A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2017. december 15., péntek
Dragbike Hírek
/ 4 oldal

Zólyomi Andrea | 2016.12.19, 09:40:00 | Utolsó módosítás: 2016.12.19, 14:35:00

Cimkék:

A MAMS elnöksége idén is három kategóriában választotta ki a szakágak jelöltjei közül az Év Sportolóit.

 

MAMS Év Sportolója 2016
Zsigovits Norbert, a Gotthard Racing SE versenyzője.
Eredményei:
-          FIM ISDE Hatnapos enduro csapatvilágbajnokságon ezüstérem
-          Magyarország Nyílt Endurocross Bajnokság I.osztály E1 kategória 1. hely
-          Magyarország Nyílt Endurocross Junior Bajnokság OB legeredményesebb versenyző
-          Magyarország Nyílt Enduro Bajnokság I.osztály 4. hely
-          Magyarország Nyílt Enduro Junior Bajnokság legeredményesebb versenyző
 
MAMS Év Utánpótlás Sportolója 2016
Kovács Ádám Zsolt, Team HTS KTM versenyzője.
Eredményei:
-          FIME Supercross Európa-bajnokság 85 ccm, 1. hely
-          FIME Európa-bajnokság 85 ccm, 7. hely
-          Cseh motocross bajnokság 85 ccm, 1. hely
-          ADAC motocross bajnokság 85 ccm, 6. hely
-          Coupe de l’Avenir nemzetközi motocross csapatverseny, 85 ccm, 3. hely
-          első helyezett több magyar, holland, belga és osztrák junior bajnoki fordulón
 
MAMS Év Női Sportolója 2016
Molnár Alexandra, a MAMI Team Fehér versenyzője.
Eredményei:
-          Magyarország Nyílt Motocross Bajnokság Lady kategória 1. helyezett
-          MXMánia Nyílt motocross kupa Lady kategória 1. helyezett
-          FIME Női Motocross Európa-kupán limitfutás
 
Kovács Ádám Zsolt másodszer nyerte el a MAMS Év Sportolója címet, a másik két győztes most először.
 
Elnökség különdíja: Laczkó Máté gyorsasági versenyző, MAMI ÉSE versenyzője.
-           ADAC Junior KTM Kupa 1. helyezett
 
A győzteseknek gratulálunk és sok sikert kívánunk a jövő évre.
A szakágaknak köszönjük a jelöléseket.
 
 

fotó: Nagy Norbert

Zólyomi Andrea | 2016.12.12, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2016.12.12, 10:37:00

Cimkék:

Tisztelt Versenyzők és Sportszervezetek!

 

A MAMS iroda 2016. december 21. és 2017. január 2. között zárva tart. Az utolsó ügyfélfogadási nap december 20-án lesz 9-15 óra között, és legközelebb már csak 2017. január 3-án 9 órakor nyitunk.

 

A zárva tartási időben telefonon nem, de rendkívüli helyzet esetén emailben (office@mams.hu) elérhetőek leszünk.

 

Kérem, hogy a szünetig hátralévő időben igyekezzetek elintézni a felmerülő tennivalókat, kérelmeket.

 

Köszönjük a megértéseteket, mindenkinek jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánunk!

 

MAMS titkárság

A Tomracing Motorsport stuntridere Kunmadarason ismét dobogóra állhatott a második bajnoki fordulóban

Zólyomi Andrea | 2016.05.03, 15:07:00 | Utolsó módosítás: 2016.05.03, 15:07:00

Cimkék:

Kunmadarason rendezték meg az elmúlt hétvégén a 2016-os Stunt Riding Bajnokság második fordulóját, amelyről természetesen nem hiányzott Kulman Miklós sem. A Tomracing Motorsport stuntridere ezúttal is kitett magáért, és a szezonnyitó verseny után most is felállhatott a dobogóra: ugyan a kvalifikációban még a negyedik helyen jutott a döntőbe, ám a fináléban a jól sikerült gyakorlata után végül előre lépett a harmadik helyre. Kulman Miklós ezzel összetettben feljött a második helyre.
 
A Tomracing Motorsport versenyzője remekül kezdte az idei szezont, hiszen a Hungexpón rendezett versenyen harmadikként zárt a Stunt Riding Bajnokság első fordulójában. Az elmúlt hétvégén a kunmadarasi pályán folytatódott a bajnoki küzdelem, és Kulman Miklós ismét dobogóra állhatott. Előbb a negyedik helyen zárta a kvalifikációt, majd a döntőben remekül sikerült, új elemekkel kibővített gyakorlatával feljött a harmadik helyre. Mindezt úgy érte el, hogy a könyöksérülése még mindig nem gyógyult meg száz százalékosan. Az idei két dobogós helyezés pedig azt jelenti, hogy a Tomracing stuntridere összetettben feljött a második helyre.
 
