A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes információk
Elfogadom
2017. október 23., hétfő
Dragbike Hírek
/ 3 oldal

A Tomracing Motorsport stuntridere Kunmadarason ismét dobogóra állhatott a második bajnoki fordulóban

Zólyomi Andrea | 2016.05.03, 15:07:00 | Utolsó módosítás: 2016.05.03, 15:07:00

Cimkék:

Kunmadarason rendezték meg az elmúlt hétvégén a 2016-os Stunt Riding Bajnokság második fordulóját, amelyről természetesen nem hiányzott Kulman Miklós sem. A Tomracing Motorsport stuntridere ezúttal is kitett magáért, és a szezonnyitó verseny után most is felállhatott a dobogóra: ugyan a kvalifikációban még a negyedik helyen jutott a döntőbe, ám a fináléban a jól sikerült gyakorlata után végül előre lépett a harmadik helyre. Kulman Miklós ezzel összetettben feljött a második helyre.
 
A Tomracing Motorsport versenyzője remekül kezdte az idei szezont, hiszen a Hungexpón rendezett versenyen harmadikként zárt a Stunt Riding Bajnokság első fordulójában. Az elmúlt hétvégén a kunmadarasi pályán folytatódott a bajnoki küzdelem, és Kulman Miklós ismét dobogóra állhatott. Előbb a negyedik helyen zárta a kvalifikációt, majd a döntőben remekül sikerült, új elemekkel kibővített gyakorlatával feljött a harmadik helyre. Mindezt úgy érte el, hogy a könyöksérülése még mindig nem gyógyult meg száz százalékosan. Az idei két dobogós helyezés pedig azt jelenti, hogy a Tomracing stuntridere összetettben feljött a második helyre.
 
 
„A könyöksérülésem sajnos még erre a versenyre sem lett a múlté, de az orvosi kezelések hatására már sokat javult. Így kicsivel ugyan, de jobban éreztem magam a motoron a kunmadarasi fordulóban. Az edzéseken főleg a kvalifikációs elemeket gyakoroltam, így az első keréken való gurulást és a lassú egykereket. Elégedett zártam a verseny eme szakaszát, mert a negyedik helyen jutottam be a döntőbe, ahol a hatperces bemutatóm elég dinamikusra sikerült. Sok driftes elemet mutattam most be, illetve a szokásos trükkökön túl egy újat is láthatott a közönség, ami egy száznyolcvan fokos farolós motor megforgatás, lábletétel nélkül. Nagyon örülök, hogy hibátlanul sikerült, mert talán ennek is volt köszönhető, hogy egy helyet előrelépve, ismét felállhattam a dobogóra, ráadásul ezzel az összetettben is előztem, így a második helyen állok két fordulót követően”- mondta Kulman Miklós.
 
 
Természetesen a Tomracing Motorsport csapatvezetője is örül versenyzője teljesítményének, és bízik abban, hogy Miki a jövőben is képes lesz hozni a dobogós helyezéseket.
 
„Miki idén már a második versenyére érkezett sérülten, ám ez a teljesítményén szerencsére egyáltalán nem látszódott meg. Most a biztosra ment a kvalifikáció során, míg a döntőben egy remekül összerakott gyakorlattal ismét a dobogón végzett. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt az idén, és ennek köszönhetően összetettben is előre lépett a második helyre. Bízunk abban, hogy a könyöke végre rendbe jön, és a további versenyeken nem fogja gátolni a még jobb eredmények elérésében” – fogalmazott Biel Richárd.
 
fotó: Gémesi Balázs

Zólyomi Andrea | 2016.03.29, 15:37:00 | Utolsó módosítás: 2016.03.29, 15:37:00

Cimkék:

Amíg más a húsvét megülésére készülődött, addig a H-MOTO Team versenyzői a szélrózsa több irányába szétszóródva tettek eleget a versenyzéssel kapcsolatos „kötelességeiknek”. Vincze Hanna az utánpótlás dragbike bajnokság nyitófordulóján vett részt, míg Györfi Alen a kecskeméti Malom Centerben népszerűsítette a magyar gyorsasági motorsportot!
 
„Nem túl barátságos időjárás - szemerkélő eső, erős szél és hideg - fogadott bennünket szombaton a kiskunlacházi repülőtéren, a Dragracing kupasorozat évadnyitó versenyén. A pálya száraz maradt, a nagy erejű széllökések azonban nehezítették a dolgokat - ám ettől függetlenül elkezdődhettek a futamok.” - meséli kezdeti élményeit Vincze Hanna.
 
 
„A motorom jól működött, junior kategóriában az első helyre kvalifikáltam magam az időmérőn. A döntők már kicsit kalandosabbra sikeredtek… Az elődöntőben majdnem kiestem, mert elegykerekeztem a rajtot, de aztán összeszedtem a gépem. A döntő futamon viszont már annyira felerősödött a szél, hogy a pálya végén egy hirtelen lökés egyszerűen felborított a motorral együtt, így gyakorlatilag bezuhantam a célba.
 
