A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2017. augusztus 23., szerda
Enduro Hírek
/ 7 oldal

A Fazekas Károly, Somfai Mátyás kettős az autósok között, míg Hodola Richárd a motorosok között duplázott

Zólyomi Andrea | 2017.05.22, 10:11:00 | Utolsó módosítás: 2017.05.22, 10:11:00

Cimkék:

Teljes magyar sikerrel zárult a Közép-Európai Zóna Bajnokság negyedik, és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A záró napon a terep-rallyehez illő szakaszok mellett az Iseum Rallye murvás szakaszain is megmérették magukat a versenyzők. Végül mindkét abszolútban magyar győzelem született: az autósok között a Fazekas Károly, Somfai Mátyás duó, míg a motorosoknál Hodola Richárd nyert igencsak megnyugtató előnnyel. A győztesek valamennyien immár kétszeres Riverside Baja-bajnoknak vallhatják magukat, hiszen Fazekas Károly (autó) és Somfai Mátyás (quad) 2015-ben, míg Hodola Richárd (motor) 2014-ben bizonyult a legjobbnak. A quadosok küzdelmében a szlovák hölgy, Sandra Ulrichova győzött.
 
Véget ért a 3. alkalommal megrendezésre került Riverside Baja, és mind az autósoknál, mind pedig a motorosoknál az abszolút győztesek már másodszor diadalmaskodtak ezen a versenyen. Az autósoknál a Fazekas Károly, Somfai Mátyás duó nyert - Fazekas az autósoknál, Somfai a quadosoknál győzött 2015-ben -, megelőzve a lengyel Marcin Lukaszewski, Magdalena Duhanik-Persson kettőst (5:19 perces előnnyel), míg a harmadik helyen Lónyai Pál és Horn Albert végzett (+7:06). Érdekesség, hogy akárcsak 2015-ben, most is egy páros nyerte az összes rallye-s szakaszt, melyet a szombati napon rendeztek: két éve a Korda Erik, Nyírfás Yulianna páros, míg most Tomas Ourednicek, David Kripal cseh kettős érte el ezt a bravúrt.
 
 
Fazekas Károly (BMW X6): „Címvédőként vágtunk neki a versenynek, és nagyon örülök annak, hogy ismét a legjobbnak bizonyultunk. Matyival az első pillanattól kezdve remek összhangban dolgoztunk, de egyelőre a jövő zenéje, hogy közösen folytatjuk-e tovább. Mivel volt bőven előnyünk, így a rallye-s szakaszokon kicsit tartalékoltunk, ám az utolsón azért megmutattuk, ki a legjobb.”

A motorosoknál Hodola Richárd végig vezetve végül nagy fölénnyel nyert, jellemző, hogy még azt is elbírta, hogy a menetlevele elhagyását követően kapjon egy 5 perces időbüntetést. A korábbi, 2014-es győztes így is 7:13 perccel előzte meg a második Pajer Csabát, míg a harmadik végül a térdműtétje után először versenyző Horváth Lajos Laller lett.
 
 
Hodola Richárd (Yamaha WR 450F): „Számomra nagyon fontos volt, hogy jól szerepeljek itt, hiszen zalaegerszegi lévén ez nekem félig-meddig a hazai versenyem. A rallye-s szakaszokon először kicsit óvatosabban mentem, ám a végén odatettem magam. Már tervezem a jövőm, hiszen szeretnék elindulni a nyári Italian Baján, majd augusztusban jön az év versenye számomra, a HunGarian Baja, ahol szeretnék jól szerepelni.”

A quadosok versengését végül az egyetlen női induló, Sandra Ulrichova nyerte, aki egyébként az eddigi összes Riverside Baján rajthoz állt.
 
 
Sandra Ulrichova (Yamaha Raptor 700): „Nagyon elfáradtam a végére, de megérte, hiszen harmadszorra sikerült itt nyernem. A két nap alatt egyszer kerültem igazán veszélyes helyzetbe, ám a többiek segítettek, így folytatni tudtam a versenyt. Boldog vagyok, és ha tudok, természetesen visszatérek jövőre is.”
 
 
Fotó: Pataky Péter
 

Interneten és rádión is követhetőek lesznek a harmadik Riverside Baja eseményei

Zólyomi Andrea | 2017.05.17, 13:50:00 | Utolsó módosítás: 2017.05.17, 13:50:00

Cimkék:

Pénteken három szakasszal elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság negyedik, és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A verseny érdekessége, hogy ezúttal a Rallye Rádió segítségével élőben az is követheti az eseményeket, aki valamilyen okból nem tud a helyszínre kilátogatni, ugyanakkor a 2015-ös viadal két magyar győztese, az autós Fazekas Károly és a quados Somfai Mátyás idén közös csapatot alkotva tör győzelemre.
 
 
A Terep Rallye versenynaptárába 2014-ben került be először – akkor szintén a hazai bajnokság második futamaként – a Riverside Baja. Sajnos igencsak emlékezetesre sikeredett a három évvel ezelőtti beledi debütálás, ugyanis a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a versenyzők biztonsága érdekében törlik az utolsó szakaszt. Két évvel ezelőtt sporttörténelmi viadalra került sort, ugyanis a május 15-17 között megrendezett versennyel mutatkozott be Ausztriában a szakág – az ausztriai Reichnitz és Sárvár volt a verseny központja –, így először fordult elő az, hogy egy napon két országban is száguldjanak a versenyzők. Tavaly kimaradt a versenynaptárból a viadal, ám idén ismét megrendezik, és a harmadik Riverside Baja központja ezúttal Szombathely lesz, és majd egy napon keresztül ugyanazokon a pályákon száguldoznak a résztvevők, mint a Magyar Rallye Bajnokság harmadik állomásának, az Iseum Rallye-nak a versenyzői.
 
