásában húzták a gázt, méghozzá nem is eredménytelenül. Babonics Márk egy remek ötödik hellyel és eddigi legjobb Hungaroringes köridejével vétette magát észre, de Érsek Dánielnek sem kell szégyenkeznie.
 
Babonics Márk számára nem az eredmény volt a fontos, ettől függetlenül a fiatalember büszke arra, hogy mentora, a Supersport világbajnokságon szereplő Sebestyén Péter közelében tudott végezni:
 
„A futam előtt az volt a cél, hogy motorozzak egy jót, mindezt eredménykényszer nélkül. A rekkenő hőségben már a versenytávot is kihívás volt teljesíteni, mivel a szombati eseményen ötször is pályára gurultunk. Három időmérő edzés alapján dőlt el a rajtsorrend kérdése, mindenkinél az egyéni legjobbját nézték. Én a 7. helyről indulhattam, de a jó rajtot követően hamar sikerült előrébb lépnem. Két körön át ádáz csaták dúltak és végig mentek az oda-vissza előzgetések, de sikerült megtartanom az 5. pozíciót.” - mondta jókedvűen a fiatal pilóta.
 
 
Érsek Dánielnek nem jött ki igazán a lépés, de így sok tapasztalatot merített a kupafordulóból:
 
„Magda Attila személyében erre a futamra egy segítőt is kaptam magam mellé. Attila instruált a motorral kapcsolatos technikai kérdésekben, de versenyzési tanácsokkal is ellátott, amit ezúton is nagyon köszönök! A múltkori bukásom után most egy kicsit elfinomkodtam a dolgokat és biztonságosba mentem át, ez sajnos meglátszott az időeredményemen is. A kvalifikáción csak a 16. helyet tudtam megszerezni, de a 8 körös verseny során azért javítottam néhány pozíciót. Egy nagyobb bolyban harcoltam szinte végig, és ha az utolsó kanyart nem rontom el, lehetett volna jobb is a vége.” - foglalta össze a konklúziókat a 12. helyen végző Érsek.
 
 
Biel Richárd csapattulajdonos/koordinátor is levonta következtetéseit a verseny végeztével:
 
„A nagy hőség mindenkiből extra erőket vett ki, de szépen helytálltak a srácok. Büszke vagyok Márk teljesítményére, a helyezésére és a két perc alatti időeredményére egyaránt. 14 esztendősen remek bemutatkozó évet produkál a sorozatban. Daninak a múltkori bukásából adódóan még voltak nehézségei, de úgy látom, hogy szépen megbirkózik a feladattal. Természetesen sok gyakorlásra és motorozásra van még szükségük a fiúknak, azonban remek irányba haladunk!”
 
fotó: Kőházy Tamás
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.