Volt már néhány esésem, de ehhez hasonló még sohasem. Jól vagyok, hiszen a sisakom és a bőrruhám is állta a próbát, a lényeg pedig a végeredmény: mivel nincs benne a szabályzatban, hogy keréken gurulva kell érkezni, ezért, ha csúszva is, de elsőként haladtam át a célvonalon, így sikerült megszereznem a győzelmet! Nincs megállás, a héten a kecskeméti gokart pályán folytatjuk az edzést az április 24.-i MAMS OB-ra.”
 
Györfi Alen mindenközben Kecskeméten vendégeskedett, a helyi bevásárló és szórakoztatóközpont meghívására motorkiállításon, és prevención vett részt. A H-MOTO Team kiállítói minőségben képviseltette magát, több versenygépét is megcsodálhatta a nagyérdemű, Alent pedig a színpadon faggatták a szervezők a gyorsasági motorosok életéről, mindennapjairól.
 
 
A hamarosan kezdődő bajnoki szereplés előtt jó alkalom adódott arra, hogy a szép számmal ellátogató közönség számára kicsit közelebb hozzák a gyorsasági pályaversenyzés világát a H-MOTO Team pilótájának segítségével. „Jó kezdeményezés ez, hiszen vidám hangulatban, sok ember előtt beszélhettünk arról, amiért nap mint nap vállvetve dolgozunk a csapattal. A motorozás nem csak sport, több annál. Szenvedély és életérzés! Ezúton is szeretném megköszönni ezt a remek lehetőséget a Malom Center munkatársainak!” - zárta a szombati történésekkel kapcsolatos mondandóját Györfi Alen
 
H-Moto Team

A Tomracing Motorsport pozitív élményekkel zárta a XI. Autó, Motor és Tuning Show-t

Zólyomi Andrea | 2016.03.23, 09:50:00 | Utolsó módosítás: 2016.03.23, 09:50:00

Cimkék:

A 2016-os Autó, Motor és Tuning Show immár hagyománnyá vált kiállításáról idén sem hiányzott a Tomracing Motorsport. A csapat standja a háromnapos kiállításon a látogatók egyik kedvence volt, ahol nemcsak gyönyörködhettek a szép lányokban és a kiállított autókban, hanem fotózkodhattak is Radák „Radír” János idei versenygépébe ülve. A Tomracing ráadásul egy dobogós hellyel is zárta az elmúlt hétvégét, ugyanis a csapat stuntridere, Kulman Miklós harmadik lett a Hungexpo területén rendezett bajnoki idénynyitón. 
 
A szokásosnál is nagyobb sikerrel rendezték meg idén – tizenegyedik alkalommal – március 18-20-a között az Autó, Motor és Tuning Show-t. A szervezők tájékoztatása szerint a kiállítás három napja alatt több mint 55 ezren látogattak ki a rendezvényre. Természetesen a Tomracing Motorsport is jelen volt az AMTS-en, ahol a közönség valamennyi versenyzővel találkozhatott, sőt, Radák „Radír” János autójába bárki beülhetett egy fotó erejéig. Biel Richárd csapatkoordinátor úgy véli, elérték azt, amit a jelenlétükkel el szerettek volna érni.
 
„A pénteki nyitónapunk inkább szakmaira sikeredett, hiszen elsősorban újságírókkal, televíziós stábokkal töltöttük el az időnket, míg civil érdeklődőből ekkor kevesebb volt. Aztán egy nagyon erős szombati napot zártunk, amikor már a nyitástól hömpölygött a tömeg a standon. A vasárnapunk egy viszonylag nyugodtabb családi napnak volt mondható. A három napot nagyon pozitívnak értékelem, úgy gondolom, elértük azt, amit szerettünk volna. Egyrészt bemutattuk a Tomracing Motorsport idei felállását, másrészt az idei évben csatlakozott gyorsasági-motoros utánpótlás versenyzőinkön keresztül sikerült a családos emberekkel megismertetnünk, hogy bizony már gyermekként is el lehet kezdeni motorozni, harmadrészt pedig élményt is nyújtottunk a fotósarkon és a szimulátoron keresztül” – mondta Biel Richárd.
 
Sőt, a Tomracing Motorsport nemcsak kiállítóként ért el sikereket a Hungexpo területén, hanem a csapat stuntridere, Kulman Miklós révén is, aki egy harmadik hellyel kezdte meg az idei bajnoki szezont. Ez remek szezonkezdet, főleg annak tükrében, hogy Miki egy könyöksérülés miatt nem versenyezhetett százszázalékos állapotban.
 