A kétnapos versenyen péntek délutántól szombat estig élvezhetik a legjobb hazai és a magyar bajnokságban induló külföldi terep-rallye versenyzők küzdelmeit. A Riverside Baja össztávja 730,2 kilométer, míg pénteken három, addig szombaton 7 szakasz vár a rajthoz állókra. Az ünnepélyes és látványosnak ígérkező rajtceremóniára péntek este hétkor kerül majd sor az Iseum Savariense előtt (Szombathely, II. Rákóczi F. u. 6-8.).
 
Az előzetes nevezési lista szerint népes mezőnyre lehet számítani: 16 autó – ebből kettő előfutó –, nyolc motoros és három quados áll rajthoz, ebből 11 egység érkezett külföldről (Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából. Az idei Riverside Baja érdekességei közé tartozik, hogy a Dakart és a Szaharát is megjárt quados, Somfai Mátyás ezúttal navigátorként próbálja ki magát, mégpedig Fazekas Károly mellett, vagyis a két évvel ezelőtti viadal két magyar győztese ezúttal egymás oldalán próbál szerencsét. Ezúttal öt hölgy megméretteti magát: hárman navigátorként – Szaniszló Anna, Magdalena Duhanik-Persson és Szőke Nikolett –, Kapitány Dóra sofőrként, míg Sandra Ulrichova quadosként lesz ott a rajtceremónián.
 
 
„Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy ennyi hölgy lesz ott az indulók között, akik ugyanúgy győzni szeretnének, mint férfi vetélytársaik. Valamennyien rutinos versenyzők, és Szaniszló Annán kívül mindannyian indultak már ezen a versenyen” – árulta el Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja magyar rendezője.
 
Jó hír a sportág szerelmeseinek, hogy ezúttal élő rádiós közvetítés segítségével is nyomon követhetik a viadal alakulását, ugyanis a Rallye Rádió a 106.5 MHz frekvencián a Riverside Baja szinte minden pillanatáról beszámol.
 
„Őszintén örülök annak, hogy élőben közvetíthetjük a Riverside Baját. A verseny egész területét lefedjük, és pénteken délben indul majd az adás, melyet az interneten is lehet majd követni. Képes közvetítés is lesz szombaton a Rallye Katlanból. Riportereink a szakaszok rajtjánál és a céljánál is ott lesznek, hogy azonnal a legfrissebb információkkal szolgáljanak, illetve megszólaltassák a versenyzőket” – árulta el Képes Tamás, a Rallye Rádió vezetője.
 
 
Fotó: Pataky Péter

Zólyomi Andrea | 2017.04.18, 09:05:00 | Utolsó módosítás: 2017.04.18, 09:05:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2017.03.06, 09:43:00 | Utolsó módosítás: 2017.03.06, 09:43:00

Cimkék:

Kedves Terepmotorozást kedvelők!


Az Enduro Szakági Tanács 3 fő témakörben partnereket, befektetőket keres!!! Kérlek osszátok meg minél többen és ha érdekel titeket vagy ismerősötöket, keressétek Sasvári Sándort (+3620/924-2868, sasomotor@t-online.hu) vagy Jász Andrást (+3670/334-6245, andras@jasz.hu) ez ügyben.


Első :
A szakági tanács a 2017 évi Enduro és Endurocross bajnokság nevét kívánja értékesíteni külön-külön vagy egyben- Azaz például lehetne: Sherco Enduro bajnokság 2017 vagy pl. Jász irodaszer Endurocross bajnokság 2017 stb. Természetesen a tanács nem kívánja semelyik versenyrendező klubot a szponzorai elött hátrányos helyzetbe hozni így nyugodtam megmaradhatnak a futamok szponzor elnevezései is. Az induló licit 100 000ft/év/bajnokság. A részletekért keressétek a fenti 2 személy valamelyikét.


Második:
Továbbá keressük azokkal a kapcsolatot akik a versenyeket tárgyi eszközökkel szponzorálnék melyeket a versenyzők kapnának meg. Szintúgy a részletkért keressétek a fenti 2 személy valamelyikét.


A pályázat zárási határideje az első verseny.


Harmadik:
A szakági tanács a szerződött partnert keres aki webb áruházában illetve akár bolti vagy kitelepüléseken kizárólagos joggal értékesítené az Enduro szakág egyedi designnal ellátott hivatalos állandó és egy-egy eseményhez kapcsolódó limitált szériás reklám ajándékait, ruházatait stb. Szintúgy a részletekért keressétek a fenti 2 személy valamelyikét.

 

MAMS enduro szakági tanács

Zólyomi Andrea | 2017.03.02, 13:40:00 | Utolsó módosítás: 2017.03.02, 13:40:00

Cimkék:

A MediaBook Kiadó – az Utanpotlassport.hu kiadója – úttörőmunkája nyomán megjelent, és már megrendelhető a korosztályos sport első, a 2016-os esztendő történéseit felölelő évkönyve, melyben természetesen a motorsport is helyet kapott. A 416 oldalas kötetben megtalálhatók:
 
– 40 sportág korosztályos világ- és Európa-bajnokságainak, illetve országos bajnokságainak eredménylistái
– 26 000 fiatal neve
– a legsikeresebb sportolók portréi
– a legemlékezetesebb eseményeket felidéző írások
– részletes sportági összefoglalók
Az évkönyv ára: 4490 forint
 
 
/ 7 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.