A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2018. február 21., szerda
Enduro Hírek
/ 11 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.02.06, 14:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.06, 14:14:00

Cimkék:

Horváth Lajost és a többi magyar motorversenyzőt egy saját forgatócsoport követte a 2018-as Dakaron. Zakinszky Márk operatőr a verseny végeztével pedig egy olyan hamisítatlan road movie-t készített az élményeiből, amit minden Dakar rajongónak látni kell!

 

 

Az Autonet Motorcycle Team-et kísérő szerb televíziós stáb munkatársa végig forgatott Horváth Lajos „Laller”, Dési János, Shagmaister Gábor és Gyenes Emanuel dél-amerikai küzdelme alatt. A megérkezéstől a búcsúig szinte mindent megmutató kisfilm egy igazi hiánypótló alkotás. Megismerhetjük a pilóták mindennapjait, harcukat az elemekkel, és a célba érkezés örömét - de Peru, Bolívia és Argentína kultúrájába is belekóstolhatunk.
 
Aki pedig nem éri be a filmes élménnyel, azt sok szeretettel várja a Vl. téli motorkiállítás és vásár Debrecenben - ahol személyesen is kérdezhet majd Lallertől.
 
 
A 31 perces műsorhoz addig is jó szórakozást kíván a Laller Racing Dakar Team és Horváth Lajos!
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk / Videó: Zakinszky Márk

Zólyomi Andrea | 2018.02.05, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2018.02.05, 09:29:00

Cimkék:

 A Korda Racing motoros csapata 13 fővel támad az idei terepmotoros viadalokon.
 
Több szakágban is képviseltetik magukat a pilóták.
 
Endurocrossban a tavalyi bajnok Liszka Roland mellett a sérüléséből felépülő Silling Balázs,a dobogós Hertlik Donoven,a szintén dobogós old-boy Lantos János,a szuperveterán Englerth Tibor,az újonc Németh Ferenc,és a régi motoros Pribula Adrián(Giraffe) 
Enduroban a túlélőbajnok Kátai Péter,az old-boy bajnok Havrán Attila,és a csapat jókedve Mária István György.
 
Motocrossban,a két öreg Linninger Patrick,és Tóth Attila, míg quadban Oláh Tibor viszik a Korda Racing zászlóját.
 
 
Korda Erik csapattulajdonos autóversenyző üzletember összehívta ezt a joggal reményteljes brigádot,és biztosította számukra az összes olyan segítséget ami megkönnyíti a versenyzést. Közös elhatározással kilátásba helyezett egy horvátországi edzőtábort,ezzel is elősegítve a jó felkészülést.Jelenleg is folynak a tornatermi,és motoros tréningek,mely a csapat edzőjével Szakály Gáborral kiegészülve igazán jó hangulatban telnek.
 
Erik kilátásba helyezett az idei Korda bajnoknak egy új motorvásárlási lehetőséget,így még nagyobb a motiváció a csapatban.
A gladiátorok nem titkolt célja a legtöbb bajnoki pont megszerzése,és lehetőség szerint a nemzetközi porondon való jó szereplés.
A Korda Racing valamennyi tagja,szerelője barátja családja bízik abban,hogy sikerekben,kupákban,élményekben gazdag szezont futnak,és boldogan ünnepelhetnek az év végén.
 
Addig az elején teljes gáz,a végén meg még egy pici.

Zólyomi Andrea | 2018.01.30, 11:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.30, 11:07:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2018.01.29, 11:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.30, 11:12:00

Cimkék:

Kedves Jelenlegi és érdeklődő Versenyigazgatók, Felügyelők!
Kedves Endorosok!
 
A 2018-as évben a MAMS február 18.-án 9:00-13:00 közt tartja a Verseny igazgatói és Felügyelői képzést a Gastalnd M0 étteremben.
A képzéssel járó licenc díja 6000ft biztosítással együtt.
 
FONTOS VÁLTOZÁSOK:
Minden versenyrendező egyesülettől részt kell venni valakiknek ezen a képzésen díjmentesen megfigyelői státuszban (célszerű a vezetőnek)!
Továbbá javasoljuk minden egyesületi vezető vagy tanácstag részvételét a képzésen.
 