 
„A könyöksérülésem sajnos még erre a versenyre sem lett a múlté, de az orvosi kezelések hatására már sokat javult. Így kicsivel ugyan, de jobban éreztem magam a motoron a kunmadarasi fordulóban. Az edzéseken főleg a kvalifikációs elemeket gyakoroltam, így az első keréken való gurulást és a lassú egykereket. Elégedett zártam a verseny eme szakaszát, mert a negyedik helyen jutottam be a döntőbe, ahol a hatperces bemutatóm elég dinamikusra sikerült. Sok driftes elemet mutattam most be, illetve a szokásos trükkökön túl egy újat is láthatott a közönség, ami egy száznyolcvan fokos farolós motor megforgatás, lábletétel nélkül. Nagyon örülök, hogy hibátlanul sikerült, mert talán ennek is volt köszönhető, hogy egy helyet előrelépve, ismét felállhattam a dobogóra, ráadásul ezzel az összetettben is előztem, így a második helyen állok két fordulót követően”- mondta Kulman Miklós.
 
 
Természetesen a Tomracing Motorsport csapatvezetője is örül versenyzője teljesítményének, és bízik abban, hogy Miki a jövőben is képes lesz hozni a dobogós helyezéseket.
 
„Miki idén már a második versenyére érkezett sérülten, ám ez a teljesítményén szerencsére egyáltalán nem látszódott meg. Most a biztosra ment a kvalifikáció során, míg a döntőben egy remekül összerakott gyakorlattal ismét a dobogón végzett. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt az idén, és ennek köszönhetően összetettben is előre lépett a második helyre. Bízunk abban, hogy a könyöke végre rendbe jön, és a további versenyeken nem fogja gátolni a még jobb eredmények elérésében” – fogalmazott Biel Richárd.
 
fotó: Gémesi Balázs

Zólyomi Andrea | 2016.03.29, 15:37:00 | Utolsó módosítás: 2016.03.29, 15:37:00

Cimkék:

Amíg más a húsvét megülésére készülődött, addig a H-MOTO Team versenyzői a szélrózsa több irányába szétszóródva tettek eleget a versenyzéssel kapcsolatos „kötelességeiknek”. Vincze Hanna az utánpótlás dragbike bajnokság nyitófordulóján vett részt, míg Györfi Alen a kecskeméti Malom Centerben népszerűsítette a magyar gyorsasági motorsportot!
 
„Nem túl barátságos időjárás - szemerkélő eső, erős szél és hideg - fogadott bennünket szombaton a kiskunlacházi repülőtéren, a Dragracing kupasorozat évadnyitó versenyén. A pálya száraz maradt, a nagy erejű széllökések azonban nehezítették a dolgokat - ám ettől függetlenül elkezdődhettek a futamok.” - meséli kezdeti élményeit Vincze Hanna.
 
 
„A motorom jól működött, junior kategóriában az első helyre kvalifikáltam magam az időmérőn. A döntők már kicsit kalandosabbra sikeredtek… Az elődöntőben majdnem kiestem, mert elegykerekeztem a rajtot, de aztán összeszedtem a gépem. A döntő futamon viszont már annyira felerősödött a szél, hogy a pálya végén egy hirtelen lökés egyszerűen felborított a motorral együtt, így gyakorlatilag bezuhantam a célba.
 
Volt már néhány esésem, de ehhez hasonló még sohasem. Jól vagyok, hiszen a sisakom és a bőrruhám is állta a próbát, a lényeg pedig a végeredmény: mivel nincs benne a szabályzatban, hogy keréken gurulva kell érkezni, ezért, ha csúszva is, de elsőként haladtam át a célvonalon, így sikerült megszereznem a győzelmet! Nincs megállás, a héten a kecskeméti gokart pályán folytatjuk az edzést az április 24.-i MAMS OB-ra.”
 
Györfi Alen mindenközben Kecskeméten vendégeskedett, a helyi bevásárló és szórakoztatóközpont meghívására motorkiállításon, és prevención vett részt. A H-MOTO Team kiállítói minőségben képviseltette magát, több versenygépét is megcsodálhatta a nagyérdemű, Alent pedig a színpadon faggatták a szervezők a gyorsasági motorosok életéről, mindennapjairól.
 
