A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. március 22., csütörtök
Enduro Hírek
/ 12 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 09:29:00

Cimkék:

 A Korda Racing motoros csapata 13 fővel támad az idei terepmotoros viadalokon.
 
Több szakágban is képviseltetik magukat a pilóták.
 
Endurocrossban a tavalyi bajnok Liszka Roland mellett a sérüléséből felépülő Silling Balázs,a dobogós Hertlik Donoven,a szintén dobogós old-boy Lantos János,a szuperveterán Englerth Tibor,az újonc Németh Ferenc,és a régi motoros Pribula Adrián(Giraffe) 
Enduroban a túlélőbajnok Kátai Péter,az old-boy bajnok Havrán Attila,és a csapat jókedve Mária István György.
 
Motocrossban,a két öreg Linninger Patrick,és Tóth Attila, míg quadban Oláh Tibor viszik a Korda Racing zászlóját.
 
 
Korda Erik csapattulajdonos autóversenyző üzletember összehívta ezt a joggal reményteljes brigádot,és biztosította számukra az összes olyan segítséget ami megkönnyíti a versenyzést. Közös elhatározással kilátásba helyezett egy horvátországi edzőtábort,ezzel is elősegítve a jó felkészülést.Jelenleg is folynak a tornatermi,és motoros tréningek,mely a csapat edzőjével Szakály Gáborral kiegészülve igazán jó hangulatban telnek.
 
Erik kilátásba helyezett az idei Korda bajnoknak egy új motorvásárlási lehetőséget,így még nagyobb a motiváció a csapatban.
A gladiátorok nem titkolt célja a legtöbb bajnoki pont megszerzése,és lehetőség szerint a nemzetközi porondon való jó szereplés.
A Korda Racing valamennyi tagja,szerelője barátja családja bízik abban,hogy sikerekben,kupákban,élményekben gazdag szezont futnak,és boldogan ünnepelhetnek az év végén.
 
Addig az elején teljes gáz,a végén meg még egy pici.

Zólyomi Andrea | 2018.01.30, 11:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.30, 11:07:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2018.01.29, 11:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.30, 11:12:00

Cimkék:

Kedves Jelenlegi és érdeklődő Versenyigazgatók, Felügyelők!
Kedves Endorosok!
 
A 2018-as évben a MAMS február 18.-án 9:00-13:00 közt tartja a Verseny igazgatói és Felügyelői képzést a Gastalnd M0 étteremben.
A képzéssel járó licenc díja 6000ft biztosítással együtt.
 
FONTOS VÁLTOZÁSOK:
Minden versenyrendező egyesülettől részt kell venni valakiknek ezen a képzésen díjmentesen megfigyelői státuszban (célszerű a vezetőnek)!
Továbbá javasoljuk minden egyesületi vezető vagy tanácstag részvételét a képzésen.
 
Az Enduros pályabírók (zászlós posztbírók), a motoros pályabírók, valamint a technikai gépátvevők képzései későbbi időpontokban kerülnek megrendezésre! Ennek részleteit az Enduro szakágvezető fogja meghatározni, és tájékoztatni róla mindenkit.
 
Az Enduro szakág Február 14.-éig várja a jelentkezőket névvel, telefonszámmal az alábbi elérhetőségeken:
 Jász András 06-70-3346-245 vagy andras@jasz.hu
 
Kérünk, mindenkit adja tovább felhívásunkat, vagy ha szeretne tenni sportunkért, jelentkezzen valamelyik képzésre.
 
Sikeres szezon felkészülést kívánok!
Jász András Banderas

Zólyomi Andrea | 2018.01.23, 10:19:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.23, 10:19:00

Cimkék:

Véget ért a 2018-as Dakar Rally, a legtöbb szereplő csapat életében ilyenkor nyugalmi időszak következik. A Laller Racing Dakar Team-nél azonban már gőzerővel folyik a munka, az eddig ismert „egyszemélyes” klub ugyanis Magyarország legnagyobb terepmotoros egyesületévé alakul. Ennek megfelelően pedig az ambíciók is különlegesek lesznek!
 
A Laller Racing Dakar Team 2016-ban indult, kezdetben Horváth Lajos versenyeztetése, a 2017-es és 2018-as Dakar projekt miatt - ám gyorsan realizálódott, hogy jóval nagyobb potenciál rejtőzik benne.
 
