A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. március 22., csütörtök
Enduro Hírek
/ 12 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.03.19, 10:54:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.19, 10:54:00

Cimkék:

A hazai professzionális sportvilág egyik legnehezebb eleme a financiális háttér megteremtése. Ez a technikai sportokban hatványozottan jelen van, hiszen már maga a logisztika, a külföldi versenyekre történő eljutás is súlyos összegeket emészt fel.
 
Ezért is örömteli, ami Horváth Lajos és csapata, a Laller Racing Dakar Team körül zajlik. Míg az elmúlt héten sokak számára a pihenés volt fókuszban, addig Laller feszített tempóban dolgozott. A munka komoly eredménnyel járt, és a csapat hosszútávú jövőjére is kihatással van:
 
„Mióta a Dakarról hazajöttem és nekiláttunk a team bővítésének, egymást érik a szponzori tárgyalások. A célunk, hogy a bennünket az eddigiek során már kiemelten támogató cégekkel a csapatbővítést illetően is komoly alapokat fektessünk le.
Miután a stratégiai együttműködéseket tető alá hoztuk, természetesen igyekezni fogunk további szponzorokat is megnyerni az ügyünknek. Noha ez összetett és korántsem egyszerű feladat, mi nagyon szerencsésnek vallhatjuk magunkat, ugyanis a múlt héten szerződést hosszabbítottunk legfontosabb partnerünkkel, a COPYGURU Kft-vel.
 
 
Egyetlen kérésként azt fogalmazták meg felénk a cégvezetők, hogy a csapatambíciók mellett én se adjam fel a Dakaros álmaimat. Rendkívül boldog és büszke vagyok arra, hogy egy ekkora, a saját szegmensében toronymagasan piacvezető vállalat ismét bizalmat szavazott nekünk.” - mondta Horváth Lajos.
 
A nívós kft ügyvezetői elégedettek az eddigi tapasztalatokkal, így nem is volt kérdéses, hogy újabb részt vállalnak a gárda céljainak megvalósításában. Ami Horváth Lajost ismerve nem lesz kis dobás:
„A projektről már korábban is esett szó, ez a 2020-as Dakar Rali, ahová a saját csapatunkkal és önálló szervízháttérrel szeretnénk eljutni. Ezenkívül döntő fontosságú lesz a tapasztalatszerzés és megfelelő felkészülés a srácoknak, valamint természetesen nekem is!
 
 
Az alábbi friss videóinterjúban részletes beszámoló látható-hallható a tervekről:
 
Igyekszünk minél több rangos nemzetközi versenyen elindulni, közte olyan sivatagi helyszíneken, melyek beleszámítanak a Dakar kvalifikációba.” - összegzett jókedvűen Laller, aki tehát mégsem mond le a Dakaros álmairól.
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2018.03.14, 10:50:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.14, 10:50:00

Cimkék:

 
A MAMS szakágai együttes posztbírói, motoros pályabírói, gépátvevői képzést tartanak 2018. 04. 08-án 9,00 órai kezdéssel a Magyar Sport Házában a földszinti nagy tárgyalóban.
 
Az oktatás előreláthatólag 13,00-ig tart, melynek végén vizsgát tehetnek a résztvevők.
Javasoljuk hogy mindenki hozzon magával jegyzetkészítéshez szükséges eszközöket, némi ételt és italt.
Kérjük a jelentkezők e-mailben nevük, telefonszámuk megadásával jelezzék részvételi szándékukat az  andras@jasz.hu   e-mail címen.
 
A képzéssel elnyerhető licenc díja biztosítással együtt 6 120 Ft (magasabb biztosítás esetén 7 630 Ft).
Az összeg befizetését a sikeres vizsga után átutalással vagy csekken tudják megtenni a jelentkezők.
Kérjük mindenki ossza meg mind több helyen és emberrel a felhívásunkat.
Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre.
 
Sikeres felkészülést kívánok!
Jász András (Banderas)
tel: 06-70-3346-245

Zólyomi Andrea | 2018.03.12, 14:05:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.12, 14:05:00

Cimkék:

Pajer Csaba ereiben mindig is fortyogott a benzingőz. Régóta a „terepen van”, mégis viszonylag későn kezdte el versenyszerűen húzni a gázt. Ettől függetlenül az eredmények jöttek, emberünk pedig tovább emeli a tétet: csapata segítségével szeretne kijutni a 2020-as Dakar Rallyra. Ebből az apropóból beszélgettünk a Laller Racing Dakar Team új motorosával.
 