 
 
„A könyöksérülésem miatt az edzéseken kevesebbet mentem, mert nem akartam, hogy a kvalifikációra és a döntőre annál is jobban megfájduljon, mint amennyire egyébként fáj. A kvalifikációs elemek terén sikerült javulást elérnem a tavalyi szezonhoz képest, azaz megérte ezekre a télen nagyobb hangsúlyt fektetnem. Harmadikként kerültem a döntőbe, ahol már a biztosra szerettem volna menni, és megtartani a dobogós helyemet, amit nagy örömömre sikerült is. Bár volt egy pici elcsúszásom, amiért értékes pontokat vontak le tőlem, de összességében a hat perces műsor nagyobbik részét sikerült lendületesen és hiba nélkül megcsinálnom”– jelentette ki Kulman Miklós, aki legközelebb május 1-én, Kunmadarason gurul újra pályára, remélhetőleg immár teljesen egészségesen.
 
Természetesen a csapat is elégedett volt versenyzője teljesítményével.
 
„Miki sérülten érkezett erre a fordulóra, ami miatt kevesebbet tudott gyakorolni is, ám ettől függetlenül sikerült harmadik helyen bejutnia a döntőbe, ahol ugyan egyet hibázott, de egy erős műsort bemutatva megtartotta ezt a helyet. Kezdésnek jó volt, nagyon örülünk ennek az eredménynek, de reméljük, hogy a következő fordulóig a könyöke rendbe jön, és százszázalékos állapotban akár előrébb is végezhet” – fogalmazott Biel Richárd.
 
fotó: Molnár Ádám (Tomracing Motorsport)

Zólyomi Andrea | 2016.02.10, 13:45:00 | Utolsó módosítás: 2016.02.10, 13:45:00

Cimkék:

2016. március 20-án 9 órától sportfelügyelő és versenyigazgató képzést tartunk a Magyar Sport Háza 1. emeleti konferenciatermében.

 

Kérünk minden érintettet, hogy a képzésen vegyen részt.

Zólyomi Andrea | 2016.01.27, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2016.02.12, 22:06:00

Cimkék:

A nagyon fiatal, nem egészen tíz éves Hanna első teljes szezonja után újabb kihívásokat keres, így a 2016-os szezonban Dragbike kategóriában és a Nemzetközi Utánpótlás Gyorsasági Bajnokságában fogja képviselni a H-MOTO csapatát.

 

Tavaly már a MAMS licences versenyzőjeként, az Országos Dragbike Bajnokságában húzta a gázt, egy Junior 50-es gép nyergében - nem eredménytelenül. A Magyar Motorsport Szövetség az "Év Utánpótlás Sportolója 2015" megtisztelő címmel ismerte el teljesítményét.

 

„Apukám szerint, már másfél évesen abban leltem igazi örömöm, ha a műhelyében összeolajozhattam magam. Hat éves voltam, mikor megkaptam első járművemet, egy quad-ot. Hét éves koromban indultam először versenyen, Kunmadarason. Sikerült győznöm, és ezután szüleim már hiába akartak lebeszélni, eldöntöttem: motorversenyző leszek!

 

Májustól a pályaversenyzés világába is belekóstoltam, Chrobák János iskolájában edződtem. Jól mentek a dolgok, szeptember végén rajthoz állhattam gyorsasági motorversenyen is, PW50 Special kategóriában. A 17 fős, fiúkkal teli mezőnyben a 2. helyen intettek le.

Idén magasabbra rakom a lécet, a H-MOTO Team támogatásával a Dragbike mellett teljes szezont szeretnék futni a Nemzetközi Utánpótlás Gyorsasági Bajnokságban is” – mesélte el Vincze Viktória Hanna, akinek tehetségén kívül a keresztneve is garancia lehet új csapatánál.

 

 

Kelemen Krisztián, a H-MOTO Team csapatfőnöke örömmel vette az új pilóta érkezését:

„Hanna szüleinek megkeresését örömmel vettük, egyrészt, mert ez egy trend nálunk, hogy nem mi vadásszuk le a pilótákat, hanem ők jelzik érdeklődesüket, szándékukat a csapattaggá válásra. Másrészt az utánpótlásnevelés irányában is úttörő lépés ez, hisz nem titkolt szándékom olyan versenyzőkkel együtt dolgozni, akikkel a motorozás kisiskolájától egészen a világversenyekig el tudunk jutni. Nagy felelősséggel járó feladat ez, mind pedagógiai, mind motorozástechnikai oldalról nézve. Ebből a szempontból Hanna lesz a mi első ilyen motorosunk, és az már csak idő kérdése, hogy hová, milyen magasságokba tudunk eljutni együtt.

 

Egy biztos, ő is, a szülők, és mi, a csapat is tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ez a pici ceglédi kislány nagyra, a motorosok között naggyá nője ki magat!”

 

fotó: H-Moto Team

 

/ 3 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.