 
A hamarosan kezdődő bajnoki szereplés előtt jó alkalom adódott arra, hogy a szép számmal ellátogató közönség számára kicsit közelebb hozzák a gyorsasági pályaversenyzés világát a H-MOTO Team pilótájának segítségével. „Jó kezdeményezés ez, hiszen vidám hangulatban, sok ember előtt beszélhettünk arról, amiért nap mint nap vállvetve dolgozunk a csapattal. A motorozás nem csak sport, több annál. Szenvedély és életérzés! Ezúton is szeretném megköszönni ezt a remek lehetőséget a Malom Center munkatársainak!” - zárta a szombati történésekkel kapcsolatos mondandóját Györfi Alen
 
H-Moto Team

A Tomracing Motorsport pozitív élményekkel zárta a XI. Autó, Motor és Tuning Show-t

Zólyomi Andrea | 2016.03.23, 09:50:00 | Utolsó módosítás: 2016.03.23, 09:50:00

Cimkék:

A 2016-os Autó, Motor és Tuning Show immár hagyománnyá vált kiállításáról idén sem hiányzott a Tomracing Motorsport. A csapat standja a háromnapos kiállításon a látogatók egyik kedvence volt, ahol nemcsak gyönyörködhettek a szép lányokban és a kiállított autókban, hanem fotózkodhattak is Radák „Radír” János idei versenygépébe ülve. A Tomracing ráadásul egy dobogós hellyel is zárta az elmúlt hétvégét, ugyanis a csapat stuntridere, Kulman Miklós harmadik lett a Hungexpo területén rendezett bajnoki idénynyitón. 
 
A szokásosnál is nagyobb sikerrel rendezték meg idén – tizenegyedik alkalommal – március 18-20-a között az Autó, Motor és Tuning Show-t. A szervezők tájékoztatása szerint a kiállítás három napja alatt több mint 55 ezren látogattak ki a rendezvényre. Természetesen a Tomracing Motorsport is jelen volt az AMTS-en, ahol a közönség valamennyi versenyzővel találkozhatott, sőt, Radák „Radír” János autójába bárki beülhetett egy fotó erejéig. Biel Richárd csapatkoordinátor úgy véli, elérték azt, amit a jelenlétükkel el szerettek volna érni.
 
„A pénteki nyitónapunk inkább szakmaira sikeredett, hiszen elsősorban újságírókkal, televíziós stábokkal töltöttük el az időnket, míg civil érdeklődőből ekkor kevesebb volt. Aztán egy nagyon erős szombati napot zártunk, amikor már a nyitástól hömpölygött a tömeg a standon. A vasárnapunk egy viszonylag nyugodtabb családi napnak volt mondható. A három napot nagyon pozitívnak értékelem, úgy gondolom, elértük azt, amit szerettünk volna. Egyrészt bemutattuk a Tomracing Motorsport idei felállását, másrészt az idei évben csatlakozott gyorsasági-motoros utánpótlás versenyzőinkön keresztül sikerült a családos emberekkel megismertetnünk, hogy bizony már gyermekként is el lehet kezdeni motorozni, harmadrészt pedig élményt is nyújtottunk a fotósarkon és a szimulátoron keresztül” – mondta Biel Richárd.
 
Sőt, a Tomracing Motorsport nemcsak kiállítóként ért el sikereket a Hungexpo területén, hanem a csapat stuntridere, Kulman Miklós révén is, aki egy harmadik hellyel kezdte meg az idei bajnoki szezont. Ez remek szezonkezdet, főleg annak tükrében, hogy Miki egy könyöksérülés miatt nem versenyezhetett százszázalékos állapotban.
 
 
 
„A könyöksérülésem miatt az edzéseken kevesebbet mentem, mert nem akartam, hogy a kvalifikációra és a döntőre annál is jobban megfájduljon, mint amennyire egyébként fáj. A kvalifikációs elemek terén sikerült javulást elérnem a tavalyi szezonhoz képest, azaz megérte ezekre a télen nagyobb hangsúlyt fektetnem. Harmadikként kerültem a döntőbe, ahol már a biztosra szerettem volna menni, és megtartani a dobogós helyemet, amit nagy örömömre sikerült is. Bár volt egy pici elcsúszásom, amiért értékes pontokat vontak le tőlem, de összességében a hat perces műsor nagyobbik részét sikerült lendületesen és hiba nélkül megcsinálnom”– jelentette ki Kulman Miklós, aki legközelebb május 1-én, Kunmadarason gurul újra pályára, remélhetőleg immár teljesen egészségesen.
 
Természetesen a csapat is elégedett volt versenyzője teljesítményével.
 
„Miki sérülten érkezett erre a fordulóra, ami miatt kevesebbet tudott gyakorolni is, ám ettől függetlenül sikerült harmadik helyen bejutnia a döntőbe, ahol ugyan egyet hibázott, de egy erős műsort bemutatva megtartotta ezt a helyet. Kezdésnek jó volt, nagyon örülünk ennek az eredménynek, de reméljük, hogy a következő fordulóig a könyöke rendbe jön, és százszázalékos állapotban akár előrébb is végezhet” – fogalmazott Biel Richárd.
 
fotó: Molnár Ádám (Tomracing Motorsport)
/ 4 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.