Hogyan kötöttél ki a tereprali mellett?
Gyerekkorom óta jelen van az életemben a motorozás. Az utcai mellett volt terepgépünk is, amivel már korán tapasztalatot szereztem az úttalan utakon. Ahogy telt-múlt az idő, egyre gyakrabban éreztem, hogy a terepraliban önmagam lehetnék, és ki tudnék teljesedni, ezért a vágyakat végül tettekre váltottam: 2014-ben beneveztem a magyar bajnokságba.
 
 
Milyen eredményekkel szerepelsz?
Egyelőre még csak hazai szintéren mérettem meg magam. Több Hungarian Baja-n is elindultam, ezeken a versenyeken sajnos nem igazán jött ki a lépés, ugyanis a technika ördöge valahogy mindig közbeszólt. De panaszra igazán nincs okom, ahol eddig elindultam, ott mindenhol sikerült célba érni. És persze akadnak sikerek is a tarsolyban: 2014-ben az Adrenalin energiaital kupán kategória 1. helyezést szereztem, míg 2015-ben és 2017-ben a Riverside Baja MAMS Open motoros kiírásában lettem kétszer is második.
 
Miért pont a Laller Racing Dakar Team?
Horváth „Laller” Lajoshoz régi ismertség fűz. Már a legelső versenyen sem az ellenfelet látta bennem, sokkal inkább emberként, sporttársként kezelt. Amiben tudott, kérés nélkül segített, ez pedig nagyon imponáló volt a számomra. Az eredményeit, a hozzáállását és a kitartását senkinek sem kell bemutatni, mind-mind példaértékű, ő ez egyik legnagyobb harcos, akit ismerek. Az idők során jóbarátok lettünk, és amikor Lajos életre hívta, majd bővítette a csapatát, nem volt kérdéses, hogy az egyik társaként és versenyzőjeként vállvetve fogunk tovább harcolni!
 
 
Mik ezek az álmok?
Úgy gondolom, hogy akit életvitelszerűen mozgat a terepsport, az csak egyetlen zászlót tűzhet a rúdra - a Dakar Rally-ét. Ez nálam talán már kölyökkorban elrendeltetett, de kézzelfogható esélyt csak most érzek arra, hogy megvalósíthassam az álmom. Célom a Dakar szereplés, amit a létező legnagyobb emberre szabott kihívásnak tartok, és van is egy mondásom erről. Két dolog történhet: vagy sikerül, vagy újrakezdem!
 
Zárásként mi az, ami nagy általánosságban hajt, és hogyan készülsz az idei szezonra?
Ami folyamatosan motivál, az a végtelen szabadságérzet, amit csak a motorozás és a tereprali adhat meg nekem. Hetente többször látogatom a konditermet, és amikor csak az időjárás engedi, a nyeregbe pattanok. Összetett szezon elé nézünk, számos hazai és nemzetközi versennyel, ezért nagyon fontosnak találom a mentális edzettséget is, erre kiemelt hangsúlyt fektetek. Különböző módszerekkel folyamatosan stresszelem az agyam, így igyekszem elérni, hogy a rajt pillanatában én legyek a „legösszeszedetebb” ember!
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk 
Képek: MotoSunday

Zólyomi Andrea | 2018.03.02, 12:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.02, 12:14:00

Cimkék:

Uborkaszezon van, „ilyenkor még a fű sem nő”. Gyakran hallani ezt az eszmefuttatást a motorsportok szerelmeseitől. Kevesen tudják azonban, hogy ilyenkor áll össze a csapatok és a versenyzők költségvetése, ami alapján meghatározhatóvá válnak az éves célok is. Nincs ez máshogy a Laller Racing Dakar Teamnél sem.
 
Ez az időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy elbeszélgessünk a pilótákkal és bepillantsunk kicsit a kulisszák mögé. Pontosan ezt tesszük most, a csapatból elsőként Horváth Lajossal.  
 
 
Nemrég egy szép címmel és trófeával gazdagodtál. Sikerült már megfelelő helyet találni neki a lakásban?
Mind a lakásban, mind pedig a szívemben különleges polcra került ez a díj. Hálával tartozom a sorsomnak, amiért az általam képviselt szakágban az elérhető legnagyobb kitűntetést megkaptam. Gyakran elmondom, hogy mindez a partnereink és támogatóink nélkül nem jöhetett volna létre. Ám azt is nagyon fontos leszögezni, hogy a sikerünket a bennünket kiemelten kezelő médiumok is segítették. Ezúton is szeretném ezt megköszönni nektek!
 
