A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. június 21., csütörtök
Gyorsasági Hírek
/ 58 oldal

Ezúttal a Pannoniaringen gurult pályára a Magyar Bajnokság teljes mezőnye, közte a H-Moto Team két fiatalja, az ezresek között induló Kovács Bálint, illetve az SSP 300 kategóriában Kakuszi Ádám

Zólyomi Andrea | 2018.06.20, 10:09:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.20, 10:09:00

Cimkék:

A H-Moto Team versenyzői az elmúlt hétvégén a Pannoniaringen folytatták idei szezonjukat a magyar bajnokságban. Az ezresek között az idén az előző két futamot megnyerő Kovács Bálint ezúttal két tizeddel a második helyre szorult, míg az SSP 300-as mezőnyben Kakuszi Ádám a hetedik helyet szerezte meg.
 
Az elmúlt vasárnap a hazai gyorsasági motorsport legjobbjai a Pannoniaringen folytatták az idei bajnoki szezont. A H-Moto Team két versenyzője is rajthoz áll a versenyen, és végül mindketten teljesítették a viadalt, sok fontos pontot begyűjtve. Az új kategóriában, az SSP 300-ban állt rajthoz Kakuszi Ádám, akinek a magyar bajnokik kitűnő erőfelmérők a német ADAC Junior Cup versenyeihez. A fiatal tehetség ezúttal nem találta magát a pályán, ám így is fontos pontokat szerzett, hiszen a hetedik pozícióból rajtolva végül megtartva a helyét a 7. lett, és kilenc ponttal gazdagodott összetettben.
 
 
„Jól éreztem magam a versenyen, de ha az igazat akarom mondani, bizony nem nagyon találtam magam a pályán. Ugyan az eddigi legjobb köridőmön sikerült két másodpercet javítanom, de a futamon többet vártam magamtól az eddigi két dobogós helyem után. Állítottunk a motor futóművén, így abban reménykedem, minél hamarabb újra pályára gurulhatok, hogy minél jobban felkészülhessek a következő ADAC-versenyre” – jelentette ki Kakuszi Ádám.
 
 
Kovács Bálint eddig mindkét hazai futamot megnyerte, így most is esélyesként indult a mesterhármas reményében a pannoniaringi megmérettetésen. Ezúttal azonban elpártolt tőle a szerencse, hiszen az első időmérőn a hétvége leggyorsabb körét nem mérte a transpandere műszaki okokból, míg a második kvalifikációs tréningen hatalmasat bukott, így sokáig még az is kérdéses volt, vajon elindulhat-e a futamon. Végül a csapat bravúros munkájának köszönhetően elrajtolhatott a második helyről, és végül ha csak két tizeddel is, de ezúttal kikapott legnagyobb hazai ellenfelétől, ám ennek ellenére összetettben továbbra is az élen áll.
 
 
„Sajnos ez a verseny nem úgy alakult, ahogy terveztem, de a körülményekhez képest szerintem a csapattal együtt én is kihoztam a hétvégéből a maximumot. A bukásnál nagyon megütöttem a vállam, ám mivel a csapat hihetetlen bravúrral összerakta, illetve versenyképessé tette a Suzukit, én is túltettem magam a fájdalmaimon. Az előzmények után elégedett vagyok azzal, hogy a pályát jól ismerő ellenfelemtől csak két tizeddel kaptam ki, és továbbra is vezetem a bajnokságot az ezresek között” – mondta Kovács Bálint, aki legközelebb a július 7-8-i hétvégén ül motorra a német IDM-hez tartozó Suzuki Cup futamán.
 
 
 
Fotók: Erdélyi Károly, H-Moto Team

Zólyomi Andrea | 2018.06.19, 10:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.19, 10:51:00

Cimkék:

 

Kecskés Bence pénteken megérkezett Olaszországba, Varano de Melegariba, a Riccardo Palettiről elnevezett pályára. A pályabejárás után pihenő, majd a szombat reggeli adminisztrációt követően négy felmeneteli lehetőség állt a rendelkezésére. Ez alatt a négyszer 15 perc alatt kellett Bencének a tavalyi emlékeihez csatolni a pálya hátsó, számára új szakaszát. A varanoi pálya igen gyors, a hosszú egyeneseket sikánszerű dinamikus kanyarok és hajtű visszafordítók törik meg. A teljes pályaszakaszra még inkább jellemzőek ezek a tulajdonságok. Sok múlik a motorok erején, a kigyorsítási lehetőségeken, és nagy sebességről nagyon rövid féktávot kell venni, amit sok gyakorlással lehet megtanulni. Sajnos kevesebb szerep jutott a kanyarban való technikázáshoz, ami Bence erőssége. A szombati nap kánikulába torkollt, a folyamatos visszajelzések alapján a beállítások finomhangolásával és a technikai megbeszélésekkel telt a nap. Bence körről körre javított az idején, a folyamatos fejlődése pedig jó jelnek tűnt a vasárnapi megmérettetésekhez.

