A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. február 21., szerda
Gyorsasági Hírek
/ 50 oldal

A H-Moto Team 16 éves versenyzője eddigi legjobb hétvégéjét teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban

Zólyomi Andrea | 2018.02.20, 09:23:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.20, 09:23:00

Cimkék:

Fantasztikusan zárta Kovács Bálint a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória harmadik versenyhétvégéjét. A H-Moto Team 16 éves tehetsége hatalmasat küzdve a harmadik helyen zárta az első futamot, majd a másodikon ötödikként intették le, így az első dobogós helyének köszönhetően jelentősen csökkentette hátrányát összetettben.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében az elmúlt versenyhétvégén már a harmadik fordulót teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban. Ezúttal igencsak kitett magáért Bálint, aki maximálisan végrehajtotta a csapat sportigazgatójának, Rizmayer Gábornak a taktikáját, és az első futamon parádés teljesítményt nyújtva a harmadik helyen ért célba. A fiatal tehetség olyan mezőnyben állhatott fel a dobogóra, ahol olyanok találhatóak, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. A második futamon sem keltett csalódást Bálint, aki ezúttal az ötödik helyen végzett, és a hétvégi szereplésével ugyan maradt összetettben a hatodik, ám már csak kilenc pont a hátránya az ötödik helyen álló ellenfelével szemben.
 
 
 „Eddig még nem tapasztalt meleg fogadott bennünket Dohában, ami alaposan megváltoztatta a pálya tapadását. Ennek ellenére, hogy felszállt a por, a használt abroncsokon sikerült folyamatosan gyorsulni, és az előzetes elképzeléseimnek megfelelően sikerült ott folytatnom, ahol múltkor tartottam a bukásom előtt. Sikerült megközelítenem az eddigi legjobb köridőmet, és az időmérőn végül a hatodik pozíciót tudtam megszerezni, míg a warm up alatt teljesített négy kör alatt éreztem, hogy jó formában vagyok, hiszen ilyen gyors köridőt még egyszer sem tudtam elérni a használt gumikon. A verseny aztán a lehető legjobban sikerült a számomra, ugyanis a vetélytársaim sorra hibáztak, amit én sorra kihasználtam, és nagy küzdelemben végül odaértem a dobogóra. Fantasztikus érzés volt a pódiumon állni… Sajnos a második futamon nem tudtam az élmenőkkel menni, így egy eléggé unalmas verseny végén ötödikként zártam. Nagyon köszönöm a csapatomnak, hogy ilyen pillanatokat élhetek át egy ilyen csodás helyen, és ilyen profi körülmények között készülhetek a németországi versenyszezonra – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A csapat sportigazgatója nagyon elégedett volt tanítványa teljesítményével, és kijelentette, most már abszolút látható a fejlődése Bálintnak.
 
„Az élmezőnyből csak mi nem voltunk ott a hét eleji teszten, ami komoly hátrány Bálint számára, hiszen egyedül ő használ a mezőnyben széria futóművet, és a többiekkel ellentétben ő nem tudott javítani a motor beállításain. Ennek ellenére nagyon jó teljesítményt nyújtott, egyre jobban kezeli a gumikat, legyen az használt vagy új. Az első futamon egyrészt megfutotta az eddigi legjobb köridejét, és ennek köszönhetően csatázhatott a dobogóért, amit érett versenyzéssel meg is szerzett. A második futamon is kiegyensúlyozott időket ment, ez pedig az ötödik helyre volt elég. Sokat javult a tempója, mérhető a fejlődése és még messze a vége” – mondta Rizmayer Gábor
 
A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 130 pont, 2. Mashel Al Naimi 126 pont, 3. Nasser Al Malki 96 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 79 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 69 pont, 6. Kovács Bálint 60 pont.
 
fotó: Ahmed Feisal

A H-Moto Team 16 éves versenyzője már Dohában várja, hogy folytatódjon a Losail Ázsia Bajnokság

Zólyomi Andrea | 2018.02.16, 09:30:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.16, 09:30:00

Cimkék:

Kovács Bálint újabb ötödik hellyel zárta a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória második versenyhétvégéjét, így az eddig megszerzett 33 pontjával a hatodik pozícióban várja összetettben a hétvégi folytatást. Az újabb duplafutamos versenyen a H-Moto Team fiatal motorosa abban bízik, hogy ezúttal nem üti ki senki a versenyből – a két héttel ezelőtti második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot –, és folyamatosan gyorsulva végre odaérhet az élmezőnybe.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében már két versenyhétvégét teljesített a Losail Ázsia Bajnokságban, ahol egy olyan mezőnyben áll összetett hatodik pozíciójában az eddig megszerzett 33 pontjával, ahol olyanok találhatóak, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi. Sajnos Bálint ismételten nem tudott nyugodtan készülni a harmadik fordulóra, ugyanis megint lebetegedett, ám szerencse a szerencsétlenségben, hogy az indulásra már tökéletesen felépült. A csapat sportigazgatójával, Rizmayer Gáborral már meg is érkezett Dohába, így nyert egy plusz napot a teljes regenerációhoz. A H-Moto Team ifjú tehetsége abban bízik, hogy képes lesz megismételni a múltkori esése – a két héttel ezelőtti második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot – előtti teljesítményét, és végre harcolhat az élmezőnnyel a dobogós helyekért.
 
 
 „Sajnos sokat nem tudtam edzeni, ugyanis ismét lebetegedtem, így inkább megpróbáltam kipihenni magam. Mivel most sokkal rövidebb idő telt el a múltkori verseny és a mostani között, abban bízom, hogy sokkal könnyebben visszarázódom majd a kinti hangulatba. Felkészültnek érzem magam a betegeskedésem ellenére, és abban reménykedem, hogy képes leszek ott folytatni, ahol az esésem előtt abbahagytam. Ha képes leszek ezt elérni, akkor végre az élmezőnnyel is csatázhatok majd. Sikerült egy nappal korábban kiérkeznünk Dohába, és ez elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy hozzászokjak a katari klímához, és teljes mértékben rákészülhessek a hétvége feladataira” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 85 pont, 2. Mashel Al Naimi 81 pont, 3. Nasser Al Malki 69 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 56 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 46 pont, 6. Kovács Bálint 33 pont
 
A bajnokság versenynaptára
1-2. forduló – 2017. december 8-9.
3-4. forduló – 2018. február 2-3.
5-6. forduló – 2018. február 16-17.
7-8. forduló – 2018. március 15-17. (MotoGP szezonnyitó)
9-10. forduló – 2018. április 6-7.
 
fotó: Ahmed Feisal

A H-Moto Team 16 éves versenyzője előbb ötödikként zárt, majd a második futamban kiütötték alóla a motort Katarban

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 14:32:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 14:32:00

Cimkék:

Kovács Bálint 11 ponttal zárta a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategória második versenyhétvégéjét. Az újabb duplafutamos versenyen a H-Moto Team fiatal motorosa előbb a hatodik pozícióból rajtolva ötödikként végzett, majd a második futamban az egyik vetélytársa 170 km/h-s sebességnél kilökte a negyedik helyen száguldó Bálintot. Az ifjú tehetség – akinek a hatalmas bukás ellenére semmi baja nem esett – bosszús az esetet követően, de már előre tekint, hiszen két hét múlva újabb fordulót rendeznek Katarban.
 
 
Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében már a második versenyhétvégéjét teljesítette az elmúlt hétvégén a Losail Ázsia Bajnokságban. A duplafutamos viadal felemásra sikerült: Bálint ugyan ismét a második sorba kvalifikálta magát a rajtrácson, ám amíg az első versenyen ötödik lett egy olyan mezőnyben, ahol többek között olyan pilóták állnak rajthoz, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi, addig Bálint a másodikon a negyedik helyért folytatott küzdelemben kiesett, miután a vetélytársa hátulról felöklelte őt. Ráadásul nem akármilyen körülmények között, ugyanis a fiatal motoros több mint 170-nel száguldott a baleset pillanatában, és miután leesett a Kawasakiról hosszú másodpercekig csúszott a betonon. Szerencsére azonban nem történt baja, így teljesen egészségesen várhatja a két hét múlva sorra kerülő harmadik versenyhétvégét.
 
 
 „A szabadedzéseken próbáltam felvenni a ritmust, amire most szerencsére több időm volt, így mire az időmérők következtek, megtaláltam a megfelelő tempómat. Sajnos azonban hiába állítottunk a futóművön, ennél többet nem lehet a gyári alkatrészből kihozni, maximum úgy, ha megváltoztatnám némileg a stílusom. Mivel a warm up alatt az új gumikon sikerült gyorsulnom, bizakodva vártam az első futamot. Sajnos sem a rajtom, sem a tempóm nem volt az igazi, így hiába szerettem volna az elejével menni, meg kellett elégednem az ötödik hellyel. A második viadalon aztán végre jól rajtoltam, fejben sikerült összeraknom a versenyzésemet, és ennek köszönhetően már a negyedik helyen motoroztam, amikor az egyik vetélytársam a vele vívott küzdelemben hátulról belém jött, így kiestem. Így utólag elég félelmetes volt a helyzet, ugyanis az ütközés pillanatában százhetven feletti sebességgel mentem. Bosszús vagyok, mert jó eredményt érhettem volna el, de már előre tekintek. Bízom abban, hogy két hét múlva sikerül ott folytatnom, ahol a második futamon tartottam a kiesésemig” – fogalmazott Kovács Bálint, aki 33 pontjával a hatodik pozícióban várja a folytatást összetettben.
 