Hogy élted meg a Dakar kiesést, maradt benned tüske? Milyen tapasztalatokkal gyarapodtál?
Ott és akkor ez nagyon nehéz volt. Az ember tervez, küzd, mindent elkövet a siker érdekében - aztán isten, és a technika végez. Azonban tanulni mindenből, így a kudarcból is lehet. Sőt, legfőképpen abból. Ilyenkor szembesülsz a démonaiddal, és ha képes vagy legyőzni őket, akkor visszatalálhatsz a helyes útra. Nyugodtan mondhatom, ez nekem sikerült. Tele vagyok energiával, új ötletekkel, valamint vágyakkal és célokkal is. Az engem érő impulzusok pedig folyamatosan igazolják, hogy a felvett irány jó.
 
 
Azt már egy ideje tudjuk, hogy ebben az évben csapatodra, a Laller Racing Dakar Team-re fekteted a hangsúlyt. De mi a helyzet Laller egyéni ambícióival?
Valóban, mostanság a csapatom lett az életem, de úgy gondolom, ez így természetes. Ha az ember valamit el akar érni, muszáj teljes mellszélességgel odaállni. Nagy örömmel tölt el, hogy remek társaságban, sokra hívatott versenyzőkkel dolgozhatok együtt. Minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsem a srácokat, ugyanakkor a sportolói céljaimról sem mondtam le. Igyekszem a kettőt egy mederbe terelni.
 
Jelenleg nem kapkodunk, hosszútávra rendezkedtünk be. Építkezünk, de közben azért lesznek nagy dobások is. Az Afica Eco Race-n szeretnénk azt a fajta sivatagi tapasztalatot begyűjteni, ami az idei Dakaron nekem is jól jött volna. Nagy ambícióm még a Baja Mexico, de a Hellas Rally is képben van. A kemény felkészülés a legfontosabb, 2020-ban pedig ismét irány Dél-Amerika!
 
 
Hogy áll ez a projekt? Elsősorban a támogatói háttér érdekelne.
A projekt az előkészítés fázisában jár. Télvíz alatt minden meglévő partnerünkkel leültünk, és kölcsönös elégedettségről tanúbizonyságot téve meghosszabbítottuk az együttműködésünket. A főtámogatóink elégedettek és büszkénk ránk, a hozzáállásuk pedig nagyon motiváló. Mindannyian bíztatják a csapatot - köztük engem is -, hogy semmiképp ne adjuk fel a Dakart, űzzük, hajtsuk tovább az álmainkat!
 
Nehezen viseled a holtszezont, vagy épp ellenkezőleg, kell az idő feltöltődni?
Ez olyan dolog, mint az argentin steak. Ha az ember „bezabál” belőle, egy ideig semelyik porcikája sem kívánja. Aztán rövidesen mégis visszaköltözik a szádba az íze, sóvárogni fogsz utána, és újfent tapasztalni, átélni akarod.
Hogy egy mondatban válaszoljak a kérdésedre, kellően feltöltődtem: szólhatna már a négyütemű!
 
Írta: Tóth Krisztián Márk / Képek: Pataky Péter
 

Zólyomi Andrea | 2018.02.06, 14:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.06, 14:14:00

Cimkék:

Horváth Lajost és a többi magyar motorversenyzőt egy saját forgatócsoport követte a 2018-as Dakaron. Zakinszky Márk operatőr a verseny végeztével pedig egy olyan hamisítatlan road movie-t készített az élményeiből, amit minden Dakar rajongónak látni kell!

 

 

Az Autonet Motorcycle Team-et kísérő szerb televíziós stáb munkatársa végig forgatott Horváth Lajos „Laller”, Dési János, Shagmaister Gábor és Gyenes Emanuel dél-amerikai küzdelme alatt. A megérkezéstől a búcsúig szinte mindent megmutató kisfilm egy igazi hiánypótló alkotás. Megismerhetjük a pilóták mindennapjait, harcukat az elemekkel, és a célba érkezés örömét - de Peru, Bolívia és Argentína kultúrájába is belekóstolhatunk.
 
Aki pedig nem éri be a filmes élménnyel, azt sok szeretettel várja a Vl. téli motorkiállítás és vásár Debrecenben - ahol személyesen is kérdezhet majd Lallertől.
 
 
A 31 perces műsorhoz addig is jó szórakozást kíván a Laller Racing Dakar Team és Horváth Lajos!
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk / Videó: Zakinszky Márk
/ 12 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.