 

 
Az időjárás vasárnapra tartogatott hőhulláma sok versenyzőt megviselt. A délelőtt két időmérővel telt el, Bence igyekezett nagyon, de a többiek is sokat fejlődtek az előző naphoz  képest, így az összesített időmérő állása alapján a 13. helyről tudott rajtolni a délutáni versenyeken a 26 versenyző közül. Az első futamon igen jól kapta el a rajtot, sikeresen előretört pár helyet. A harmadik körben azonban megrettenve vette észre a csapat, hogy a célegyenes elején integet, a motorja lassul, majd kiáll oldalra a fűre. Látszott, hogy nem tudja folytatni a versenyt és nagyon csalódott emiatt. Miután lejött, elmondta hogy a váltó nem váltott. A második futam előtt a szerelők összerakták a motort, a váltórudazat tört el, kicserélték és Bencére állították a váltót. A második verseny csúszással indult, a rajt sem sikerült olyan jól neki, végül sikerült a 13. helyre behoznia a motort.
 
 
„A hétvégém felemásra sikerült, Varano az egyik kedvenc pályám, azonban a kicsi változatát ismertem eddig. A nagy pálya a hátsó kanyarjaival meglepetéseket tartogatott, de igyekeztem elsajátítani a szükséges fortélyokat. Folyamatosan gyorsultam minden felmenetel alatt, de több időre lett volna szükségem a teljes pálya megtanulásához. Az időmérőn nem tudom mi történt, nem voltam elégedett pedig sokat gyorsultam szombathoz képest. Vasárnap az első versenyen nagyon ideges lettem a kiállás miatt, de nem tudtam mit tenni, váltó nélkül nem tudtam tovább menni. A második versenyen nagyon menni akartam, sokat kockáztattam, ebből lett pár apró hibám, de összeségében elégedett vagyok a teljesítményemmel. A csapattal újra nagyon jól éreztem magam, jó volt a hangulat és mindent megbeszéltünk a motor beállításaival kapcsolatban. Újra bizonyítottam, hogy megállom a helyem a csapatban, elégedettek voltak velem. A szezon közepén elérkezett az idő, hogy a jövő is szóba kerüljön, a tárgyalások megkezdődtek, több lehetőséget ajánlott fel az előrelépéshez a csapatom Luca Pasini és Alessandro Falzone vezetésével.” –mondta el Bence a kérésünkre, hogy foglalja össze a hétvégét.
 

Zólyomi Andrea | 2018.06.15, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.15, 09:48:00

Cimkék:

Kecskés Bence pénteken megérkezett Olaszországba, a következő verseny helyszínére, a Riccardo Paletti nevét viselő versenypályára Varanoba.
 
 
Az iskolának vége, a nyári szünet jövő héten kirobban, a versenyszezon a közepéhez érkezett. A harmadik CIV junior versenyt rendezik a hétvégén, Bence 28 ponttal a 10. helyen áll a bajnokságban. Az időjárás előrejelzés kellemes motorosbarát időt jósol, így reményeik szerint jól tud teljesíteni a két napos rendezvényen. Szombaton edzés és eligazítások, vasárnap pedig 2 időmérő és két verseny várja a fiatal motorost.
 
 
„Nagyon várom a hétvégét, egybeesik az iskolaév végével, így igazán jó kedvem van. A pályát ismerem, tavaly már versenyeztem rajta, akkor negyedik helyen zártam a futamot. Most teljes pályán megyünk, sok egyenes lesz. Az eddigi felkészülésemmel elégedett vagyok, sokat edzettem, az állóképességem megtartottuk, a motorozáson kívül a speciális edzéssorozattal is újra igyekeztem a legjobb formába kerülni a verseny idejére. Tényleg nagyon várom a versenyt, mert a motorozásban sok minden mellett a szerencse is sokat számít, és mivel ez a pálya az egyik tavalyi kedvencem így remélem az edzés és egy kis szerencse dobogóra juttat. Nagyon szeretném már látni a csapattársaim és a csapat többi tagját, Luca Pasini-t, Alessandro Falzone-t és a szerelőket, mindig jó velük együtt lenni, hiányoztak az elmúlt pár hétben.” –mondta el Kecskés Bence.

Zólyomi Andrea | 2018.06.15, 09:45:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.15, 09:45:00

Cimkék:

Újabb komoly feladat előtt áll az idén alakult, elsősorban az utánpótlás versenyzőkkel foglalkozó Forty Racing gyorsasági motoros csapat. Kecskés Bence újra útra kell, hogy Varanoban folytassa szereplését a CIV olasz bajnokság junior korosztályának Mini GP kategóriájában, míg a csapatfőnök, Györfi Alen és élete első nagypályás versenyére készülő Varga Tibi, valamint Kovács Zoli pedig a magyar bajnokságban gurul majd pályára. Amíg Bence kőkemény küzdelemben újabb pontokért harcol, addig utóbbiak tesztként tekintenek az előttük álló feladatra: Alen a rövidesen szintén a Pannoniaringen rendezendő Alpok-Adria futamra, míg Zoli és Tibi a spanyol utánpótlás bajnokságra.
 