 
A H-Moto Team sportigazgatója, Rizmayer Gábor szerint szemmel látható a fejlődése Bálintnak, és ez az európai szezon kezdetén előnyére fog válni.
 
„Elsősorban az a cél, hogy Bálint minél többet ülhessen motoron versenykörülmények között a téli időszakban is. Ráadásul, ami elsőre hátránynak tűnhet, az a jövőben mindenképpen az előnyére válhat, hiszen például a gyenge futóműve miatt állandóan arra kényszerül, hogy minden pillanatban a maximumot hozza ki magából. Ez pedig később éreztetni fogja a hatását, amikor a küzdeni tudása, az alkalmazkodó készsége sokkal jobb lesz, mint a vetélytársaié. Már most is előrébb végezhetett volna a második versenyen, ám a csatából most ő jött ki vesztesen, de úgy hiszem, ebből is tanulni tud. Már most lehet látni, hogy mire az európai idénye elkezdődik, sokkal magasabb szinten fog állni, mint tavaly bármikor” – mondta Rizmayer Gábor
 
A bajnokság állása négy futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 85 pont, 2. Mashel Al Naimi 81 pont, 3. Nasser Al Malki 69 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 56 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 46 pont, 6. Kovács Bálint 33 pont

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 11:25:00

Cimkék:

Kecskés Bence 2006-ban született, igazi sportvénával megáldott motoros. Több extrém sportban is tevékenykedik, szeret falat mászni és snowboardozni is. 2012 óta él a benzingőz bűvöletében, crossmotorozik is, ám igazán a gyorsasági szakágban találta meg magát a 25-ös számmal versenyző fiatal.
 
A 2016-os szezonban a cseh-szlovák-magyar kispályás utánpótlásbajnokság versenyein indult, minden esetben dobogós helyezést ért el - összetettben végül a második helyet szerezte meg. Ugyanakkor a felnőttek között is komoly teljesítményt tett le az asztalra, a hazai MAMI kupában indulva 50 cc-s motorjával többször is dobogóra állhatott.
 
 
A 2017-es évet a Rossocromo Metrakit csapatában, a CIV junior sorozat olaszországi versenyein teljesítette, minden verseny alkalmával ismeretlen, új helyszíneken, új pályákon indulva. folyamatosan javuló eredményekkel. A versenyek előtt legtöbbször csupán egyetlen napja volt a pályát megismerni, a beállításokat tökéletesre hangolni, és folyamatosan javítani az időeredményein.
Fejlődését jól mutatja, hogy a vallelungai utolsó fordulóban számos olasz versenyzőt is megelőzve a második helyen ért célba.
 
 
Tehetségére a Moto2-ben versenyző Mattia Pasini édesapja, Luca Pasini illetve Alessandro Falzone (a csapat managere) is felfigyelt (Rossi, és Simoncelli is a szakemberek tanítványai között volt a pályafutása kezdetén), így immár az ő junior csapatában indul majd, egy magasabb kategóriában. A 2018-as versenyszezonban megközelítőleg ugyanazokra a pályákra osztották a versenyeket, igy az ötből három versenyhelyszint már ismerni fog Bence, ami a sikeres versenyzés egyik záloga lehet.
 
A CIV junior az egyik legnagyobb becsben tartott utánpótlásbajnokság Európában, ahol Olaszország legjobb junior versenyzői indulnak egyre nívósabb támogatással. Az innen kikerülő versenyzők később rendszerint világversenyeken és a MotoGP-ben bizonyítanak, és szerepelnek rendkívül eredményesen. 
 
 
Az olaszországi pályák minősége és légköre utánozhatatlan, amely rengeteg tapasztalatot és tudást ad egy fiatal motoros kezébe, ezzel pedig lehetőségeket is a folyamatos fejlődésre. Az idei évet Bence egy spanyolországi edzőtáborral kezdi meg februárban, aminek nagy előnye, hogy kevesebb a téli időszak miatt „elvesztegetett” munka, így a tehetség felkészülten érkezhet meg a versenyszezonba.
 
Ha kíváncsi vagy Kecskés Bence pályafutására, kövesd őt a Facebookon, vagy iratkozz fel Youtube csatornájára!
 
 
Szöveg: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2018.01.30, 11:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.30, 11:07:00

Cimkék:

/ 50 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.