A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.09.28, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2017.09.28, 11:25:00

Cimkék:

Horváth Lajos "Laller" nem akármilyen sikerrel melegített a 40. Dakar Rallyra. A váci terepmotoros a FIM Europe Bajas sorozatában az élen végzett, így beírta magát a terep-rally sportág nagykönyvébe: a Laller Racing Dakar Team versenyzője a kategória első magyar Európa bajnoka!
 
A váciak Dakar hőse 2015-ben már megvillantotta képességeit, amikor begyűjtötte hazánk első motoros terep-rally világkupa pontjait! Azóta már a Dakart is megjárta a tehetséges pilóta, aki idén a FIM Europe Bajas sorozat kihívásaival igyekezett rágyúrni a jövő évi sivatagi versengésre. Nos, ez elsőrangúan sikerült neki!
 
 
"Az idei évben is minden a Dakar Rallys felkészülésünkről szól. Ennek jegyében neveztünk a FIM Europe Bajas 450 cc-s kategóriájába, amely sorozat Bugacon, a Hungarian Baja-n, valamint Bulgáriában, Lengyelországban és Portugáliában zajlott. A bajnokság zárása előtt két fordulóval, egy-egy első és második helyezéssel a tarsolyban kezdett foglalkoztatni az Európa bajnoki cím, a végső győzelem gondolata.
 
Nem vettünk részt az utolsó lengyel, valamint a portugál versenyen sem, ennek ellenére megőriztük a vezető pozíciónk, és megnyertük az Európa bajnokságot! Az EB győztesnek járó kupát még nem vehettük a kezünkbe, ám ez a pillanat is hamarosan elérkezik. A FIM már jelezte a magyar szövetség irányába, hogy a sorozat végeredményei hivatalosak, így izgatottan várjuk a díjátadó gála időpontját!
 
Hálás vagyok mindenkinek a szurkolásért, a biztatásért. Szeretném megköszönni a szponzoraimnak a kitartó segítséget, a belém vetett hitüket. A siker mindannyiunké! Nem utolsósorban köszönettel tartozom a médiumoknak, hogy támogatják a törekvéseinket és hírt adnak a szereplésünkről." - összegzett a Laller Racing Dakar Team boldog Európa bajnoka. 
 
 
A zárófordulókat logisztikai és anyagi szempontokat is mérlegelve kihagyni kényszerülő pilóta már 1500 fokon égve várja a következő megmérettetést. Ez a novemberi Raid of the Champions lesz, majd utána következhet a 40. jubileumi Dakar!
 
"Kár lenne tagadni, nagyon boldoggá tesz, hogy megnyertük az Európa bajnokságot! Szinte felfoghatatlan, hogy én vagyok az első magyar, akinek ez sikerült! Most egy délután erejéig megállunk és örülünk a kontinensbajnoki címnek. Aztán viszont új lapot húzunk, kettőzött erővel vetjük bele magunkat a munkába.
 
A hajrához érkeztünk, már 100 nap sincs a Dakar Rallyig. Muszáj egyre jobban felpörgetni az edzésmunkám, és igyekszem minél többet tesztelni is. Utána egy nagygenerál, majd a motorom hajóra kerül és elindul Dél-Amerika felé." - foglalta csokorba a következő időszak teendőit a friss EB győztes motoros.
 
Sporttörténelemmel indította tehát az utolsó hónapokat az overallján ezentúl bajnoki csillagot is viselő versenyző, aki hasonló lendülettel folytatná a továbbiakban. Az Európa bajnoki trófea mellé ugyanis mindenképp szeretné begyűjteni a 40. Dakar Rally teljesítéséért járó medáliát!
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.