 
Kecskés Bence számára ismerős pályán folytatja szereplését a CIV olasz bajnokság junior korosztályának Mini GP kategóriájában, ugyanis tavaly már versenyzett Varanoban, ahol a végül a negyedik helyet tudta megszerezni. Idén is remekül szerepelt eddig, hiszen amíg az idénynyitón kétszer nyolcadikként zárt, addig a második versenyhétvégén is szerzett két 10. helyet, így a 26 fős mezőnyben összetettben is a TOP 10 tagja. Bence jó formában utazott ki a helyszínre, ahol bízik abban, hogy képes lesz megismételni a tavalyi szereplését.
 
 
A felnőtt magyar országos bajnokság következő állomását rendezik meg a hétvégén a Pannoniaringen, ahol a csapatfőnök Györfi Alen mellett Kovács Zoli és Varga Tibi is rajthoz áll. A két fiatal a Supersport 300-as kategóriában indul, de ezúttal nem az eredményen lesz a hangsúly, ugyanis mindketten a következő spanyol bajnokijukra készülnek, amire ez a verseny egy kiváló tesztlehetőség. Hasonló tervekkel száll nyeregbe Alen is, hiszen a hónap végén éppen itt rendezik az Alpok-Adria Sorozat következő futamait, így most módja lesz a korábbi Európa-bajnoknak kipróbálni néhány dolgot a Yamaháján, valamint megtalálni az ideális beállítását a motornak.
 
 
Győrfi Alen csapatvezető: „Ismét eseménydús hétvége előtt áll a csapatunk, ráadásul egyszerre két helyszínen is bizonyítanunk kell, hiszen Bence Olaszországban, míg én a többi gyerekkel a Pannoniaringen szállunk motorra. Bence jól ismeri a pályát, hisz tavaly a remek negyedik helyet szerezte itt meg újoncként. Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a szervezők ezúttal egy hosszabb vonalvezetésű aszfaltcsíkon rendezik a versenyt. Bízzunk abban, hogy képes lesz a maximumot kihozni magából, aztán majd kiderül vasárnap, mindez mire lesz elég. A csapat másik fele velem együtt a Pannoniaringen gurul pályára, ám itt elsősorban a tesztelésen lesz a hangsúly, hiszen Tibinek ez lesz az első nagypályás szereplése. Mindhárman a közelgő nagy feladatainkra készülünk, amire ez a hétvége egy remek lehetőség, amit teljes mértékben szeretnénk kihasználni. Már csak abban kell bizakodnunk, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk.”
 
Forty Racing Media

A H-Moto Team fiatal tehetsége a bukása mellett egy pontot szerzett a német pályán rendezett ADAC Junior Cup második fordulójának futamain

Zólyomi Andrea | 2018.06.12, 09:28:00 | Utolsó módosítás: 2018.06.12, 09:28:00

Cimkék:

A H-Moto Team fiatal tehetsége a múlt hétvégén Németországban folytatta idei szereplését a nemzetközi mezőnyben. Kakuszi Ádám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz Oschersleben-ben, és amíg az első futamon nagyot csatázva sikerült pontot mentenie – a 17. helyről indulva ért oda a 15. pozícióba – addig a másodikon hiába száguldott már a 10. helyen, elment a motorja hátulja és hatalmasat bukott. Folytatás július 13-15-én a Sachsenringen, ahol a fiatalok a MotoGP betétfutamaként gurulnak pályára.
 
 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám a múlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatában. Európa egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezúttal a németországi Oschersleben-ben állt rajthoz, ahonnan a 15 éves motoros végül pontszerzőként távozhatott. Az időmérőn a 17. időt motorozta, így a rajtrácsra is erre a helyre állhatott fel mindkét futamban. Az első versenyen sikerült előrébb jönnie, és végül a 15. helyen zárta a versenyt. A második futamon már esős körülmények között kifejezetten jól teljesített, egészen a tízedik pozícióig jött előre, amikor egy kanyarkombinációban elesett. Szerencsére Ádámnak semmi baja, legfeljebb annyi, hogy a lelke fáj az elvesztegetett lehetőség miatt.
 
 
„Nagyon vártam már a folytatást, ám őszintén bevallom, nem úgy sikerült, mint azt reméltem. Az időmérőn a tizenhetedik helyet sikerült megszereznem, és az első versenyen végül végig csatáztam szinte a rajttól a célig. Sikerült két helyet javítanom, és ha a befutónál az egyik vetélytársam nem dönti rám a motorját, akár előrébb is végezhettem volna. Ám a pontszerzés így is sikerült, és ez jó. A második futam alatt leszakadt az ég, és ez kedvezett, mert már a tízedik helyen haladtam, a tempóm nagyon jó volt, ám egy kanyarkombinációban elment a motor hátulja, és nagyot estem. Utólag nagyon sajnálom mindezt, hiszen a tempóm alapján akár az ötödik helyig is felérhettem volna. Egy biztos, ha eredményesen akarok szerepelni, akkor sokkal több edzésre lesz szükségem a jövőben” –mondta Kakuszi Ádám, aki már a hétvégén javíthat, hiszen a Pannóniaringen jön az országos bajnokság harmadik fordulója.
 
 
fotó: H-Moto Team
/ 58 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.