Az Enduros pályabírók (zászlós posztbírók), a motoros pályabírók, valamint a technikai gépátvevők képzései későbbi időpontokban kerülnek megrendezésre! Ennek részleteit az Enduro szakágvezető fogja meghatározni, és tájékoztatni róla mindenkit.
 
Az Enduro szakág Február 14.-éig várja a jelentkezőket névvel, telefonszámmal az alábbi elérhetőségeken:
 Jász András 06-70-3346-245 vagy andras@jasz.hu
 
Kérünk, mindenkit adja tovább felhívásunkat, vagy ha szeretne tenni sportunkért, jelentkezzen valamelyik képzésre.
 
Sikeres szezon felkészülést kívánok!
Jász András Banderas

Zólyomi Andrea | 2018.01.23, 10:19:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.23, 10:19:00

Cimkék:

Véget ért a 2018-as Dakar Rally, a legtöbb szereplő csapat életében ilyenkor nyugalmi időszak következik. A Laller Racing Dakar Team-nél azonban már gőzerővel folyik a munka, az eddig ismert „egyszemélyes” klub ugyanis Magyarország legnagyobb terepmotoros egyesületévé alakul. Ennek megfelelően pedig az ambíciók is különlegesek lesznek!
 
A Laller Racing Dakar Team 2016-ban indult, kezdetben Horváth Lajos versenyeztetése, a 2017-es és 2018-as Dakar projekt miatt - ám gyorsan realizálódott, hogy jóval nagyobb potenciál rejtőzik benne.
 
A rövid idő alatt komoly médiavisszhangra szert tett gárdához az alapító Horváth Lajos "Laller" mellé csatlakozott még két motoros és egy quados, hogy együtt küzdjenek meg a terepversenyzők pályájának csúcsát jelentő Dakar Rallyért.
 
Horváth Lajos csapatvezető feltett szándéka a több mint 20 versenyzésben eltöltött év, a FIM-E Európa bajnoki cím, és a két Dakar szereplés minden tapasztalatával ígéretes versenyzőket segíteni. Elindítani őket az úton és eljutni velük a Dakarig - valamint sikeresen teljesíteni azt.
 
„Véget ért a jubileumi Dakar, nagy gratuláció azoknak, akiknek sikerült végigmenni! Minden tiszteletem Gyenes Emanuelé és Saghmeister Gáboré, Dési Jánosnak pedig gyors jobbulást kívánok. A magam részéről szeretném megköszönni azt a sok-sok támogatást és szeretetet, amit kaptam - rengeteget jelentett nekem.
Már az idei Dakar előtt is sokat tevékenykedtünk a háttérben, hogy létrejöhessen a többversenyzős felállás. Ekkor természetesen a prioritás még Dél-Amerika volt, de a korai búcsúm után nem álltunk neki keseregni, épp ellenkezőleg, felpörgettük a csapattal kapcsolatos munkát.
 
Lezártunk egy korszakot és most egy új kezdődik. Régi és nagy vágyam, hogy édesapám nyomdokaiba lépve versenyeztetéssel is foglalkozzak. Három versenyzővel bővültünk és idén négyen támadunk majd a magyar bajnokságban, valamint a nemzetközi porondon is harcba szállunk a pontokért. Ez is része annak az építkezésnek, amelynek végcélja a Laller Racing Team 2020-as Dakar Rally szereplése.” - összegezte gondolatait a csapatvezető-pilóta.
 
 
 
Egy ekkora lépés persze rengeteg munkával és lemondással jár, de Horváth Lajos készen áll az újabb kihívásra:
„Eltökélt és felkészült vagyok, eljött az a pillanat, amikor érdemes ezt meglépnünk. A csapat nemcsak tehetséges pilótákkal bővül, ezek a srácok emberileg is közel állnak hozzám. Kárpáti Péter és Pajer Csaba motorral, míg Heiszer Károly quaddal igyekszik majd minél jobb eredményeket hozni, és az álmokat beváltani. A hit, az elkötelezettség, a kemény munka és az összetartás a siker záloga - ezeken az alapokon nyugszik a Laller Racing Dakar Team.” - zárta bejelentését Horváth Lajos.
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
/ 11 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.