A rövid idő alatt komoly médiavisszhangra szert tett gárdához az alapító Horváth Lajos "Laller" mellé csatlakozott még két motoros és egy quados, hogy együtt küzdjenek meg a terepversenyzők pályájának csúcsát jelentő Dakar Rallyért.
 
Horváth Lajos csapatvezető feltett szándéka a több mint 20 versenyzésben eltöltött év, a FIM-E Európa bajnoki cím, és a két Dakar szereplés minden tapasztalatával ígéretes versenyzőket segíteni. Elindítani őket az úton és eljutni velük a Dakarig - valamint sikeresen teljesíteni azt.
 
„Véget ért a jubileumi Dakar, nagy gratuláció azoknak, akiknek sikerült végigmenni! Minden tiszteletem Gyenes Emanuelé és Saghmeister Gáboré, Dési Jánosnak pedig gyors jobbulást kívánok. A magam részéről szeretném megköszönni azt a sok-sok támogatást és szeretetet, amit kaptam - rengeteget jelentett nekem.
Már az idei Dakar előtt is sokat tevékenykedtünk a háttérben, hogy létrejöhessen a többversenyzős felállás. Ekkor természetesen a prioritás még Dél-Amerika volt, de a korai búcsúm után nem álltunk neki keseregni, épp ellenkezőleg, felpörgettük a csapattal kapcsolatos munkát.
 
Lezártunk egy korszakot és most egy új kezdődik. Régi és nagy vágyam, hogy édesapám nyomdokaiba lépve versenyeztetéssel is foglalkozzak. Három versenyzővel bővültünk és idén négyen támadunk majd a magyar bajnokságban, valamint a nemzetközi porondon is harcba szállunk a pontokért. Ez is része annak az építkezésnek, amelynek végcélja a Laller Racing Team 2020-as Dakar Rally szereplése.” - összegezte gondolatait a csapatvezető-pilóta.
 
 
 
Egy ekkora lépés persze rengeteg munkával és lemondással jár, de Horváth Lajos készen áll az újabb kihívásra:
„Eltökélt és felkészült vagyok, eljött az a pillanat, amikor érdemes ezt meglépnünk. A csapat nemcsak tehetséges pilótákkal bővül, ezek a srácok emberileg is közel állnak hozzám. Kárpáti Péter és Pajer Csaba motorral, míg Heiszer Károly quaddal igyekszik majd minél jobb eredményeket hozni, és az álmokat beváltani. A hit, az elkötelezettség, a kemény munka és az összetartás a siker záloga - ezeken az alapokon nyugszik a Laller Racing Dakar Team.” - zárta bejelentését Horváth Lajos.
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2018.01.08, 10:50:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.08, 10:50:00

Cimkék:

A Dakar Rally első napjának bevezetője után egyből mélyvízbe dobták a mezőnyt a szervezők. A Piscótól rajtoló és egy hurokba ugyanoda visszavezető speciál szakasz nem kímélte a versenyzőket és a technikákat sem. Sokaknak meggyűlt a baja a dűnékkel, történtek látványos bukások is.
 
Horváth Lajos utóbbiból kimaradt, de érthetően ez nem vigasztalja túlzottan a váci pilótát. Már az első ellenőrzőpont előtt sokat küzdött a technikával, amely végül megadta magát.
 
 
„Már az előző napon is melegedett a motor, de akkor még nem hátráltatott lényegesen a dolog. Nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, de a második szakaszon 30 kilométer után újra elkezdett alattam főni a KTM. A mélyhomokban szenvedtem az erőtlen géppel, majd mikor megálltam kicsit pihenni, észrevettem, hogy szétcsúszott a ventilátor elektromos csatlakozója. Miután visszadugtam, már működött, de ezután sem sikerült neki kellő mértékben visszahűteni.
 
Az első ellenőrzőponton túl volt egy 4.5 kilométeres dűne, amin elindultam felfelé, de újból elkezdett forrni a gép. Többször megálltam, próbáltam hűteni és ismét nekiveselkedni, de egyszerűen nem ment, teljesen elfogyott az erő a motorból. Sajnos így nem tudtam folytatni a versenyt és idő előtt ki kellett állnom. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, köszönöm mindenkinek a bíztatást és a tengernyi szeretetet.” - zárt csalódottan Laller.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
/ 12 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.